Όταν οι λύκοι φυλάνε τα πρόβατα!

Όταν οι λύκοι φυλάνε τα πρόβατα!

του Πέτρου Μακρή

Χωρίς υπερβολή, το επιβεβλημένο από το Σύνταγμα προστατευτικό πέπλο της Συριζαϊκής δημόσιας τάξης, υπέρ των Ελλήνων πολιτών, έχει ήδη εξισωθεί με το εντελώς αντίθετο: Με το γνωμικό των ποιμένων «Φώναξαν τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα».

Εντελώς πρόσφατο και κραυγαλέο παράδειγμα της περίεργης ασυλίας των ταραξιών, αντιεξουσιαστών των Εξαρχείων, από τη δημόσια τάξη, είναι ο άγριος ξυλοδαρμός του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου, από τους φρουρούς του … αβάτου των Εξαρχείων.

Και να φαντασθείτε, ότι αυτούς τους μασκοφόρους, που επί δεκαετίες καίνε ανενόχλητοι κάδους απορριμμάτων, σπάνε βιτρίνες, λεηλατούν καταστήματα, ανατινάζουν εισόδους κομματικών γραφείων, προκαλούν θανατηφόρους εμπρησμούς σε υποκαταστήματα τραπεζών (Marfin). Ή απαγορεύουν την είσοδο… «εξωτικών» επισκεπτών στην … «επικράτειά» τους, όπως συμβαίνει στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέϊρο… Αυτούς λοιπόν τους μασκοφόρους δολιοφθορείς, σε πολλά δελτία ραδιοτηλεοπτικών ειδήσεων, ανοήτως τους αποκαλούν «νεαρούς», αντί του ορθότερου «ταραξίες». Ενώ με άνωθεν εντολές οι διμοιρίες των αστυνομικών, που τους περικυκλώνουν περιορίζονται κατά το πλείστον σε ρόλο θεατή…

Και το χείριστο: Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δια του επίλεκτου μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του και έμπιστου συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης, δηλαδή του Πάνου Λάμπρου συντονίζει μετά από αδιαμφισβήτητη δημοσιογραφική έρευνα, την νομική προστασία των όσων συλλαμβάνονται «νεαρών»..

Αυτός ο κύριος είναι πλέον πασίγνωστος και περιττεύουν οι επαναλήψεις των κατορθωμάτων του, με κορυφαία την επίδοσή του στις διαπραγματεύσεις του με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και την υπέρ αυτού συνηγορία της ανεπανάληπτης κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ποιος αλήθεια να το περίμενε, ότι το Προεδρείο της Βουλής φιλοξενεί τέτοιους και τέτοιες Ρομπέν των … «νεαρών»; Να θυμάται άραγε και ο έτερος των αντιπροέδρων της Βουλής τις δικές του συνηγορίες, υπέρ των ταραξιών που είχαν προπηλακίσει στη Θεσσαλονίκη κατά τον πλέον ελεεινό τρόπο τον Κάρολο Παπούλια την 28η Οκτωβρίου 2011;

Α, ξεχάσαμε και το σπουδαιότερο: Ο κύριος Πάνος Λάμπρου κατέχει την 8η θέση ανάμεσα σε 17 άλλα άτομα στην επιτροπή κατάρτισης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ!

Αλλά το πιο παράδοξο και συνάμα διασκεδαστικό είναι το γεγονός, ότι τα κομματικά αυτά ταλέντα προστατεύονται και δια στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Όλγας Γεροβασίλη, που συχνά την απολαμβάνουμε στην τηλεόραση να συμπορεύεται πεζή, πλάι στον Πρωθυπουργό καμαρωτή-καμαρωτή, σε στυλ επαρχιακής πασαρέλας.

Όσο για τις ζεϊμπέκικες κορυβαντικές επιδόσεις της, σε ένα προσεχές χορευτικό της σόου, κάπου εκεί στην παραλιακή λεωφόρο, δεν αποκλείεται να δώσει «παραγγελιά» το πασίγνωστο στους φίλους του ρεμπέτικου τραγουδιού «το κουτσαβάκι» του 1936, του Ανέστη Δελιά:

     Στο’ πα να κάτσεις φρόνιμα

     γιατί θα σε τσακίσω

     θα’ ρθω με το κουμπούρι μου

     φιγουρατζή και θα σε ξεφτιλίσω

Να έχουν άραγε σχέση αυτοί οι στίχοι με το επεισόδιο, εις βάρος του Βασίλη Οικονόμου;

————————————

Υ.Γ. Είναι ν’ απορεί κανείς, πώς και γιατί δεκάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων, που καίγονται και λεηλατούνται, στη μείζονα διακεκαυμένη ζώνη Εξαρχείων-Ε.Μ. Πολυτεχνείου, δεν κάνουν αγωγές κατά του Δημοσίου, για αποκατάσταση ζημιών και ψυχική οδύνη, αλλά και μηνύσεις, για πλημμελή ή και ανύπαρκτη προστασία τους από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Θα ήταν πραγματική έκπληξη ν’ αναλάβει την νομική τους προστασία ο κύριος Πάνος Λάμπρου!

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *