Τι κάνει η αντιπολίτευση;

Τι κάνει η αντιπολίτευση;

Σε ένα-δυο μήνες κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε σε εκλογές.

Η χώρα ειναι διαλυμένη με την οικονομία κατεστραμένη μετά την επιβολή των capital controls.

 Ο Πρωθυπουργός με τις επικίνδυνες αποφάσεις του έχει “φεσώσει” τη χώρα με μερικές δεκάδες δισεκατομύρια ευρώ, συμφωνα με το ΔΝΤ.

    

Κάθε μέρα, βγαίνουν καινούργια σκάνδαλα που καταρρίπτουν την “ηθική πρώτη φορά Αριστερά” με τελευταίο εκείνο, του ανεκδιήγητου πρώην υπουργού  Οικονομικών, που θα”χάκαρε” το υπουργείο του προκειμένου να υλοποιήσει το GREXIT και σταδιακά να προετοιμάσει την επιστροφή στην δραχμή.

   

Με ένα ΣΥΡΥΖΑ να εχει χωριστεί σε δύο τουλάχιστον στρατόπεδα, με ένα υπουργικό συμβούλιο που δεν θέλει με κανένα τρόπο να υλοποιήσει την συμφωνία με τους εταίρους, με την πρόεδρο της Βουλής να κάνει ότι της κατέβει, ειναι απορίας άξιον πως ο πρωθυπουργός εξακολουθεί και έχει δημοτικότητα παρά την πλήρη αναξιοπιστία του.

   

Ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης της κακής κατάστασης της χώρας πάντοτε στους ξένους, εξακολουθεί να πείθει ακόμα καί τώρα μιά μερίδα βολεμένων και απελπισμένων ανθρώπων που δεν βλέπουν καμιά σωτηρία αλλού.

  

Από την άλλη πλευρά -της αντιπολίτευσης- στη μεν ΝΔ μπήκε μεταβατικός αρχηγός  ο κ. Μειμαράκης  με τους βουλευτές να μη θέλουν άλλο αρχηγό για την ώρα, στο ΠΑΣΟΚ πάλι μπήκε καινούργια πρόεδρος η κα Γεννηματά, στο δε ΠΟΤΑΜΙ παραμένει ο κ. Θεοδωράκης.

  

Όλοι αυτοί με κάθε τρόπο, παρ’ότι  έδωσαν εντολή στον Πρωθυπουργό να φέρει μια οποιαδήποτε συμφωνία και συμφώνησαν να την υποστηρίξουν στη βουλή, διαμηνύουν με κάθε τρόπο, οτι αυτή η συμφωνία ειναι του ΣΥΡΙΖΑ (πράγματι) και δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν.

   

Δηλαδή αν κληθούν αύριο να την εφαρμόσουν θα πούνε όχι?

   

Γιατί δέχονται ότι όπως έχουν τα πράγματα, ο Τσίπρας έχει πάλι το πάνω χέρι και αν γίνουν εκλογές το όποιο κόμμα (μάλλον θα λεγεται αλλιώς) που θα τον έχει σαν αρχηγό θα κερδίσει!

   

Δεν είναι προφανές ότι αυτό συμβαίνει διότι ο λαός τους έχει βαρεθεί και θέλει κάτι διαφορετικό? Μετά από όλα αυτά τα σοβαρά λάθη λόγω απειρίας αλλά και ανικανότητας, με όλους αυτούς τους ανεκδιήγητους υπουργούς -αριστερούς και μη – κυβερνά τη χώρα με 125 βουλευτές, βλέπουμε την αντιπολίτευση να παρακολουθεί αδύναμη τα τεκταινόμενα!

   

Οι πιό παλιοί ( Μεϊμαράκης-Γεννηματά) νιώθουν οτι τα έχουν κάνει μούσκεμα στο παρελθόν, το δε ΠΟΤΑΜΙ δεν πείθει γιατί και εκεί υπάρχουν παλαιοκομματικοί βουλευτές.

Ο Μεϊμαράκης με “μάγκικο” και ελαφρύ λόγο στη βουλή, η Φώφη με ξύλινο παλαιοκοματικό λόγο, πως να πείσουν?

Το 60 % του Τσίπρα στο ΟΧΙ είχε και τις ψήφους των ΑΝΕΛ (7,5%), της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ(7%) ,της αριστερής πλατφόρμας  και των κρατικοδίαιτων. Με την αποχή στο 40%  με απλά μαθηματικά βγάζει κανείς το συμπέρασμα οτι τον Τσίπρα τον ψήφισαν περίπου το 25% του εκλογικού σώματος! Χρησιμοποιώντας αυτό το “φτιαχτό επιχείρημα” ο Πρωθυπουργός φοβερίζει και προκαλεί τους πάντες οτι δήθεν έχει την μεγάλη πλειοψηφία του λαού με το μέρος του!

    

Ας αφήσουν λοιπόν στην αντιπολίτευση την αλαζονία και την ματαιοδοξία τους, ας μπούν αμέσως κάτω απο ένα συνασπισμό με έναν εξωκομματικό πεπειραμένο αρχηγό.  Σε μιά πρόσφατη συνάντηση μου ανέφεραν τον κ. Πικραμένο, τον πρώην Πρωθυπουργό -που είχε διατελέσει πρόεδρος του ΣΤΕ- σαν μια πολύ καλή λύση.

  

Ο μύθος του νέου και φρέσκου (αλλά και άπειρου και ανόητου) δεν πείθει! Στις δύσκολες ώρες μέσα στη φουρτούνα, ποιός θα έβαζε ένα τυχοδιώκτη και ασταθή καπετάνιο να οδηγήσει το καράβι?

CANAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *