Die Zeit: Στο χείλος της καταστροφής η Ελλάδα

Die Zeit: Στο χείλος της καταστροφής η Ελλάδα

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται ανώνυμες πηγές

Στο χείλος της καταστροφής βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Die Zeit που επικαλείται ανώνυμα σχόλια αξιωματούχων από τις Βρυξέλλες και από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Κατά την γερμανική εφημερίδα η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον «υπαρξιακά ζητήματα», καθώς «βρίσκεται στο όριο της στάσης πληρωμών».

Οι ίδιες ανώνυμες πηγές λένε δε στην εφημερίδα ότι «τα στελέχη της κυβέρνησης δεν είναι καθόλου συνεργάσιμα» ενώ οι υπάλληλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι λείπει η απαραίτητη εξειδίκευση για την αναμόρφωση ενός φορολογικού κώδικα 40.000 σελίδων.

Σημειώνεται ακόμη ότι έχουν απορριφθεί οι γερμανικές προσφορές για δανεισμό φοροελεγκτών ενώ και μια επιτροπή ειδικών του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών, δεν ήταν ευπρόσδεκτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πιθανότητες για Grexit από ατύχημα αυξάνουν καθώς η κυβέρνηση που είναι αποκομμένη από τον κρατικό μηχανισμό ακούει μόνο ό,τι λέγεται στο κόμμα.

Το δημοσίευμα των Γερμανών καταλήγει με την εκτίμηση ότι αν η κυβέρνηση προκηρύξει εκλογές ή αποφασίσει έξοδο από το ευρώ, τότε θα επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων.

Πηγή: LifO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *