Εγκλημα εκ προμελέτης οι εκλογές

Εγκλημα εκ προμελέτης οι εκλογές

του Άρη Ραβανού

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αυτή τη χρονική στιγμή τουλάχιστον μια εθνική υποχρέωση: να ξεχάσει τις πρόωρες εκλογές και να κυβερνήσει.

Ο Πρωθυπουργός ως υπεύθυνος ηγέτης οφείλει να κλείσει άμεσα το θέμα των πρόωρων εκλογών, το οποίο πυροδοτείται από κεντρικά κυβερνητικά στελέχη, και να σχεδιάσει τα επόμενά βήματά του, ώστε να μπει σε τροχιά σταθερότητας η οικονομία.

Ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να ακυρώσει όλα τα σενάρια επί χάρτου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και να φροντίσει πως θα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα που δεν αντέχει άλλη εκλογική αναμέτρησης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με μια οικονομία διαλυμένη.

Εάν ο στόχος του Πρωθυπουργού και της ηγετικής ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου είναι να λύσουν το μείζον εσωκομματικό τους πρόβλημα μέσα από μία εκλογική διαδικασία τότε κάνουν πολύ μεγάλο λάθος και εγκληματούν.

Η χώρα έχει και Σύνταγμα και Κανονισμό της Βουλής και λύσεις υπάρχουν. Αρκεί να υπερβεί ο Πρωθυπουργός το κομματικό και να προτάξει το εθνικό συμφέρον. Δεν μπορεί να συζητάμε για μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ψήφιση από την Ελληνική Βουλή του τρίτου μνημονίου για να λυθεί το εσωτερικό πρόβλημα ενός κόμματος.

Η κυβέρνηση οφείλει να σηκώσει τα μανίκια και να καθίσει να δουλέψει και με την δουλειά της να προσπαθήσει να διορθώσει αδικίες και στρεβλώσεις που προέρχονται από το μνημόνιο.

Να κοιτάξει να αγωνιστεί, όχι με τις συνιστώσες του κόμματός του ο Πρωθυπουργός, αλλά με τα προβλήματα και να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα.

Στο πεδίο της λύσης των προβλημάτων της καθημερινότητας, της παιδείας, της υγείας, κ.α. θα κριθεί ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του και όχι από την εσωτερική μάχη με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν επιλεγούν οι πρόωρες εκλογές, όπως είναι η κατάσταση, θα είναι ένα πολιτικό έγκλημα εκ προμελέτης…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *