Νεκρανάσταση του Σταλινισμού

Νεκρανάσταση του Σταλινισμού

του Πέτρου Μακρή

Άραγε τι επιδιώκει ο «Ψεύτης Ήλιος»* του νεοσταλινικού ΣΥΡΙΖΑ: Ν’ αναδείξει το κομματικό κανάλι της ΕΡΤ, σε ακριβές αντίγραφο της βορειοκορεατικής τηλεόρασης; Και τους χειροκροτητές του Τάε Κβον – Ντο, σε κατά παραγγελίαν, άλλοτε ομαδικώς ξεκαρδιζόμενους στα γέλια και άλλοτε διά ροπάλου θρηνούντες οπαδούς του στρουμπουλού ερυθρού δικτάτορα Κιμ Γιόνγκ Ουν; Ας ελπίσουμε να μη δουν ούτε τα τρισέγγονα της σημερινής ελληνικής γενιάς τέτοια ρεζιλέματα.

Παρακολούθησα προσεκτικά το video, που προβλήθηκε για τη θλιβερή επέτειο του ενός χρόνου «κυβέρνησης Αριστεράς», στο Διαδίκτυο. Η ΕΡΤ, κατά παραγγελία του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, αλλά στην ουσία ανεπιτυχούς αντίγραφου του Σοβιετικού υπουργού προπαγάνδας Μιχαήλ Σουσλόφ, υποχρεώθηκε να μεταδώσει ένα μακράς διάρκειας video, που αναδεικνύει τον θρυλικό καταληψία των μαθητικών γυμνασίων και επικεφαλής των κομματικών σκασιαρχών, σε κακέκτυπο ή ακριβές αντίγραφο, άλλοτε του Χουάν Περόν, άλλοτε του Νικόλα Μαδούρο και εν πολλοίς του στρουμπουλού Βορειοκορεάτη σόουμαν.

Όσο για τη μίμηση των λόγων και των χειρονομιών του Ανδρέα Παπανδρέου καλύτερα να μη μιλάμε. Miserabite visu et incredibile dictu (Οικτρόν ιδείν και απίστευτον δείξαι). Εδώ πια μιλάμε για αχαλίνωτη τυμβωρυχική ξετσιπωσιά.

Χωρίς καμία αμφιβολία, η προϊούσα πολιτική αυτοαπομόνωση του νεοσταλινικού – ακροδεξιού μορφώματος ΠΑΝΑΛΕΞΗ – ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει οδηγήσει, στο τέλος της ολισθηρής πορείας της, τη σημερινή κυβέρνηση. Με αποκορύφωμα, την εξαπόλυση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον του δημοσιογραφικού σώματος.

Και όλα αυτά, βεβαίως, δεν δείχνουν παρά μια απέλπιδα προσπάθεια της Κουμουνδούρου να μετατρέψει τις αποτυχίες της σε εμφυλιοπολεμική ρήξη!

Και είναι προς τιμήν της ΕΣΗΕΑ που με την πρόσφατη ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι παρόμοια κρούσματα λογοκρισίας δεν θα περάσουν.

* «Ψεύτης Ήλιος». Όσοι δεν έχουν δει το συνταρακτικό αυτό φιλμ του Νικήτα Μιχάλκοφ, ας το αναζητήσουν στα καταστήματα των DVD. Μια αρκετά διδακτική αναφορά στην πορεία, από τα προδομένα οράματα ενός σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο, στο ερυθροφασιστικό σκότος του Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τσουχασβίλι (Στάλιν) και του Λαβρέντι Μπέρια.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *