Σωθήκαμε! Επιστρέφει ο Βουλγαράκης…

Σωθήκαμε! Επιστρέφει ο Βουλγαράκης…

του Κώστα Στούπα

Μέσα στην “τούρλα του Σαββάτου” με τη χώρα να έχει πέσει στο γκρεμό και να απομένει να ακούσουμε το γδούπο της πρόσκρουσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολόγησε πως προέχει η αποκατάσταση του κ. Γ. Βουλγαράκη, ενός γνήσιου τέκνου του κομματικού σωλήνα του πελατειακού κομματικού κράτους που χρεοκόπησε, του οποίου η πολιτική δραστηριότητα θα μείνει στην ιστορία για τις διατριβές περί της του νόμιμου και του ηθικού ως δυνητικής κολυμβήθρας του Σιλωάμ.

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η αριστερά, αλλά η έλλειψη ισχυρού φιλελεύθερου κέντρου και κυρίως συντηρητικής δεξιάς παράταξης. Είναι η έλλειψη αξιόπιστων αντίβαρων που δημιούργησε τις προϋποθέσεις καταστροφής οι οποίες επέτρεψαν σε ένα περιθωριακό κόμμα της “παλαβής” αριστεράς να ανέλθει στην εξουσία.

Η παράταξη της συντηρητικής δεξιάς έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην μεταπολεμική ανόρθωση της χώρας από τα ερείπια του εμφυλίου και είχε επιδείξει σημαντικό ανανεωτικό και ρηξικέλευθο ριζοσπαστισμό κάθε φορά που η ίδια και η χώρα βρισκόταν σε αδιέξοδο και τέλμα.

Έτσι το Λαϊκό Κόμμα μέσα σε λίγες εβδομάδες μεταμορφώθηκε σε Εθνικό Συναγερμό, του οποίου το κράμα του συντηρητικού Στρατάρχη Παπάγου και του φιλελεύθερου Σ. Μαρκεζίνη έθεσε τα θεμέλια της μεταπολεμικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Όταν ήρθε η ώρα, ο Εθνικός Συναγερμός έδωσε την θέση στην ΕΡΕ και στη συνέχεια η ΝΔ εγγυήθηκε την ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία και την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ, την ΕΕ και την Ευρωζώνη, ένα από τα ισχυρότερα και πλουσιότερα κλαμπ της υδρογείου.

Η ανάδειξη της Ελλάδας μετά τον πόλεμο σε μια από τις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου είναι έργο κατά κύριο λόγο της συντηρητικής παράταξης.

Το Κέντρο μεταπολεμικά και το ΠΑΣΟΚ μεταπολιτευτικά, ξόδεψαν  το “λίπος” που δημιούργησαν οι άλλοι και φυσικά τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που οι άλλοι πάλι εξασφάλισαν με την είσοδο στην ΕΟΚ.

Είναι η αδυναμία της συντηρητικής παράταξης να μετεξελιχθεί και να παίξει το ρόλο της που επέτρεψε την ανάδειξη στην εξουσία μιας περιθωριακής “παλαβής” αριστεράς.

Αφήστε τους Βουλγαράκηδες λοιπόν και σοβαρευτείτε…

Πηγή: Capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *