Ψευταράς ουχί ψευτράκος

Ψευταράς ουχί ψευτράκος

- in Επιλογές από τον Τύπο
0

της Λώρης Κέζα

«Είμαι αριστερός άρα είμαι καλός άνθρωπος». «Είμαι αριστερός άρα είμαι ψυχοπονιάρης». «Είμαι αριστερός άρα είμαι έντιμος». Αυτά τα πιστεύουν τελικά στην Αριστερά. Είναι εξωφρενική η αρχική δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη, όταν αποκαλύφθηκε ότι συμμετέχει στην τεχνική εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ η οποία έλαβε έργα αξίας 3,9 εκατ. ευρώ, από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Είπε ότι είναι 50 χρόνια στην Αριστερά. Είναι εξωφρενική η υπεροψία του, όταν δηλώνει ότι τον συκοφαντούν με στόχο την «αποδόμηση του αναμφισβήτητου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς».

Δεν ξέρουμε αν αναφέρεται στο ηθικό πλεονέκτημα του Μητρόπουλου, του Κατρούγκαλου ή των άλλων υπουργών που διόρισαν όλο το σόι τους σε θέσεις εξουσίας από την πρώτη ημέρα. Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα ο υπουργός Επικρατείας, ο μέντορας του Αλέξη Τσίπρα, ο περισπούδαστος αναλυτής, ο κήνσορας του συστήματος έπεσε σε τόσες αντιφάσεις ώστε να αξίζει μόνο περιφρόνηση από εκείνους που έχουν στα αλήθεια ηθικό πλεονέκτημα.

Διαβεβαίωνε ότι δεν έχει μετοχές στην εταιρεία εντούτοις είναι ο βασικός μέτοχος με ποσοστό 50,01%. Δηλαδή ενόσω μιλούσε για ολιγαρχία εργολάβων και για σύγκρουση μαζί της, έστηνε μπίζνα για να τους υποκαταστήσει. Χθες κάτω από την πίεση των αποκαλύψεων από το Πρώτο Θέμα, οι συνεργάτες του πήγαν στο Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΓΕ.ΜΗ) για να καταθέσουν έγγραφα της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν την ψευδή εντύπωση ότι ο υπουργός δεν ήταν βασικός μέτοχος όταν έπαιρνε δημόσια έργα.

Ισχυρίζεται λοιπόν ο Φλαμπουράρης ότι μεταβίβασε τις μετοχές με ιδιωτικό συμφωνητικό. Όπως πολύ καλά ξέρει ο ίδιος και το ξέρει ο κόσμος όλος, δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση μετοχών με ιδιωτικό συμφωνητικό όταν η εταιρεία συναλλάσσεται με το δημόσιο. Πάνω στην αναστάτωση ο πρώην υπουργός κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη. Εμφάνισε δηλαδή το συμφωνητικό να έχει υπογραφεί στο αρχηγείο της αστυνομίας ώστε να υπάρχει βεβαίωση γνησίου υπογραφής. Χωρίς ημερομηνία. Υπάρχει και μια λεπτομέρεια. Δεν υπάρχει τίμημα. Οι μετοχές δόθηκαν έτσι, σαν δώρο.

Οι γκάφες δεν σταματούν εδώ. Ο πρώην υπουργός θέλησε να δικαιολογήσει τη δωρεάν μεταβίβαση  με το επιχείρημα ότι πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση. Δηλαδή τη δουλειά, τα 3,9 εκατομμύρια, τα πήραν κοντινοί του άνθρωποι. Αυτό άραγε είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς; Αυτό ήταν λοιπόν το ζητούμενο, να διώξουν τους εργολάβους του συστήματος για να φτιάξουν ένα νέο, ίδιο σύστημα;

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *