Παλαιοκομματισμός συν ύφος

Παλαιοκομματισμός συν ύφος

του Πάσχου Μανδραβέλη

Σε ένα πράγμα μόνο έχει συνέχεια το ελληνικό κράτος: στις ρουσφετολογικές προσλήψεις. Δεν πα’ να είναι «Πρώτη Φορά Αριστερά», «Τελευταία Φορά Δεξιά», «Ενδιάμεση Φορά Κεντροαριστερά»; Ολοι θα φροντίσουν, όλα τα ρουσφέτια, ακόμη και των αντιπάλων. Ειδικά όσοι προΐστανται παραγωγικών υπουργείων. Αυτοί έχουν πολλές ΔΕΚΟ και έχουν πολλές θέσεις να βολέψουν πελάτες· κάτι που εξηγεί γιατί είναι συνήθως πιο Αριστεροί από τους άλλους και ανησυχούν περισσότερο απ’ όλους για το «ξεπούλημα ζωτικών για τον λαό υποδομών».

Φαίνεται ότι ο αν. υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης εκτός από υπουργός θέλει να γίνει και βουλευτής. Γι’ αυτό εργάζεται πυρετωδώς στο κατακαλόκαιρο. Ετσι τακτοποίησε 37 απολυμένους και αποζημιωμένους της «Ολυμπιακής» στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με «φροντίδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», όπως αναφέρει η απόφαση. Η «φροντίδα» είναι ύψους 1.334.401 ευρώ το 2016, δηλαδή κατά μέσο όρο 3.012 ευρώ μηνιαίως.

Επιπλέον αποφάσισε να «φροντίσει» κι έναν παλιό καημό της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή των επαναπρόσληψη των 230 απολυμένων του Μετρό. Να θυμίσουμε ότι αυτοί είχαν προσληφθεί παρανόμως ένα μήνα πριν από τις εκλογές του 2009 και «η προδοτική κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου», μετά μια έκθεση καταπέλτη του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, τους απέλυσε.

Στην έκθεση αναφερόταν ότι δεν είχε γίνει καμία δημόσια πρόσκληση για τις προσλήψεις και από την έρευνα του κ. Ρακιντζή διαπίστωσε πως «τα βιογραφικά και οι συνεντεύξεις πολλές φορές έπονται της ημερομηνίας του Δ.Σ. που αποφάσισε την πρόσληψη». Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης επισήμανε διάφορα τραγελαφικά των προσλήψεων: «1) Ο Α.Μ., μουσικός με μοναδική εργασιακή εμπειρία σε ορχήστρα μουσικών εκδηλώσεων, προσελήφθη ως οδηγός συρμών. 2) Η Α.Σ., με εμπειρία 13 ετών ως dealer σε καζίνο, προσελήφθη ως οδηγός συρμών. 3) Η Α.Λ., 22 ετών, χωρίς καμία επαγγελματική εμπειρία, προσλαμβάνεται ως οδηγός συρμών. 4) Η Π.Ν., απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με εμπειρία αποκλειστικά σε αθλητικά κέντρα και ινστιτούτα αισθητικής, προσλαμβάνεται ως υπάλληλος προμηθειών. Στο βιογραφικό της φέρει χειρόγραφη σημείωση «την είδε ο πρόεδρος». 5) Πρόσληψη αποφοίτου ΤΕΛ, 26 ετών, με επάγγελμα οικοδόμος-πλακάς, ως υπευθύνου σταθμού. 6) Η Β.Ν., 22 ετών, φοιτήτρια ΑΕΙ, χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία, προσλαμβάνεται ως υπεύθυνη σταθμού. 7) Ο Θ.Ζ. είναι κάτοικος Λάρισας και χωρίς καμία επαγγελματική εμπειρία, προσελήφθη ως υπεύθυνος σταθμού. 8) Ο Η.Δ. απορρίπτεται για τεχνικός (αξιολόγηση 06.08.2009). Υπάρχει σημείωση ότι δεν ενδιαφέρεται για τεχνική δουλειά. Τελικά προσλαμβάνεται ως υπάλληλος μελετών κ.λπ.

Παραμονές των εκλογών του 2015, η «υπεύθυνη πλειοψηφία» Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ έφερε τροπολογία στη Βουλή που έγινε έγινε δεκτή με συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στο τέλος ο κ. Σπίρτζης, ως άξιος συνεχιστής του παλαιοκομματικού κράτους υλοποιεί τις προσλήψεις, αλλά έβαλε και ΣΥΡΙΖΑϊκό άρωμα. Κατήγγειλε τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη, που έφερε το θέμα στη Βουλή, ότι «τους συγκεκριμένους απολυμένους τους είχαν προσλάβει με τις γνωστές πελατειακές συνήθειες που εφάρμοσε η παράταξή του και το κόμμα του»! Σωστά τα είπε, αλλά αυτός τους κράτησε…

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *