Η Ελλάδα τα έδωσε όλα…;

Η Ελλάδα τα έδωσε όλα…;

από τον Πύλαρο

Διαβάζω στο Βήμα 13/3 τον Καρακούση να  γράφει ένα υστερικό μάλλον άρθρο, γεμάτο ιερή αγανάκτηση, με τίτλο «Η Ελλάδα τα έδωσε όλα, δεν έχει άλλα κ. Σόιμπλε»! Ποιος ξέρει τι τον τσίνισε ξαφνικά… Από μια άποψη, βέβαια, έχει δίκιο, αλλά αμφιβάλλω αν ο ίδιος την κατανοεί. Η Ελλάδα, ή μάλλον η κυβέρνησή της, πράγματι έχει δώσει όση κοροϊδία μπόρεσε και εντός και εκτός.

Μέχρι πρόσφατα τα άρθρα του Καρακούση γενικά ήταν μάλλον αντικειμενικά καταδείχνοντας τις αδυναμίες των Ευρωπαίων αλλά και των Συριζιτών που μας κυβερνούν. Μόλις στις 2/3 έγραφε για «Τα ελλείμματα της κυβέρνησης Τσίπρα» αναφέροντας τα ‘πολλά και εμφανή προβλήματα΄, το ότι είναι ‘απαράσκευη, χωρίς πρόνοιες’ και ότι βλέπουμε ‘έλλειψη συντονισμού… τρέλα με δημοσιότητα… προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες στελεχών και υπουργών… ναρκισσιστικές τηλεοπτικές εμφανίσεις’ και παρόμοια.

Δεν αναφέρει καθόλου τα ψέματα που αραδιάζει ο Τσίπρας και οι πρωτοκλασάτοι του με αυξανόμενη κυνικότητα «βαφτίζοντας το κρέας  ψάρι»: η Τρόικα ‘θεσμοί’, το Μνημόνιο ‘συμφωνία-γέφυρα’, το τεχνικό κλιμάκιο επιτήρησης ‘Brussels Group’ τώρα κλπ. Και αυτά είναι αρκετά διάφανα και τα βλέπουν ακόμα και οι ζηλωτές  Συριζίτες.

Είναι όμως τα άλλα ψέματα, που ξεκίνησαν με την ίδρυση καθεαυτή του κόμματος ως  πάναγνο κόμμα «της Αριστεράς και της Προόδου». Κανένα κόμμα της Αριστεράς δεν είναι της Προόδου εξ ορισμού: είναι όλα κόμματα οπισθοδρόμησης στο σταλινισμό και βάλτωση στη βλακεία. Ως αντιπολίτευση καταπολέμησε λυσσαλέα κάθε προσπάθεια βελτίωσης των κοινωνικών συνθηκών με βίαιες απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις καταστροφές περιουσιών κι εμπρησμούς. Και όλη την ώρα παρουσιαζόταν ως μόνη πατριωτική δύναμη ενάντια στους μισητούς μνημονιακούς. Ως κυβέρνηση τώρα συνεχίζει να παρουσιάζει τα πάντα ως εχθρικές επιθέσεις κατά της χώρας και της επάξιας, χαρισματικής της κυβέρνησης της ηρωικής Αριστεράς (μαζί με τους φασίστες του Καμμένου!) που αψηφά τις πιέσεις όρθια και διαπραγματεύεται πανέξυπνα – κι ας είναι «απαράσκευη χωρίς πρόνοιες» και στρατηγική.

Λάθος κ. Καρακούση! Η Ελλάδα, όπως είπε ο εθνικός ποιητής μας, «ας μάθει να θεωρεί εθνικό μόνο ό,τι είναι αληθινό». Ας δώσει λίγη αλήθεια, λοιπόν, ειδικά η κυβέρνηση που την εκπροσωπεί. Η αλήθεια υπάρχει σε αφθονία κάτω από τις ψευτιές.

Εσείς δεν έχετε απαυδήσει με όλες αυτές τις υποκρισίες και απάτες;

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν το τοξικό διπλωματικό επεισόδιο που βασίζεται στην ανικανότητα να μεταφράσουν μια αθώα φράση και να την ερμηνεύσουν σωστά οι ατσίδες του υπουργείου Εξωτερικών, με προιστάμενο έναν πρώην απαρατσίκ του ΚΚ;

Να ένα φρεσκότατο παράδειγμα γλαφυρό.

Η κ. Παναρίτη, που ως πολύπειρη σύμβουλος του Βαρουφάκη μετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους τροικανούς των Θεσμών στις Βρυξέλλες, τους βρίσκει να συμπεριφέρονται απαξιωτικά! Και αποδίδει τη συμπεριφορά τους σε παλαιότερες εποχές οπότε οι δικοί μας δεν ήταν τόσο έτοιμοι κι έμπειροι όπως η ίδια και οι δικοί της.

Πολύ αποκαλυπτικές όμως είναι οι εκφράσεις με τις οποίες τους περιγράφει. Είναι, λέει, τα στελέχη της Κομισιόν «ένα συνονθύλευμα γραφειοκρατών» και εκείνα της ΕΚΤ σκέτοι «τραπεζίτες που έχουν στο νου τους μόνο τα νούμερα».

Κι εδώ βλέπουμε ακριβώς τη σύνολη συριζική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις και γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και γιατί οι Ευρωπαίοι χάνουν την υπομονή τους.

Δηλαδή τι περίμενε η πολύπειρη αυτή κυρία από εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ;… Να ανταλλάσσουν ανέκδοτα ή κομπλιμέντα και να φλυαρούν ακατάσχετα με την αυταρέσκεια του προϊσταμένου της;

Βεβαίως και είναι τεχνοκράτες (γραφειοκράτες είναι οι δικοί μας) και θέλουν να δούνε νούμερα, όχι αοριστίες και παρδαλότητες. Γι’ αυτό  γίνονται οι διαπραγματεύσεις.

Έτσι καλύπτουμε τη δική μας ανεπάρκεια και ανικανότητα – βαφτίζοντας τους άλλους «απαξιωτές» και διατηρώντας την πόζα μας. Έτσι δημιουργούμε τα διπλωματικά επεισόδια προς εσωτερική κατανάλωση κατευθύνοντας τον κουφιοκέφαλο κοσμάκη μακριά από τα ουσιαστικά θέματα και κοροϊδεύντας τον όπως και τους Ευρωπαίους.

Είμαστε αξιολύπητοι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *