Αρθρα από το μέλλον

Αρθρα από το μέλλον

του Πάσχου Μανδραβέλη

Η τύχη και η ιστορία ευλόγησαν αυτήν τη χώρα να έχει την καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Εναν φωτισμένο Ηγέτη που οδηγεί την Ελλάδα από επιτυχίες σε θριάμβους. Αυτός, με την απέραντη διορατικότητά Του, διείδε την ανάγκη δημοψηφισμάτων. Το παράδειγμά Του ακολουθούν όλες οι χώρες της Ευρώπης, με πρώτη τη φίλη και σύντροφο στη μάχη κατά του νεοφιλελευθερισμού Ουγγαρία.

Κανείς δεν πίστευε ότι η Πρώτη Φορά θα κρατούσε για πάντα. Το καραβάνι προχώρησε κι ας αλυχτούσαν τα σκυλιά της καπιταλιστικής παλινόρθωσης. Η ειρηνική επανάσταση που ξεκίνησε σε αυτή τη γωνιά της Βαλκανικής απλώνεται σαν πυρκαγιά σε όλο τον κόσμο. Πολλά από τα παπαγαλάκια του κατεστημένου χλεύαζαν τον διορατικό σύντροφο Χριστόφορο Βερναρδάκη όταν έλεγε ότι «η δυναμική του Σάντερς στις ΗΠΑ οφείλεται, σε μικρό βαθμό, και στο brand name του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά η ιστορία απέδειξε για μία ακόμη φορά τη σοφία της Ηγεσίας που ευτύχησε να έχει η χώρα.

Ηταν η διορατικότητα αυτής της Ηγεσίας που οδήγησε στην κατάργηση του αστικού βερμπαλισμού, αυτού που τα φερέφωνα της διαπλοκής ονόμαζαν –πολύ βολικά για τους ίδιους– «πολυφωνία». Τα τέσσερα κανάλια υπό κρατικό έλεγχο ήταν ανάγκη του λαού, που πνιγόταν στην υπερπληροφόρηση και στα λύματα της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας. Ο σύντροφος Νίκος Παππάς επέτυχε αυτό που ήταν προθανάτιος καημός του μεγάλου καθοδηγητή Ιωσήφ Στάλιν: «Την αρμονία και ενότητα σκέψης» στη χώρα. Εξάλλου, πολύ σοφά είχε διαβλέψει ο σύντροφος Βερναρδάκης ότι «βασική παθογένεια της δημοκρατίας (…) είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων διαμέσου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Ηταν η αστική τάξη που κατείχε τα ΜΜΕ και όχι ο λαός, όπως γίνεται σήμερα.

Κάποιοι νοσταλγοί της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας ακόμη ψιθυρίζουν στις παρέες τους (έχουσι γνώσιν οι φύλακες) ότι η Ελλάδα αποκόπηκε από την Ευρώπη. Ναι, είναι αληθές ότι αποκόπηκε από την Ευρώπη των φρακτών, του ρατσισμού, των κοινωνικών ανισοτήτων και του ανάλγητου καπιταλισμού που οδηγεί τις μάζες στην ανέχεια. Δεν αποκόπηκε από την Ευρώπη της ισότητας και των μεγάλων σοσιαλιστικών οραμάτων, που είναι ο πυρήνας της. Για την ακρίβεια, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που κρατά ζωντανά τα ιδανικά της. Είναι η καρδιά της πραγματικής Ευρώπης, κι ας χτυπάει μοναχικά. Οπως είχε πει στην ιστορική ομιλία του (23.4.2014) ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας, «η Ελλάδα ξεκίνησε το ντόμινο ανατροπών σε όλη την Ευρώπη… Θα αλλάξουμε την πολιτική ατμόσφαιρα στην Ευρώπη… Τώρα είναι η ώρα να γίνει η Ελλάδα το πείραμα και το υπόδειγμα για εναλλακτικές πολιτικές υπέρ των λαών στην Ελλάδα και Ευρώπη».

Είναι δύσκολος ο δρόμος εγκαθίδρυσης του Σοσιαλισμού σε μια χώρα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι με τους αγώνες του περήφανου λαού μας θα τα καταφέρουμε. Τα εγγόνια της γενιάς του ΕΑΜ, τα παιδιά της γενιάς του Πολυτεχνείου δεν δειλιάζουν στις πρόσκαιρες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περικυκλωμένη από τον ιμπεριαλισμό Ελλάδα. Venceremos, σύντροφοι, Venceremos…

ΥΓ.: Μετά τη μήνυση της διόλου αφελούς και μηδέποτε πολιτικάντη προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλικής Θάνου στον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Σταύρο Τσακυράκη, καλά είναι να φυλαγόμαστε. Και να προετοιμαζόμαστε…

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *