Το δικό τους μνημόνιο

Το δικό τους μνημόνιο

του Ανδρέα Ψυχάρη  

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Ευρωπαίοι! Το «λεγόμενο» παράλληλο πρόγραμμα απεσύρθη από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου λόγω ενστάσεων από την Τρόικα – Κουαρτέτο.

«Ο,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι» λέει το λαϊκό ρητό. Οσοι κατηγορούσαν με ευκολία τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως προδότες και γερμανοτσολιάδες και έχουν έστω και λίγη συνείδηση θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί – ή, τουλάχιστον, να ζητήσουν συγγνώμη. Πού είναι η λεγόμενη «εθνική κυριαρχία» του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ;

Αλλά οι κυβερνώντες θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη και από τον ελληνικό λαό. Χειρότεροι από τους προηγούμενους. Με το που βρήκαν την ευκαιρία διορίζουν συγγενείς και φίλους και προσπαθούν να δημιουργήσουν κομματικό στρατό εντός του Δημοσίου. Δεν είναι μόνο η υπουργός Αναγνωστοπούλου που διορίζει ανίψια. Ο βουλευτής-τιμητής κ. Μπάρκας, άλλο παράδειγμα, διόρισε τον αδελφό του! Η λεγόμενη «ηθική» της Αριστεράς έχει μετατραπεί σε οικογενειακά ρουσφετάκια.

Οι ιδιαίτερα αυξημένοι φόροι που μας επέβαλε η δήθεν «έντιμη» διαπραγμάτευση ενός κ. Βαρουφάκη που επέλεξε ο κ. Τσίπρας δεν θα χρησιμοποιηθούν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, για να δοθεί χρηματικό bonus στους «συμβούλους» των κυβερνώντων. Σίγουρα όμως θα προσπαθήσουν να ξαναπεράσουν τα ίδια ρουσφέτια που αποσύρθηκαν. Ωστόσο αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δείξουν τα ίδια αντανακλαστικά και τα ΜΜΕ εξακολουθήσουν να ενημερώνουν ελεύθερα τους πολίτες τα ρουσφέτια Τσίπρα – Καμμένου θα εμποδιστούν.

Ας αρχίσει η «νεομερκελιστική»  κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου να κυβερνά σύμφωνα με την εντολή που έλαβε, την εφαρμογή του χειρότερου αλλά τελείως δικού τους μνημονίου, και ας αφήσουν τα δημόσια ταμεία ήσυχα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *