Οργή της Κομισιόν για τους Συριζοφρουρούς

Οργή της Κομισιόν για τους Συριζοφρουρούς

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

«Αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική δημόσια σφαίρα είναι πρωτοφανή για δημοκρατική χώρα. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός απέναντι στους θεσμούς και είναι πλέον απροκάλυπτη η κομματικοποίηση του κράτους. Είναι δε σκανδαλώδες να βλέπει κανείς πολύ ικανούς και υπεύθυνους ανθρώπους να αντικαθίστανται από άσχετους, με μοναδικό κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα».

papandropoulosΑυτά υπογραμμίζει κορυφαίος εξωτερικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας επίσης ότι η πραγματοποίηση κυβερνητικού έργου στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο προβληματική, λόγω σοβαρών ενδοκυβερνητικών ερίδων, με γελοίο ιδεολογικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η πλήρης δυσπιστία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέναντι στην ικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κυβερνήσει πήρε σοβαρές διαστάσεις μετά την προσπάθεια των ανθρώπων του κ. Τσίπρα να εκτοπίσουν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τον αντιπρόεδρό της κ. Δημήτρη Λουκά, σύζυγο της βουλευτού της ΝΔ κυρίας Νίκης Κεραμέως.

Εκλεκτό πρώην στέλεχος της υπηρεσίας αντιτράστ στην Κομισιόν, ο κ. Δημήτρης Λουκάς χαίρει ειδικής εκτιμήσεως στις Βρυξέλλες και σίγουρα η προσπάθεια απομακρύνσεώς του από μία Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες.

Για τους Ευρωπαίους παρατηρητές, όμως, μένει να φανεί πού το πάει τελικά η κυβέρνηση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και άρα για ποιους λόγους θέλει να βάλει δικούς της ανθρώπους στους κόλπους της τελευταίας.

Στο επίπεδο αυτό, οι «κακές γλώσσες» λένε ότι «οι αλλαγές δεν είναι άσχετες με κάποια εργολαβικά συμφέροντα, που αργά ή γρήγορα θα έλθουν στο προσκήνιο».

Κατά τα λοιπά, θυμηδία προκαλεί στην βελγική πρωτεύουσα η άποψη συριζαίου συμβούλου υπουργού ο οποίος δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες πριν απ’ όλα είναι η πρώτη πόλη της Βαλλωνίας!!!

Προφανώς ο άνθρωπος θα μπέρδεψε την πρωτεύουσα του Βελγίου με την Λιέγη, που όντως είναι η πρωτεύουσα της γαλλόφωνης Βαλλωνίας –περιοχή που μαζί με την Φλάνδρα, την Περιφέρεια των Βρυξελλών και την γερμανόφωνη κοινότητα κοντά στην Λιέγη, συνθέτουν το βελγικό ομοσπονδιακό κράτος, με τις τρεις επίσημες γλώσσες του και την μεγάλη περιφερειακή αυτονομία.

Όλα αυτά, βέβαια, για κάποιους δεν παύουν να είναι ψιλά γράμματα.

Πηγή: Lykavitos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Θα γίνει μάθημα η τραγωδία;

Ιωάννα Μάνδρου Για την τραγωδία στα Τέμπη, για