Τρομοκρατία!

Τρομοκρατία!

του Πέτρου Μακρή

Το σημερινό μου σημείωμα αφιερώνεται στους αδίκως και βαναύσως στοχοποιημένους συναδέλφους.

Άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, ο κ. Αλ. Τσίπρας σε αυστηρό ύφος… «μάζεψε» τους υπουργούς του από τα τηλεοπτικά κανάλια και τους συνέστησε να στρωθούν στη δουλειά, στα γραφεία τους με τους συνεργάτες τους.

Μάλλον αστειευόταν ο πρωθυπουργός. Διότι, μετά από μία-δύο εβδομάδες, με τη σιωπηρή ανοχή ή και έμμεση ενθάρρυνσή του, ξαμολύθηκαν οι πάντες και πάσαι και πήραν σβάρνα τα τηλεοπτικά πλατώ και τους ραδιοθαλάμους.

Όχι βέβαια για να ενημερώνουν 100% τον ελληνικό λαό. Αλλά, σε μεγάλη αναλογία τους, για ν’ αρχίσουν όχι μόνο τη βαρετή, αλλά και αντιδεοντολογική φιλολογία, ότι για την κυβερνητική τους αδράνεια, διγλωσσία και φορομπηχτική πολιτική φταίει το … παρελθόν!

Ναι τα παρελθόν! Το τονίζω αυτό, γιατί με την καταχρηστική αναφορά τους στο παρελθόν:

α) Ομολογούν ότι αδυνατούν ή δεν θέλουν ν’ ασχοληθούν με το παρόν και με το μέλλον. Άλλωστε, για τον λόγο αυτό πήραν τη λαϊκή εντολή.

β) Και το χειρότερο: Με τη φόρα του κυβερνητικού… ρετρό που έχουν πολλοί υπουργοί άνοιξαν τα πανιά τους για … ρετρό νομοθετήσεις. Δηλαδή, για την πιο επονείδιστη μορφή μεσαιωνικού «Δικαίου»: Την αναδρομική ισχύ αυθαιρέτων νόμων. Από την εποχή της βρετανικής MAGNA CARTA, που φέτος συμπλήρωσε 800 χρόνια από την σύνταξή της (15 Ιουνίου 1215) επισημοποιήθηκε διεθνώς η δημοκρατική νομοθετική ρήτρα της απαγόρευσης της αναδρομικότητας των νόμων. (Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ).

Και όμως, σήμερα, αρκετοί υπουργοί της μνημονιακής μας περιόδου έχουν φορτώσει στις πλάτες των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών αμέτρητα βάρη με αναδρομικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Και το τρισχειρότερο: Μόλις αποτολμήσει ένας δημοσιογράφος να δημοσιοποιήσει αυτές τις αυθαιρεσίες, το αρχηγείο της Κουμουνδούρου και του Μεγάρου Μαξίμου εξαπολύουν τρομοκρατικές επιδρομές εναντίον του από όλα τα Μέσα. Από δελτία τύπου ή υπουργικές ανακοινώσεις, εναντίον συγκεκριμένων δημοσιογράφων, που τόλμησαν να γράψουν την αλήθεια, μέχρι και ιεροεξεταστική ανάκριση των «εκτρεπομένων» συναδέλφων μέσα στα ίδια τα ραδιοτηλεοπτικά στούντιο.

Το τελευταίο κρούσμα αυτής της τρομοκρατικής υπουργικής συμπεριφοράς ήταν η επιεικώς αχαρακτήριστη, αλλά οπωσδήποτε βάναυση συμπεριφορά του υπουργού Τρύφωνος Αλεξιάδη, κατά του ευγενέστατου και υποδειγματικά αντικειμενικού και αναμφισβήτητα συγκροτημένου συναδέλφου, Γιώργου Παππού, που αναφέρθηκε σε γνωστές άλλωστε περιπτώσεις μεσαιωνικής αναδρομικότητας νομοθετικών ρυθμίσεων, άλλοτε σαν «τσόντες» σε άσχετα νομοσχέδια και άλλοτε με τη σαλταδόρικη μορφή του «κατεπείγοντος».

Η εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» (09.12.2015) επιβάλλεται, σε μαγνητοσκοπημένο αντίγραφό της, να μοιραστεί στην ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, για τα περαιτέρω. Εννοώ για δημόσια καταγγελία-καταδίκη αυτού του απαράδεκτου κρούσματος εξύβρισης δημοσιογράφου από ένα πρώην συνδικαλιστή και νυν υπουργό. Και επειδή εξασθενεί η μνήμη πολλών πολιτών, από την καθημερινή τραγωδία του μνημονιακού Γολγοθά, επιβάλλεται να συνταχθεί η «Μαύρη Βίβλος» της μνημονιακής αναδρομικότητας αντιδημοκρατικών «νόμων». Και να διανέμεται σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Και κλείνω αυτό το σημείωμα, με ορισμένα πρόσφατα ενδεικτικά παραδείγματα καραμπινάτης παράνομης αναδρομικότητας αυθαίρετων κυβερνητικών ρυθμίσεων:

–       Η επιβολή φόρων κυκλοφορίας αυτοκινήτων για όσα οχήματα απαλλάσσονται από αυτούς λόγω μειωμένων ρύπων και άλλων χαρακτηριστικών.

–       Το «κρυφτούλι» με τις αποδείξεις αγορών που το πήρε… πίσω ο κ. Αλεξιάδης μετά τη δημοσιογραφική έρευνα.

–       Η αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες, τις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες για το 2014.

–       Η αύξηση του φόρου στα εισοδήματα από ενοίκια, για τη χρήση του 2015.

Και μια απορία: Δικαιούνται ή όχι οι πολίτες, εν ονόματι του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος ν’ αρνηθούν την υποταγή τους σ’ αυτό τον εξανδραποδισμό; Και κατά πόσον η Αντιπολίτευση δραστηριοποιείται, για την προσφυγή στα ανώτατα ακυρωτικά δικαστήρια, για την άμεση και κατεπείγουσα κατάργηση αυτού του αίσχους;

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *