Το μάθημα του κ. Σκουρλέτη

Το μάθημα του κ. Σκουρλέτη

του Πάσχου Μανδραβέλη

Θα μπορούσε να θεωρηθεί θεία δίκη επειδή ο ίδιος δικαιολόγησε τις επιθέσεις παντός είδους φασιστοειδών εναντίον πολιτικών του αντιπάλων. Ηταν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε αξέχαστες δηλώσεις περί της «χειρότερης βίας των μνημονίων», όταν φαιοκόκκινοι τραμπούκοι προπηλάκιζαν υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ή απαντούσε για «ενοχοποίηση των κοινωνικών αγώνων», όταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έλεγε ότι «η βία ακρωτηριάζει τη Δημοκρατία» (6.7.2011).

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης γεύτηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (17.10.2015), όσα ως αντιπολιτευόμενος απέφευγε (αν μη τι άλλο) να καταδικάσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πήγε μαζί με τη σύζυγό του και φίλους σε μπαρ στα Εξάρχεια, απ’ όπου αποχώρησε κακήν κακώς, όταν ομάδα νεαρών εισέβαλε στο μαγαζί και άρχισε να του φωνάζει ότι πρέπει να φύγει από την περιοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι «κοινωνικοί αγωνιστές», οι οποίοι κάποτε απολάμβαναν τη θαλπωρή του ΣΥΡΙΖΑ, προξένησαν ζημιές στο μαγαζί.

Ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε εμφανώς αμήχανος στο Mega (19.10.2015) και δεν ψέλλισε καν μια κουβέντα καταδίκης των τραμπούκων. Είπε, μάλιστα, ότι «αυτά γίνονται στην ευρύτερη περιοχή». Δηλαδή; Και στην ευρύτερη περιοχή της Καμπούλ σκάνε βόμβες καθημερινά. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αδικοπραξία ή πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με μαφίες που κάνουν τον χωροφύλακα σε κάποιες περιοχές; Ισχύουν, άραγε, οι ανοησίες που έγραφε κάποτε ο σύντροφός του κ. Γιάννης Μηλιός ότι «η επανάσταση παράγει δίκιο» κι όποιον πάρει ο χάρος; Ή μήπως ισχύουν οι εξίσου μνημειώδεις ανοησίες του κ. Αλέξη Τσίπρα που κάποτε έλεγε ότι «η Κερατέα είναι η πόλη-σύμβολο για όλη την Ελλάδα και αποτελεί ένα πρώιμο αντιμνημονιακό μοντέλο». Να θυμίσουμε ότι εκεί είχαμε εμπρησμούς σκαπτικών μηχανημάτων και περιπολικών της αστυνομίας· έγινε πολιορκία του αστυνομικού τμήματος για την απελευθέρωση κρατουμένου· είχαμε επίθεση με μολότοφ σε σπίτι αστυνομικού χαράματα, την ώρα που κοιμόταν με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του. Να θυμηθούμε ακόμη και την εκσκαφή οριζόντιας τάφρου βάθους 1,5 μέτρου στη λεωφόρο Λαυρίου, μια ζημιά που ποτέ δεν μάθαμε πόσο κόστισε στους Ελληνες φορολογούμενους.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Σκουρλέτη και κάθε Ελληνα πολίτη να πίνει ανεμπόδιστος το ποτό του σε όποιο μπαρ της επικράτειας επιθυμεί, χωρίς να φοβάται μήπως κάνουν φασαρία φαιοί ή ερυθροί τραμπούκοι. Είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων να καταγγείλουν τις περίεργες μαφίες στα Εξάρχεια που παρέχουν ή αφαιρούν άδεια εισόδου στα μαγαζιά της περιοχής, αναλόγως των πολιτικών πεποιθήσεων ή της θέσης που κατέχουν οι θαμώνες. Ειδικά η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να καταστείλει το φαινόμενο και ουχί να διαπιστώνει «έλα μωρέ, αυτά γίνονται», διότι στον κόσμο πολλά γίνονται και δουλειά των κυβερνήσεων είναι να τα πατάσσουν.

Τέλος, είναι καιρός να ξεκινήσει και στον ΣΥΡΙΖΑ μια καλή εσωτερική κουβέντα για το θέμα της βίας, διότι θα τη βρίσκει όλο και πιο συχνά μπροστά του. Ωρίμασαν οι συνθήκες να κάνει γενναία αυτοκριτική, αναιρώντας όσα κατά καιρούς εκτόξευε περί «δίκαιης οργής» των παντός χρώματος φασιστοειδών.

Διότι εκτός από τα φασιστοειδή υπάρχουν κι αγράμματα παιδάκια, που πίστεψαν τις ανοησίες που κατά καιρούς έλεγαν ο κ. Σκουρλέτης και οι σύντροφοί του.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *