Αν δεν μπορείτε, παραδώστε

Αν δεν μπορείτε, παραδώστε

του Νότη Παπαδόπουλου

Μπλέξαμε άσχημα με το ΣΥΡΙΖΑ.  Οι άνθρωποι ζουν στον δικό τους κόσμο. Δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω στους – πόσο μάλλον τι συμβαίνει στην Ευρώπη.

Λες και οι Ελλάδα μπορεί να θέσει εκείνη τους όρους με τους οποίους θα δανειστεί από τις 18 χώρες της Ευρωζώνης.Λές και κοινή γνώμη ,δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία έχει μόνον η Ελλάδα κι όχι η υπόλοιπη Ευρώπη!

Πήγε ο κ. Τσίπρας με διάπλατο χαμόγελο στον μοναδικό φίλο της χώρας κ. Γιούνκερ και έπεσε από τα σύννεφα όταν ο Πρόεδρος της Κομισιόν του μετέφερε τα σκληρά μέτρα που πρότειναν για την Ελλάδα οι κ.κ. Μέρκελ και Ολάντ .

Και βγήκε μετά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας που διαπραγματεύεται -λέει- σκληρά τέσσερις μήνες με τους δανειστές για να δηλώσει ότι η μοναδική ρεαλιστική πρόταση συμφωνίας είναι η ελληνική! Τρέλα!

Και βγήκε μετά ο κ. Βούτσης – από τους πιο λογικούς (συνήθως) και πιο έμπειρους ανθρώπους στο ΣΥΡΙΖΑ -και δήλωσε  ότι τελικά το mail Χαρδούβελη είναι λιγότερο επώδυνο από τα μέτρα που πρότειναν οι Γερμανογάλλοι .’Άντε σοβαρά;

Μα τι σας λέμε τόσο καιρό; Κι αν δεν βιαστείτε να κλείσετε τη συμφωνία τα μέτρα θα γίνουν ακόμη βαρύτερα αφού η κατάσταση της οικονομίας επιδεινώνεται συνεχώς- κάθε μήνας καθυστέρηση ισοδυναμεί με ένα επιπλέον χρόνο μνημονίου όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή.

Και μετά βγήκε ο γραμματέας του κόμματος κ. Κορωνάκης (  το Νο 2 στον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) να δηλώσει ότι “πλέον την διαπραγμάτευση θα την κάνει η Αριστερά και η κοινωνία”. Αλά Τσάβες δηλαδή . Οι Ευρωπαίοι θα ζητούν μέτρα-εγγυήσεις για να αρχίσουν την χρηματοδότηση της χώρας και εμείς θα κάνουμε συγκεντρώσεις και λαϊκά δικαστήρια , με κρεμάλες και φωτιές μπας και διώξουμε τον σατανά  . Εύγε!

Τι να πεις. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ κατώτερος των περιστάσεων απ όπου κι αν τον πιάσεις. Πολύς κόσμος τον ψήφισε για να περάσει μήνυμα αποδοκιμασίας στα μεγάλα κόμματα που διακυβέρνησαν τόσα χρόνια με πελατειακές εξυπηρετήσεις και «δικά μας παιδιά» .Θεωρώντας ,όμως, ότι  παίρνοντας της εξουσία το κόμμα της Κουμουνδούρου θα σοβαρευτεί και θα πάρει τις αποφάσεις που απαιτούνται  για να σωθεί ο τόπος  -ξεχνώντας ότι υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια.

Τώρα ολοένα και περισσότεροι από τους ψηφοφόρους αυτούς τραβούν τα μαλλιά τους βλέποντας την οικονομία να αργοπεθαίνει, τους ανέργους να αυξάνονται, τους επενδυτές να φεύγουν τρέχοντας και τη χώρα να απομονώνεται διεθνώς και να μετατρέπεται σε κρανίου τόπο .

  

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά κάποιοι “πυροβολημένοι” της Αριστεράς και της Προόδου   φλερτάρουν ανοιχτά με την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή – που θα ισοπεδώσει τους οικονομικά ανίσχυρους και θα κάνει πάμπλουτους τους ήδη πλούσιους (Έλληνες και ξένους) που έχουν τα εκατομμύριά τους σε τράπεζες του εξωτερικού και θα αγοράσουν τη χώρα “μπιτ παρά”.

Χτες 22 βουλευτές του κόμματος – ανάμεσά τους ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, η Ραχήλ Μακρή, ο Στάθης Λεουτσάκος , ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο Θανάσης Πετράκος –με  επιστολή τους στον κ. Τσίπρα ζητούν να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων .

Κι όλα αυτά εν μέσω διαπραγματεύσεων κορυφής με τους δανειστές για να ολοκληρωθεί επιτέλους η περιβόητη συμφωνία κι ενώ Μέρκελ και Ολάντ έχουν ζητήσει ξεκάθαρα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις και καμία αύξηση στον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμη και ο Πρόεδρος Ομπάμα, στον οποίο ήλπιζε η Ελλάδα για να υπάρξει μία καλύτερη συμφωνία , μας γύρισε την πλάτη  ζητώντας χτες σημαντικές μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσει η συμφωνία.

Το χειρότερο: τις τελευταίες μέρες υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση στην αδυναμία της να πάρει -εδώ και τώρα-επώδυνες αποφάσεις, επιχειρεί να επιτύχει μία ακόμη παράταση στο μνημόνιο με κάποια ελάχιστη χρηματοδότηση για να μην πέσει η χώρα στα βράχια.

Στόχος της, λένε οι ίδιες πηγές, είναι να μεταφέρει έτσι την συμφωνία στο τέλος του καλοκαιριού ώστε να έχει χρόνο να πείσει της εσωκομματική της αντιπολίτευση για την στροφή των 180 μοιρών που θα πρέπει να κάνει!

Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα αρνητική. Μπορεί να αποτρέψει τον εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα παρατείνει το αδιέξοδο στην οικονομία η οποία θα συνεχίσει να ασφυκτιά και να  “σέρνεται” για τρεις ακόμη μήνες .

Αποτέλεσμα: πολλές υγιείς επιχειρήσεις που κρέμονται πλέον από μία κλωστή χωρίς να μπορούν να δανεισθούν ούτε ευρώ για τα τρέχοντα έξοδά τους από τις τράπεζες  θα κλείσουν στέλνοντας κι άλλους εργαζόμενους στην ανεργία ενώ η  μελλοντική έξοδος της χώρας από το μνημόνιο θα πάει για το 2017 κι αν…

Κύριοι ,σοβαρευτείτε και κυβερνήστε. Αν δεν μπορείτε -καλέστε τα άλλα κόμματα να συνεργαστούν μαζί σας σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή αλλιώς παραδώστε και επιστρέψτε στην αντιπολίτευση.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like

Τα θολά μηνύματα

Σάκης Μουμτζής Η αμηχανία µε την οποία αντιμετώπισαν