Υπερηφάνεια, κυριαρχία, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη!

Υπερηφάνεια, κυριαρχία, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη!

από τον Νικόδημο

1.  Με αυτά και όμοια συναισθηματικά συνθήματα η κυβέρνηση των συριζιτών (και των νταήδων Ανέλληνων) εγκλωβίσθηκε θεληματικά σ’ένα στενό αδιέξοδο – ούτε μπρος, ούτε πλάι, ούτε πίσω.

Σε τι ωφέλησε η υπερήφανη αδιαλλαξία μας και οι ανυποχώρητες κόκκινες γραμμές μας? Τέτοια στάση δεν έχει θέση στη διπλωματία – ειδικά όταν απλώνεις ανοιχτή την παλάμη για ελεημοσύνη. Ωραία, να μη δεχόμαστε τελεσίγραφα και να μην εκβιαστούμε! Απλά, σταθερά, ας συνεχίσουμε τα ψέματα παραπλανώντας τους πάντες – τον εαυτό μας και τον ήδη αποπλανημένο όχλο.

Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε απόλυτη κυριαρχία από την ίδρυσή της ως ανεξάρτητο κράτος,  κυρίως με τη βοήθεια του συμμαχικού στόλου στο Ναβαρίνο. Καμιά χώρα, εκτός υπερδυνάμεων σαν τις ΗΠΑ ή την Κίνα, δεν μπορεί να έχει απόλυτη αυτοκυριαρχία. Η αχανής Ρωσία, παρά τους τεράστιους  φυσικούς πόρους της, σέρνεται στη στέρηση και την εγκληματικότητα χάρη στην ολιγαρχική ελίτ που κληρονόμησε μετά από έναν αιώνα κομμουνισμού. Καμιά χώρα δεν είναι παντελώς ανεξάρτητη και αυτοδύναμη. Παντού ισχύει το δούναι-λαβείν, παντού η αλληλεξάρτηση: τρίβω την πλάτη σου να τρίψεις εσύ τη δική μου.

Τι αξιοπρέπεια έχουν επιδείξει μέχρι τώρα οι αναρχοαριστεροί και οι εθνικολαϊκιστές?.. Ως αντιπολίτευση, χρησιμοποιώντας με λύσσα δόλο, απάτη και βία (απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, εμπρησμούς και ό,τι άλλο) εμπόδιζαν ακατάπαυστα την ομαλή ζωή στη χώρα, εμπόδισαν τόσες επενδύσεις που θα έφερναν χρήματα και θέσεις εργασίας, εμπόδισαν μεταρρυθμίσεις που θα εξυγίαιναν το διεφθαρμένο Δημόσιο στις διάφορες βαθμίδες και πτυχές του. Ως κυβέρνηση τι αξιοπρέπεια έχουν επιδείξει στην Ευρώπη αθετώντας τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων της χώρας, κοροϊδεύοντας τον λαό μας και τους Ευρωπαίους με ανύπαρκτα σχέδια ή προγράμματα και απαιτώντας περισσότερα χρήματα?

Χωρίς αλληλεγγύη δεν θα υπήρχε η ΕΕ και το Eurogroup. Περίμεναν οι Ευρωπαίοι τόσα χρόνια αλητήριους αλαζόνες για να μάθουν περί αλληλεγγύης? Σύμφωνοι, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί χρειάζονται αλλαγές. Αλλά θα τις κάνουν αυτές οι Έλληνες μάγκες? Ξεχνάμε πώς κορόιδευε ο Τσίπρας τον Ολάντ και τη Μέρκελ και πώς έβριζαν τους εκπροσώπους της καπιταλιστικής καθυστέρησης (και πώς βρίζουν ακόμα: το χυδαίο σκίτσο του Σόιμπλε στη φωτοδότρια Αυγή δείχνει τη διάθεση των συριζιτών προς τους «εταίρους» μας). Μάλλον εμείς με τη βαλκανική συμπεριφορά μας αρνούμαστε να δείξουμε αλληλεγγύη στους εταίρους μας. Άσχετα με όλα όσα διακηρύττουν οι αναρχοαριστεροί κατά καιρούς για να διατηρήσουν το εταιρικό ίματζ, στην πραγματικότητα δεν σέβονται τους υφιστάμενους κανόνες που διέπουν την Ευρωζώνη.

2.  Αυτό που ακούω ακατάπαυστα σχετικά με τις διαβουλεύσεις μας στην Ευρώπη από τους αρμόδιους είναι ψευδείς ή στρεβλωμένες δηλώσεις για τα πάντα και απόκρυψη της αλήθειας. Δεν παραδέχονται πχ. πως το πρόγραμμα, παρά τις εγκληματικές τους ενέργειες στο σαμποτάρισμα των μεταρρυθμίσεων, είχε κάποια επιτυχία και θα απέφερε  περισσότερους καρπούς αν αυτοί βοηθούσαν στο ελάχιστο – όπως  το ζητούν τώρα από όλους τους άλλους. Μα είναι και η προσκόλληση του Λαφαζάνη και των οπαδών του στις παλαιές αποφάσεις του Σύριζα, όταν το κόμμα ήταν μια μικρή υποσημείωση στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Είναι φυσικό να ψεύδονται οι πολιτικάντηδες και οι πλείστοι δημοσιογράφοι.

«Οι Ευρωπαίοι κρατούν αδιάλλακτη στάση»! (Σάμπως κι εμείς είμαστε διαλλακτικοί.) Μάλιστα τα πυρά συγκεντρώνονται κατά του Βερολίνου. Δεν αναλογίζονται την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι Γερμανοί να ενσωματώσουν την Ανατολική χώρα και να επουλώσουν την οικονομία της που είχε σακατευτεί από 45 χρόνια υπαρκτού σοσιαλισμού!

Ακούσαμε προεκλογικά για τα σωτήρια σχέδια των σοφών συριζιτών, που θα δημοσιοποιούνταν μόλις αυτοί γίνονταν κυβέρνηση. Ψέματα.

Ακούσαμε για τα εναλλακτικά σχέδια που θα παρουσίαζαν στους Ευρωπαίους προς αντικατάσταση του Μνημονίου. Ψέματα. Τα σχέδια ήταν ανύπαρκτα.

Ακούσαμε για το εναλλακτικό πρόγραμμα που θα παρουσίαζε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup με συγκεκριμένες προτάσεις και κοστολογήσεις. Ψέματα. Ο υπουργός μας παρουσίασε προφορικά μια γενικόλογη αοριστολογία – δίχως ένα έστω έγγραφο!

«Μας εκβιάζει το Βερολίνο… Μας βάζει μαχαίρι στον λαιμό!… Εμείς δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα!  Ο υπερήφανος ελληνικός λαός δεν… μπλα… μπλα… »

3.  Οι ευρωπαίοι, γράφει ο Κρούγκμαν, Αμερικανός νερόβραστος νομπελίστας οικονομολόγος που εκφέρει γνώμη για όλα και κυρίως ενάντια στην ΕΕ, θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα! Η άγνοια του για την Ελλάδα είναι απύθμενη. Δεν φαίνεται να μπορεί να καταλάβει πως οι Έλληνες μόνοι τους με την αμάθεια, την αλαζονεία και την απληστία τους έχουν ήδη καταστρέψει τη χώρα τους.

Βεβαίως και μας έχουν βαρεθεί οι Ευρωπαίοι. Και όχι μόνο το Βερολίνο.

Ο Ραχόι της Ισπανίας ούτε χειραψία δεν έκανε με τον θαυματοποιό μας πρωθυπουργό. Υπέδειξε μάλιστα πως αν δεν μας δάνειζαν φθηνά όσα μας δάνεισαν οι Ισπανοί, θα έδιναν αύξηση 38% στους δικούς τους συνταξιούχους !

Οι Λετονοί με πολύ μικρότερη οικονομία από τη δική μας, πολύ φτωχότερος λαός, κατόρθωσαν να συνέλθουν.

Οι Φιλανδοί και Ολλανδοί δεν δίνουν δεκάρα για τον άρρωστο συναισθηματισμό μας.

Οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί μας απεχθάνονται διότι αυτοί σε τρία χρόνια έκαναν τις μεταρρυθμίσεις τους και βγήκαν από Μνημόνια και λιτότητα.

Ακόμα και η μικρή Μάλτα μας περιφρονεί!

Ακόμα και ο Κύπριος υπ. Οικονομικών αναρωτιέται «Τι θέλει η ελληνική πλευρά?»

18 εναντίον της χώρας μας: ουδείς σύμμαχος! «Αλλά οι ανδρείοι παλληκαράδες δεν ψηφούν τον αριθμό». Έτσι τον χαβά μας εμείς με τα νταούλια και τα νταηλίκια μας. Θα τους κάνουμε να χορέψουν, έλεγε ο μέγας Τσίπρας εμποτισμένος με το αναρχοαριστερό φρόνημα του Φλαμπουράρη και τη μέθη της δικής του φιλοδοξίας. Ή, τώρα, θέλουμε  αμοιβαία επωφελή συμφωνία – χωρίς όμως να προσδιορίζει τι ακριβώς εννοεί.

Και οι όχλοι κραυγάζουν «Ζήτω!» έστω κι αν δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις (το οποίο «διέψευσε» ο Στρατούλης) και για  τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Και τώρα αυτή η θλιβερή Κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση σκορπούσε απλόχερα το μίσος και τη διχόνοια φωνάζοντας «Δεν πληρώνουμε», τώρα εκλιπαρεί τον λαό να σπεύσει να πληρώσει διότι τα ταμεία είναι άδεια.

Θα πληρώσουμε – όλοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *