Πανηγυρισμοί γεμάτοι εφιάλτες…

Πανηγυρισμοί γεμάτοι εφιάλτες…

του Πέτρου Μακρή

Η προχτεσινή συζήτηση και ψηφοφορία επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΠΑΝΑΛΕΞΗ θα καταγραφεί, στα πολιτικά μας χρονικά, ως μία από τις πιο ταπεινωτικές κυβερνητικές πύρρειες νίκες στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το «βαρύ πυροβολικό» του, (Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Παππάς) εξετράπησαν, στις ομιλίες τους, σε γεμάτους από έκδηλο εκνευρισμό πανηγυρισμούς. Με κυρίαρχες βεβαίως τις γεμάτες ποδοσφαιρικό φανατισμό φράσεις. «Ξεκινήσαμε με νωπή τη λαϊκή εντολή και θα ολοκληρώσουμε την τετραετία κλπ, κλπ…».

Και φυσικά με ελάχιστα επιχειρήματα, για το πώς θ’ αποφύγουν την πορεία στο ναρκοπέδιο, του Τρίτου Μνημονίου στο οποίο προσπάθησαν, αλλά ανεπιτυχώς να συμπαρασύρουν ως συνοδοιπόρους και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Και για να είμαστε ακριβέστεροι, ο Αλ. Τσίπρας κάνοντας κατάχρηση της υπόσχεσης της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού για συμπαράσταση προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατά τις διαπραγματεύσεις με την τετράδα των δανειστών, για το τρίτο Μνημόνιο, όχι μόνον αρνήθηκε προκλητικά και επιδεικτικά τη σύμπηξη διακομματικού διαπραγματευτικού μετώπου, ή και κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά και με την απαξιωτική επιλογή της μοναχικής του πορείας, προτίμησε να υποβιβάσει τη συνδρομή της Αντιπολίτευσης σε ρόλο της υπηρέτριας της εύθραυστης κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η άρνηση και των τριών κομμάτων της Αντιπολίτευσης να παίξουν το ρόλο ενός κομπάρσου και συνενόχου ακόμη και στις φαυλότητες και στις αδεξιότητες της κυβέρνησης, απομόνωσε ηθικά τον Αλ. Τσίπρα. Και για την πολιτική του αυτοσυντήρηση, τον οδήγησε στη γελοία επιλογή των γεμάτων, από ανασφάλειες και εκνευρισμούς, κομπασμών.

Ο Αλ. Τσίπρας ή δεν θυμάται, ή προσποιείται πως ξεχνά, ότι τον Γολγοθά του πρώτου Μνημονίου τον ακολούθησε πρώτος ο Γιώργος Α. Παπανδρέου. Και μέσα σε δύο μήνες άσπρισαν τα μαλλιά της κεφαλής του από την αγωνία, αλλά και τους προπηλακισμούς.

Το μόνο που αντιλήφθηκε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας είναι οι έστω και λίγες σποραδικές άσπρες τρίχες που ξεφύτρωσαν στο κρανίο του, στη …θρυλική 17ωρη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές. Και ήδη με την αισθητική πανάκεια της ανδρικής τριχοβαφής (κοινώς καραμπογιάς) αποκατέστησε τη γοητεία του 41χρονου πρωθυπουργού, που ως νέος αναμορφωτής «ξεμπέρδεψε» (τι ωραία λέξη) με το 40χρονο παρελθόν για να φέρει το δικό του μέλλον μια «χωρίς διαπλοκές και φοροδιαφυγή» Νέα Ελλάδα!

Πριν όμως ο Αλέξης χρησιμοποιήσει τους δύο αυτούς όρους, για μεν τη φοροδιαφυγή θα όφειλε να συμβουλευθεί τον υπουργό Ναυτιλίας Θεώδ. Δρίτσα που αυτοανακηρύχθηκε προστάτης των ψηφοφόρων του της Ύδρας, που ξυλοφόρτωσαν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ αλλά και τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν.

Και για την καταπολέμηση της διαφθοράς να ζητήσει τη συνδρομή του Γιώργου Κατρούγκαλου, που ερήμην του συνόλου του πολιτικού κόσμου, επαναπροσέλαβε στο Δημόσιο περίπου 900 επίορκους υπαλλήλους.

Και ανάμεσά τους, υπαλλήλους που κατηγορούνται ή έχουν καταδικασθεί για παιδεραστία, εξώθηση σε πορνεία, εκβιασμούς, πλαστογραφίες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ο,τιδήποτε άλλο επιβεβαιώνει τους στίχους του ποιητή «Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος!…»

Ά, ξεχάσαμε και τον έτερο πολέμιο της διαφθοράς, τον πατριάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κυρ’ Αλέκο που η τεχνική εταιρεία του ανέλαβε κατασκευαστικό έργο αξίας περίπου 4 εκ. €, στην περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Ο ίδιος για να παρακάμψει το νόμο, που απαγορεύει ανάληψη από υπουργούς δημόσιων έργων, μεταβίβασε στο γιο του τις μετοχές της εταιρείας του, σύμφωνα με το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Και επιπλέον, χωρίς συμβολαιογραφική πράξη και κανονική θεώρηση του γνησίου των υπογραφών, από ΚΕΠΕ.

Και κλείνουμε και το σημερινό μας σημείωμα με την απομυθοποίηση της «σαρωτικής νίκης» του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.

Το ποσοστό του 35,5% δεν δικαιολογεί τις 155 έδρες. Διότι οι 50 από αυτές είναι το εκλογικό bonus των 50 εδρών, όπως το νομοθέτησε ο κ. Πάκης Παυλόπουλος, που τιμής ένεκεν τον επρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας! Και μάλιστα παρακάμπτοντας την υποψηφιότητα του με περγαμηνές εντιμότητας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Σταύρου Δήμα.

Όσο για το ίδιο το ποσοστό «νίκης» του 35,5%, αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ των Ελλήνων ψηφοφόρων γιατί η αποχή στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές σημείωσε το ποσοστό ρεκόρ του 43,91%. Ας σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό έρχεται δεύτερο μετά την αποχή στις βουλευτικές εκλογές του 1946 που έφτασε το 51,5%. Και από την άποψη αυτή δημιουργούσε σοβαρό πολιτειακό ζήτημα…

Υ.Γ. Και λίγα λόγια, για την κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα, που προσποιείται, ότι κοντά στο βασιλικό του Αλέξη δεν ποτίζεται και η δική της γλάστρα. Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, μόλις χθες, έκανε ορισμένες αποκαλύψεις, για την «πρώτη μεγάλη κυρία». Θα επακολουθήσουν, θαρρώ, και άλλες. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Όπως ακριβώς και η προβιβασθείσα σε πανεπιστημιακή διδάσκουσα της χειρουργικής, μία άλλη «πρώτη κυρία», που φωτογραφήθηκε να κρατά το νυστέρι πάνω από ασθενή χωρίς χειρουργικά γάντια και με τα νύχια εν πλήρη αναπτύξει και βαμμένα…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *