Η τυραννία της τρομερής Τρόικας!

Η τυραννία της τρομερής Τρόικας!

από τον Πύλαρο

Διαβάζω σήμερα στο ηλεκτρονικό Βήμα (13/4/15) τη σύνοψη της συνέντευξης σε αυστριακό ραδιόφωνο του Λούνκας Ομπερντόφερ, νομικού κι ερευνητή στο Εργατικό Επιμελητήριο της Αυστρίας, που ρίχνει το φταίξιμο για τη φτωχοποίηση της μάζας των Ελλήνων στη φιλελεύθερη πολιτική λιτότητας που εφάρμοσε η τυραννική Τρόικα και είναι μόρφωμα εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου. Δίνονται και ορισμένα νούμερα που πάντα προσθέτουν μια επίφαση επιστημονικής εγκυρότητας. Έτσι αναφέρεται πως το ΑΕΠ στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 25%, η ανεργία αυξήθηκε στο 28% και το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε από 120% σε 175% του ΑΕΠ. Υπήρξε και άνοδος στη θνησιμότητα παιδιών και σε αυτοκτονίες.

Μαζι με το κείμενο δημοσιεύεται και η φωτογραφία μιας ευτραφούς ηλικιωμένης (από13/1/12) που μαζεύει λίγα κρεμμύδια, αφημένα  στον δρόμο στη λήξη μιας Λαϊκής Αγοράς στη Λάρισσα.

Ειλικρινά απορώ και εξίσταμαι με την παράνοια της όλης παρουσίασης.

Πρώτα πρώτα, μερικοί ηλικιωμένοι, κυρίως μετανάστες από τις πρώην ευημερούσες χώρες της Σοβιετίας, πολύ πριν την κρίση του 2010, μάζευαν από τους δρόμους των Λαϊκών σκόρπια λαχανικά και φρούτα. Συχνά μάλιστα οι έμποροι τους έδιναν μερικά.

Η φτώχεια μα και η πονηρή απληστία να αποκτήσεις κάτι δωρεάν είναι φαινόμενο πανάρχαιο, όχι της κρίσης μετά το 2010!

Μετά, ξέρουμε καλά πως από την Αυστρία έρχονται αντιφατικά μηνύματα. Ο μεν Πρόεδρος κατά καιρούς συμπονά τους Έλληνες και μέμφεται μαλακά του Ευρωπαίους, ο δε υπουργός Οικονομικών, Σέλινγκ,  μιλά και ασκεί πίεση στη χώρα μας.

Τώρα αυτός ο Ομπερντόφερ πρέπει να είναι πολύ ανερμάτιστος, νερόβραστος ή και χειρότερα, ερυνητής, μιλώντας από κουτσομπολιά μάλλον. Ακόμα και με την πιο επιπόλαιη έρευνα θα διαπίστωνε πως εδώ είχαμε μια μεγάλη εκτίναξη χρέους, χωρίς μέτρα λιτότητας, στην περίοδο 2004-2009 από € 183 δις σε 299,7 δις ή 99.8% σε 129,7% του ΑΕΠ.

Θα ρωτούσε δε: “Τι προκάλεσε αυτή την αύξηση στην ευημερούσα τεταετία;”

Και αν όντως ερευνούσε θα έβρισκε πως η κυβέρνηση του Κωστάκη Κ είχε επιδοθεί σε μια κραιπάλη σπατάλης, αυξήσεων μισθών και συντάξεων και διορισμών (με κύριο τότε υπεύθυνο υπουργό τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Παυλόπουλο) στο ήδη υπερτροφικό και αδηφάγο Δημόσιο.

Αυτή κυρίως ήταν η αιτία για την αύξηση του χρέους, που στη μεταπολίτευση άρχισε να φουντώνει με την ίδια πρακτική του άλλου μεγάλου απατεώνα, Α. Παπανδρέου, το 1981, και συνεχίζει απρόσκοπτα στις μέρες μας καθώς οι νέοι σαχλαμαράκηδες της κυβέρνησης του Σύριζα θένε, παρά το υπέρογκο χρέος και την αδυναμία αποπλήρωσής του, να κάνουν χιλιάδες προσλήψεις, να καταργήσουν φόρους και να αυξήσουν κατώτατους μισθούς.

Τέλος, η Τρόικα ουδέποτε πρότεινε μέτρα που θα σακάτευαν οικτρά τον Ιδιωτικό τομέα και θα έφερναν φτώχεια και ανεργεία. Αντίθετα, η νεοφιλελεύθερη σκέψη επιδιώκει την τόνωση του Ιδιωτικού τομέα και τη μείωση του Δημόσιου.  Αυτό δε σύστησε η τρόικα ευθύς εξαρχής.

Όμως οι άθλιες, διεφθαρμένες κυβερνήσεις μας έπραξαν το αντίθετο για να μην πληγώσουν την πελατεία τους και χάσουν τις ψήφους της. Το ίδιο κάνουν και οι τωρινοί σαχλαμαράκηδες της Αριστεράς.

Αυτό που αποφεύγουν – όπως ο διάβολος το λιβάνι- είναι να κάνουν απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν αχρείαστους κρατικούς οργανισμούς αρχίζοντας με μείωση του αριθμού υπουργών και βουλευτών και μετά του σύνολου πολυδάπανου Δημοσίου· επίσης  να ανοίξουν κλειστά επαγγέλματα, να προχωρήσουν σε αποκρατικοποιήσεις και να κόψουν  συντάξεις που δίνονται χαριστικά και ξεδιάντροπα σε ηλικίες των 50 ετών και συχνά ακόμα νωρίτερα.

Αντί τα πλεονάσματα να πηγαίνουν στη διόγκωση του Δημοσίου, να ενδυναμώνουν τον Ιδιωτικό τομέα που είναι και ο μόνος παραγωγικός συντελεστής!

Η αιτία για τη μίζερη κατάσταση της Ελλάδας είναι η γενικευμένη νοοτροπία του νεποτισμού και του παρασιτισμού κι ενός ευτραφούς Δημοσίου όπου θα βρίσκουν καταφύγιο οι κάθε λογής ανίκανοι κι ευθυνόφοβοι καιροσκόποι – “τα παιδιά” της κυβερνούσας σέχτας.

Αν ο ανεύθυνος ερευνητής φρόντιζε να κοιτάξει και να μάθει, θα έβρισκε πως είναι  οι κυβερνώντες, όχι η Τρόικα, που κατατυραννούν τον λαό εδώ και αιώνες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *