Κυβέρνηση χαμένη στη μετάφραση…

Κυβέρνηση χαμένη στη μετάφραση…

Η εικόνα ασυνεννοησίας και χαλαρότητας που εκπέμπει η κυβέρνηση, είναι προφανές πλέον ότι δεν ανταποκρίνεται ούτε στις συνθήκες που επικρατούν, ούτε στις ανάγκες της χώρας.

Τόσο στο εσωτερικό μέτωπο, όσο και στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας η κατάσταση δείχνει να μην ελέγχεται από κανένα κέντρο εξουσίας.

Έχουμε από τη μια πλευρά υπουργούς και θεσμικούς παράγοντες που δηλώνουν κατά βούληση ότι θέλουν, ότι νομίζουν ότι συμφέρει την κομματική πελατεία τους, ερχόμενοι σε ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα της χώρας.

Την ώρα που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά για να μια συμφωνία, βγαίνει ο υπουργός Άμυνας και βασικός κυβερνητικός εταίρος για να απειλήσει αυτούς με τους οποίους συζητάμε ότι θα εξάγουμε…τζιχαντιστές.

Άλλος φέρελπις υπουργός θεωρεί ότι είναι συμβατό να μην πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ, αλλά δεν το έχουμε συζητήσει με την κυρία Λαγκάρντ. Την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομικών τρέχει στο ΔΝΤ για να εξασφαλίσει ανοχή δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα με την πληρωμή των δόσεων τις οποίες θα καταβάλλουμε στο διηνεκές, η Πρόεδρος της Βουλής οργανώνει ολόκληρο προπαγανδιστικό μηχανισμό για το πώς δεν θα πληρώσουμε το επαχθές χρέος..,.

Από την άλλη πλευρά στο εσωτερικό μέτωπο μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες αντιεξουσιαστές βανδαλίζουν ανενόχλητοι τα πέριξ του Κοινοβουλίου και στη συνέχεια αρχίζουν το γνωστό γαϊτανάκι της βίας περί το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια καίγοντας και απειλώντας. Με την αστυνομία να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τα δρώμενα, περιμένοντας προφανώς εξ ύψους εντολές που χάνονται στο δρόμο.

Είναι σαφές πλέον ότι υπάρχει μια αδυναμία κατανόησης της κατάστασης αλλά και των ρόλων.

Κάποιοι υπουργοί δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι δεν βρίσκονται πλέον στην αντιπολίτευση όπου μπορούν άνευ συνεπειών να εκστομίζουν οτιδήποτε και κάποιοι άλλοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να αγνοούν τις ευθύνες που έχουν αναλάβει ως διαχειριστές της εξουσίας.

Ούτε τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, ούτε τα κοινωνικό προβλήματα που ξεπηδούν καθημερινά μπορούν να περιμένουν τα στελέχη της κυβέρνησης να ωριμάσουν και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Τα περιθώρια για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του στενεύουν δραματικά και οφείλουν να δράσουν με αποφασιστικότητα και σχέδιο, πριν είναι πολύ αργά. Και για την κυβέρνηση τους αλλά κυρίως για τη χώρα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *