Καλώς τα τα παιδιά

Καλώς τα τα παιδιά

του Νότη Παπαδόπουλου

Λέγαμε στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ – και από αυτήν εδώ τη στήλη – πριν ακόμη  την καταψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας   ότι  όσα  υποσχέθηκαν στη ΔΕΘ είναι απολύτως ανέφικτα : όχι τα 11,5 δισεκατομμύρια των παροχών δεν θα μπορέσουν να βρουν αλλά θα δημιουργήσουν και λανθασμένες προσδοκίες  που θα διαλύσουν την οικονομία και θα σπρώξουν τον κόσμο να μην πληρώνει την εφορία του.
     
 Μας κατηγόρησαν τότε ότι είμαστε άσχετοι και κινδυνολόγοι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι «λεφτά υπάρχουν»…

       
Λέγαμε ότι η αβεβαιότητα που θα προκαλούσαν οι εκβιαστικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΔΗΜΑΡ θα βάλει σε κίνδυνο τα πρωτογενή πλεονάσματα και την εύθραυστη ανάπτυξη της οικονομίας ενώ θα φέρει μαζική εκροή καταθέσεων και μεταφορά πολλών δισεκατομμυρίων στο εξωτερικό.
       
Μας απάντησαν κοροϊδευτικά και μας παρέπεμψαν στα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που παρομοίαζαν σατιρικά  την  κυβέρνηση Τσίπρα με έναν   καταστροφικό μετεωρίτη …

        
Λέγαμε ότι αν πάρει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ με την «βαβέλ» των απόψεων στο  εσωτερικό του θα είναι αδύνατον να κυβερνήσει αποτελεσματικά γιατί   «λαφαζανικοί» ,  «προεδρικοί» και   «άλλοι» θα συγκρούονται όλη την ώρα για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι .
       
Μας  επιτέθηκαν ότι βλέπουμε φαντάσματα και φοβόμαστε την επερχόμενη νίκη της Αριστεράς…

        
Λέγαμε ότι καμιά χώρα στην Ευρώπη δεν πρόκειται να στηρίξει τα ανερμάτιστα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους  και για τερματισμό της λιτότητας με παράλληλη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Όταν υπάρχουν χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος που ακολουθούν κατά γράμμα τα μνημόνια , γιατί εμείς θα αποτελέσουμε εξαίρεση;
      
Μας χλεύασαν ως γερμανόφιλους και τροϊκανούς υποστηρίζοντας ότι όλη η Ευρώπη θα υποταχθεί στην νωπή λαϊκή εντολή της νέας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης…

        
Λέγαμε ότι οι Ποδέμος ,το Ντι Λίνκε , το Σιν Φέϊν και ο Πέπε Γκρίλο δεν μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστη βάση για πανευρωπαϊκές συμμαχίες ανατροπής της γερμανικής  συνταγής κι ότι οι χώρες του Νότου κοιτούν η κάθε μία τα συμφέροντά της  .
      
 Μας χαρακτήρισαν προκατειλημμένους και ανίκανους να διαβάσουμε την αλλαγή των καιρών  …

         
Λέγαμε ότι από την ώρα που ο κ. Σόιμπλε τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης “του καλού μαθητή “Σαμαρά επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος με τις μεταρρυθμίσεις της Αθήνας ,είναι βέβαιο ότι θα πολεμήσει σκληρά την κυβέρνηση του “κακού μαθητή» Τσίπρα που αρνείται  τα μνημόνια και θεωρεί  υποχρέωση της Ευρώπης να πληρώνει την Ελλάδα.   
        
Μας αντιμετώπισαν ως αφελείς και άβγαλτους , φοβιτσιάρηδες και ενδοτικούς…

         
Λέγαμε ότι εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν δείξει σοβαρότητα θα βάλει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και θα απομονώσει την Ελλάδα από τους εταίρους της που  την έχουν ήδη χρηματοδοτήσει έως τώρα με 240 δισ. ευρω!
        
Μας ειρωνεύτηκαν  διαβεβαιώνοντας μας ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν μπορεί να συμβεί γιατί θα σημαίνει την καταστροφή της Ευρώπης…

          
Αν μη τι άλλο κανείς τους στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν τους είχαμε προειδοποιήσει  για όσα  θα συμβούν. Κανείς βέβαια δεν περίμενε ότι όλα θα γίνουν τόσο γρήγορα, με τόση σκληρότητα μόνο μέσα σε 100 ημέρες.

          
Τώρα τρέχουν άρον-άρον να υπογράψουν την συμφωνία  για να μην χρεοκοπήσει η χώρα .Μια συμφωνία που είναι βέβαιο ότι θάχει -μαζί με το τρίτο μνημόνιο που ακολουθεί κολλητά- πολύ πιο βαριά μέτρα από αυτά που διαπραγματευόταν η κυβέρνηση Σαμαρά με το μέιλ Χαρδούβελη.

      
Για τον απλούστατο λόγο ότι η αβεβαιότητα της προεκλογικής περιόδου και η εσωτερική παύση πληρωμών της κυβέρνησης εξανέμισε τα πρωτογενή πλεονάσματα που έγιναν ελλείμματα και τη μικρή έστω ανάπτυξη του 2014 που έδωσε και πάλι τη θέση της στην ύφεση.

         
 Αν μη τι άλλο ,ο κ.Τσίπρας κατάλαβε μετά τα αλλεπάλληλα “τζαρτζαρίσματα” των «θεσμών»  ότι η διαπραγμάτευση με δημιουργική ασάφεια , η αντιγερμανική μαγκιά για τα δελτία ειδήσεων και οι βαθιές  κόκκινες γραμμές με την επίκληση της  λαϊκής κυριαρχίας  δεν περνάνε στην Ευρώπη –  είναι  συλλογικές ψευδαισθήσεις που δεν μπορούν να φέρουν   λεφτά στη χώρα.
         
          
Καλώς τονα κι ας άργησε…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Η προστασία μαρτύρων

Ιωάννα Μάνδρου Υπάρχουν θεσµοί αναγκαίοι και απαραίτητοι που