Δεν είναι ελέφαντας!

Δεν είναι ελέφαντας!

του Ανδρέα Ψυχάρη 

Ολα ήταν εύκολα αλλά και όλα δύσκολα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιος πρωθυπουργού, με στρωμένο πολιτικό σύστημα, με επαφές και πολλά προνόμια – η πολιτική του ανέλιξη ήταν πολύ εύκολη.

Τα δύσκολα άρχισαν όταν έγινε βουλευτής. Παρότι πρώτευε στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας, εν τούτοις ουδέποτε του εδόθη μια ευκαιρία από την κυβέρνηση Καραμανλή: η υπουργοποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν η «επίσημη» δικαιολογία. Ακόμη όμως και στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά υπουργοποιήθηκαν κάποιοι (που σήμερα δεν θυμόμαστε καν το όνομά τους) αλλά όχι ο Κυριάκος.

Οταν τελικά έγινε υπουργός, ο Κυριάκος, παρά τα λάθη του, επέδειξε έναν μοντέρνο και δυτικό τρόπο διοίκησης. Ομως παρέμενε Μητσοτάκης. Αλλωστε, ο γιος ενός πετυχημένου άνδρα πρέπει να αποδείξει τριπλά ή τετραπλά την όποια αξία έχει.

Ο,τι όμως δεν κατάφερε ως βουλευτής ή υπουργός, το κατάφερε ως υποψήφιος αρχηγός. Ξεκίνησε κάπως άχρωμα την εκστρατεία του, όμως το πατατράκ της 22ας Νοεμβρίου τον ωφέλησε. Με εμφανή πλέον τη γύμνια της πάλαι ποτέ μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, οι σκεπτόμενοι ψηφοφόροι αντιμετώπισαν τον Κυριάκο υπό ένα διαφορετικό πρίσμα.

Δεν ήταν μόνο ότι είχε συγκεκριμένες και αναλυτικές προτάσεις. Πήγε αρκετά βήματα παραπέρα. Αρνήθηκε να προσκυνήσει τους λεγόμενους βαρόνους της παράταξης αλλά και παραδέχθηκε τα λάθη του παρελθόντος – ποιος έντιμος πολίτης δεν αισθάνθηκε ντροπή για την παράδοση της Αθήνας στον όχλο το 2008; Η εκστρατεία του στηρίχθηκε μόνο στους πολίτες, ούτε ένας βουλευτής δεν τον υποστήριξε. Αλλωστε είναι γνωστό ότι αρκετοί εξ αυτών στηρίζουν μόνο κατόπιν ανταλλάγματος ή σιωπούν ώστε να διαφυλάξουν τα νώτα τους.

Δεν χρειάζεται πλέον να αποδεικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας. Η έντιμη στάση του αλλά και η «απομητσοτακοποίησή» του τον καταστούν ως τον πιο ελπιδοφόρο τεχνοκράτη για τη χώρα μας. Και μόνο το γεγονός ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν για την επικράτηση του Κυριάκου λέει πολλά. Αλλά οι 400 χιλιάδες ελπίδες είναι αυτές που θα επιλέξουν αν την επομένη του δεύτερου γύρου θα υπάρξει προοπτική για τη χώρα μας.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *