H εισβολή της “αριστερής κουλτούρας”!

H εισβολή της “αριστερής κουλτούρας”!

Λέγαμε τόσον καιρό για την δήθεν αλλαγή του κου Τσίπρα, μετά απο την συμφωνία του Ιουλίου και ειδικά, μετά από την “απομάκρυνση” της  αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ  στις τελευταίες εκλογές.

   

Ότι δηλαδή αυτός και οι “συν αυτώ” έχουν μεταλλαχτεί σε ευρωπαϊκό κόμμα μιας κάποιας αριστερής ιδεολογίας κλπ.

   

Όμως τα τελευταία γεγονότα, μάλλον διαψεύδουν αυτή την ¨μετάλλαξη” !

   

Είναι μιά “μάζωξη συντρόφων” (για χρησιμοποιήσω αριστερή γλώσσα) που επειδή δεν μπορεί να εχει χρήματα απο δάνεια για να τα σπαταλάει προς ίδιον όφελος, θα μας τρελλάνει στη φορολογία μεχρι την εξαθλίωση, με ταυτόχρονη προσπάθεια ισοπέδωσης του επιπέδου του λαού αλλά και του φρονήματός του.

   

Πράγμα καθόλου δύσκολο με τέτοια αντιπολίτευση!!!

Και συγκεκριμμένα :

   

Μετά απο παλινωδίες, μάλλον καταλήγουν στο 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια απλά, αλλά και ξένων γλωσσών) δείχνοντας οτι δήθεν αυτοί προσπαθούν, αλλά οι θεσμοί δεν τους αφήνουν.

   

Μια ακόμα κοροϊδία, αφου οι ξένοι μας λένε κατηγορηματικά ότι αυτη η ιδέα δεν ηταν δική τους αλλά της νύν κυβέρνησης!

   

Μετά τον πρώτο (απίθανο) υπουργό παιδίας που κατέκρινε την αριστεία, βγαίνει και ο τωρινός υπουργός ο οποίος μας λέει οτι μόνο οι πλούσιοι στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, παρουσιάζοντας και το παράδειγμα του Πρωθυπουργού που τον θεωρεί και αυτόν πλούσιο, που κάνει το ίδιο, αφού μας είπε προηγουμένως (μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε) ότι ειναι πενταροδεκάρες τα επιπλέον χρήματα που θα δοθούν απο τους πολίτες με την επιβολή αυτού του φόρου!

   

Πιό πριν, ειχαν προσπαθήσει να καταργήσουν και τα Πειραματικά σχολεία (σε κάποιο βαθμό τα κατάφεραν) για να μη γίνεται καμιά διάκριση πρός τους μαθητές.

   

Είναι ολοφάνερη τώρα η προσπάθεια, να παρουσιάσουν στον λαό ότι δεν χρειάζεται να έχεις μόρφωση ή ευπρέπεια, για να συναντήσεις τους “μεγάλους” της γης, να διαπραγματευτείς ή και να τους μιλήσεις ακόμα χρησιμοποιώντας την γλώσσα τους, αρκεί να εισαι “δήθεν κουλτουριάρης” να παριστάνεις κάτι και να έχεις περίσσιο θράσος.

   

Με όλα τα παραπάνω, θα έπρεπε τα κόματα της αντιπολίτευσης να “βγάλουν” τον λαό στους δρόμους, όχι μόνο για αυτούς που στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά, αλλά και όλους εκείνους που τα στέλνουν στα φροντιστήρια για πανελλήνιες αλλά καί σε αυτά των ξένων γλωσσών! (χαμένη ευκαιρία)

   

Με το επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης στο ναδίρ (μεσος όρος στις εισαγωγικές εξετάσεις βαθμός 4 με άριστα το 20) με πλήρη και συνεχιζόμενη προκλητική αδιαφορία για τις ελείψεις διδασκόντων μετά απο σχεδόν δυο μήνες απο την έναρξη της σχολικής περιόδου, πως τους αφήνουν έτσι απλά να κάνουν ότι κάνουν και η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τ’ άλλα κόμματα, να έχουν αυτή την χλιαρή αντίδραση!

 

Αυτή η εξαθλίωση της παιδείας, μαζί με την απαξίωση της στοιχειώδους ευπρέπειας και σεβασμού απέναντι στους άλλους που επιχειρείται με αυτόν τον άθλιο και απροκάλυπτο τρόπο, είναι πολύ πιο επικίνδυνη από οτιδήποτε άλλο.

   

Σας θυμίζω τον Βαρουφάκη με το στυλ και τα πουκάμισα απ’ έξω που έχουν γίνει μόδα στην κυβέρνηση, τον Τσακαλώτο με το κατακόκκινο σακίδιο στην πλάτη στις συναντήσεις με τους θεσμούς, τον Φίλη που σηκώθηκε και έφυγε πρίν τελειώσει το επίσημο γεύμα προς τιμήν του -σιγά τα αυγά- προέδρου της Γαλλίας “Φρανσουά” όπως τον απεκάλεσε επανειλημμένα ο Τσίπρας κλπ.)

   

Η αντιπολίτευση πρέπει να αντιδράσει άμεσα, καυτηριάζοντας όχι μόνο την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην εκπαίδευση, αλλά και την συμπεριφορά των υπουργών (καί όχι μόνον) του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προάγει μόνο, την αυθάδεια την αγένεια και την αδιαφορία προς οποιαδήποτε τάξη πραγμάτων, αλλιώς το “μικρόβιο” θα πάρει διαστάσεις πανούκλας.

   

Την  στάση τους αυτή, την είχαν ηδη δείξει με τις διαδηλώσεις των προηγούμενων μηνών καίγοντας την Αθήνα και αδιαφορώντας για τις περιουσίες των “πλουσίων που τολμούν να έχουν μαγαζιά και αυτοκίνητα” που καταστρέφονταν κάθε φορά.

Η κατηφόρα είναι πολύ επικίνδυνη καί μοιάζει να είναι ασταμάτητη!

CANAL

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    "…θα έπρεπε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να "βγάλουν" τον λαό στους δρόμους…"

    Ο λαός που "βγαίνει" (ή κατεβαίνει) στους δρόμους, είναι η επιτομή της απόλυτης ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς! Είναι οξύμωρο ένα άρθρο που "καυτηριάζει" την αριστερή κουλτούρα, να επικαλείται ως τρόπο αντίδρασης το μέσο που κυρίως χαρακτηρίζει την αριστερά: διαδηλώσεις, ταραχές, οχλαγωγία!!!

    1. Αγαπητέ ανώνυμε,

      Σε σχέση με την ένσταση που διατυπώθηκε από εσένα θα αναφέρω τα εξής :

      Η λέξη "βγάλουν" είναι σε εισαγωγικά. Όπότε δεν υπονοείται ακριβώς η ίδια λέξη αλλά μια πιο δυναμική αντίδραση σε αντιδιαστολή με την υποτονική – χλιαρή όπως είναι η αντίδραση της αντιπολίτευσης σήμερα.

      Θα μπορούσε π.χ. να παρουσιάσει μετά από έρευνα, αριθμούς και ποσοστά οικογενειών που είτε στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, είτε σε φροντιστήρια όλων των μορφών. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι πολίτες αυτοί δεν είναι μόνο οι εύποροι (αν και δεν νομίζω ότι υπάρχουν τέτοιοι πια στη χώρα) αλλά και πολλοί φτωχοί πολίτες, που δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στα δημόσια σχολεία σε σχέση με την γνώση που προσφέρουν, προκειμένου το παιδί τους να συνεχίσει τις σπουδές του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

      Συστηματική ενημέρωση σε σχολεία και φροντιστήρια για τους σκοπούς της παρούσας κυβέρνησης, ομιλίες στους συλλόγους γονέων κλπ.

      β) Συμφωνώ ότι η αριστερή νοοτροπία οργάνωνε και οργανώνει συγκεντρώσεις αντίδρασης και στις περισσότερες φορές με επεισόδια, διότι πρεσβεύει την "πάλη" των τάξεων.

      Νομίζω όμως ότι, υπήρχαν και στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα συγκεντρώσεις πολιτών που διαμαρτυρόντουσαν, με απλή συγκέντρωση στον ίδιο τόπο, χωρίς βίαια επεισόδια.

      Θυμάμαι τις πρώτες δύο μέρες στο Πολυτεχνείο το 1973 όπου είχα κατέβει μαζί με πολλούς άλλους χωρίς να ανήκω σε κανένα κόμμα -ούτε και τώρα ανήκω- στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία.

      Πολύ γρήγορα όμως, εκείνη η αυθόρμητη συγκέντρωση είχε "καπελωθεί" από την αριστερή πλατφόρμα εκείνης της εποχής.

      Σχετικά πρόσφατα μέσω του facebook πολλοί "αγανακτισμένοι" συγκεντρώθηκαν στο σύνταγμα χωρίς κανένα κόμμα, να μπορέσει να διεκδικήσει την συγκέντρωση αλλά, και στο "Ναί" αργότερα ήταν το ίδιο.

      γ) Όταν οι άνθρωποι φθάσουν στην πλήρη φτωχοποίηση τότε ούτε η αριστερά ούτε η δεξιά θα μπορέσουν να "καπελώσουν" την αντίδραση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *