Περί ευθύνης… υμών, βουλευτών και πρωθυπουργών

Περί ευθύνης… υμών, βουλευτών και πρωθυπουργών

Άκουγα στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ των 9.00 μ.μ. στις 30/6/2015 όπου η κατά τα άλλα συμπαθής κα Κοσιώνη είχε καλεσμένο τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κο Βενιζέλο, να της απαντάει σε κάποια ερώτηση, “οτι υπάρχει ευθύνη του κου Τσίπρα και όλης της Κυβέρνησης (πολύ σωστά), για την κατάντια της χώρας”.

Εδώ υπάρχει περίσσεια  υποκρισίας, διότι γνώριζε πολύ καλά ο πρώην Πρόεδρος, ότι και αν καταλογιστούν ευθύνες στο μέλλον, κανείς απο τους τριακόσιους της Βουλής δεν πρόκειται να πάθει το παραμικρό, διότι υπάρχει ο “Νόμος περί ευθύνης Υπουργών” που τον έφερε ο ίδιος στη Βουλή και που ισχύει μέχρι σήμερα!

Και κανένας από τους τριακόσιους Βουλευτές μας δεν έχει -ακόμα- παραιτηθεί, την στιγμή που είναι σε ισχύ αυτός ο Νόμος, όπως θα όφειλε κάθε έντιμος πολιτικός να κάνει!

Σίγουρα ο όρκος που δίνουν όταν ορκίζονται και που τα μέλη της “πρώτη φορά Αριστερά” Κυβέρνησης, κατήργησαν και την αναφορά στα  θεία  (δεν νομίζω ότι σημαίνει και πολλά πράγματα σήμερα) , θα πρέπει να συμπληρωθεί,  με την
δήλωση ανάληψης ευθύνης για τις πράξεις τους, κατα την διάρκεια της θητείας τους.

Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα (και που μέρος της ευθύνης έχουμε και εμείς οι απλοί πολίτες), αν υπήρχε αυτός ο νόμος (και εφαρμοζόταν η Δικαιοσύνη) που θα ηταν επίσης αυστηρός, όπως στην Αρχαία Αθήνα, τότε ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Σε εκείνη την εποχή, εάν δεν τηρούσαν οι άρχοντες τον λόγο τους, δημευόταν ολόκληρη η περιουσία τους-εκτός των άλλων!

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα με την παρούσα Κυβέρνηση, όπου η Πρόεδρος της Βουλής συνέστησε την αμφιλεγόμενη “Επιτροπή διερεύνησης του χρέους”, όπου τα μέλη της, ειναι κάποια άτομα τα οποία προφανώς πληρώνονται απο τον ταλαίπωρο λαό και που η διάρκεια της έρευνας της, θα είναι μάλλον μακροπρόθεσμη για ευνόητους λόγους.

Στη χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, που πράγματι θα τους ένοιαζε το “καλό του τόπου” και που θα το έδειχναν με αυτή την ανάληψη ευθύνης!

Δεν θα ήταν -αν πράγματι τους ενδιέφερε το θέμα- το πιό σωστό, η άμεση κατάργηση του εν λόγω Νόμου;

Εδώ μπαίνει και το δικό μας μέρος, που δεν το ζητάμε με κάθε τρόπο. Αλλά, αφού οι πολιτικοί  μας είναι αντανάκλαση της κοινωνίας, μήπως πρέπει πρώτα να ελέγξουμε την δικιά μας εντιμότητα, πριν την ζητήσουμε απο εκείνους?
 

CANAL
 

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *