Ποια Βουλή θέλουμε;

Ποια Βουλή θέλουμε;

του Ανδρέα Ψυχάρη 

Ορισμένοι θυμούνται τον βουλευτή που το 2011 κρυβόταν στις τουαλέτες της Βουλής προκειμένου να αποφύγει να πάρει θέση στην ψηφοφορία του Μνημονίου.

Ακραία περίπτωση βέβαια αλλά κάτι παρόμοιο ζήσαμε προχθές το βράδυ. Βουλευτές από όλες τις πτέρυγες απουσίαζαν, αμελώντας το βασικό καθήκον τους: να ψηφίζουν εκπροσωπώντας τους πολίτες.

Ονόματα πολλά. Ας ξεχωρίσουμε ορισμένα: Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης κ. Δραγασάκης, Υπουργός Αμύνης και Κυβερνητικός εταίρος κ. Καμμένος, πρώην Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, πρώην Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ κυρία Γεννηματά, πρώην Υπουργοί κκ. Μεϊμαράκης, Σταμάτης, Κικίλιας, Γεωργιάδης, Σταϊκούρας, Καραγκούνης κ.α.

Ουδείς είχε κάποιο σοβαρό λόγο να απουσιάσει- άλλωστε σε αυτή την περίπτωση είθισται η αποστολή επιστολής με συγκεκριμένη πρόθεση ψήφου. Οφείλουν λοιπόν να εξηγήσουν για πιο λόγο απουσίαζαν: φοβήθηκαν μήπως το όποιο πολιτικό κόστος της απόφασης που υποχρεούνται να λάβουν;

Είναι πλέον κουραστικό να βλέπουμε άδεια έδρανα και ψηφοφορίες αλά καρτ. Επιτέλους να τιμήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού και να προσέρχονται στη Βουλή και να τον εκπροσωπούν. Σε αντίθετη περίπτωση ας παραιτηθούν και ας επιτρέψουν σε άλλους που θα έχουν τη διάθεση να το κάνουν.

Αλλά η προχθεσινή βραδιά είχε και μια άλλη αποκάλυψη: οι Συριζαίοι βουλευτές έχουν τελικά άποψη. 144 μίλησαν για το σύμφωνο συμβίωσης- προφανώς το θεώρησαν πιο σημαντικό από τον προϋπολογισμό και το μνημόνιο. Δεν μπορούν πια να λαϊκίσουν για το σκίσιμο των μνημονίων, τη13η σύνταξη, τους Μερκελιστές, τους Γερμανοτσολιάδες διότι θα πρέπει να κοιτάξουν στον καθρέπτη. Όποτε λαϊκίζουν εκμεταλλευόμενοι δικαιώματα μιας μειοψηφίας στη χώρα μας (που σωστά δίδονται) νομίζοντας ότι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο.

Ενδεχομένως βέβαια να έχουμε τη Βουλή που μας αξίζει!

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *