Άρχισε το ξύλωμα του πελατειακού κράτους…

Άρχισε το ξύλωμα του πελατειακού κράτους…

Βηματοδότης

Συμβαίνει κάθε φορά που σχηματίζεται νέα κυβέρνηση, αν και περίμενα ότι κάτι θα άλλαζε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στη στελέχωση των επιτελείων της κυβέρνησης άρχισε να παρατηρείται ο συνηθισμένος διαγωνισμός στελεχών – κατά κανόνα κομματικών. Υπάρχει βεβαίως και ο διαγωνισμός ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Το επιτελείο πάντως που εκτιμάται ότι θα έχει τον πλέον νευραλγικό ρόλο πέραν εκείνου του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα είναι αυτό του αντιπροέδρου Ι. Δραγασάκη. Πληροφορούμαι μάλιστα ότι ο αντιπρόεδρος έχει αποφασίσει τη στελέχωση της ομάδας του με έναν στενό πυρήνα έμπιστων και παλιών συνεργατών, προερχομένων εν πολλοίς από το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής και την Επιτροπή Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ήταν και επικεφαλής.

Ισως να το έχετε ήδη προσέξει ότι η συμμετοχή πρώην στελεχών του ΠαΣοΚ στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι πολυπληθής και με υψηλή εκπροσώπηση. Μεταξύ αυτών και η Λούκα Κατσέλη, η οποία οδεύει στην προεδρία της Εθνικής Τράπεζας. Αναζητείται θέση για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Π. Ρουμελιώτη, αν και πολλοί είναι αυτοί που προεξοφλούν ότι θα αναλάβει μια θέση υποδιοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μια τοποθέτηση-έκπληξη έχει επίσης δρομολογηθεί στην Τράπεζα Πειραιώς. Οπως εγκύρως με πληροφόρησαν, ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας, επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη, Ν. Χριστοδουλάκης πρόκειται να αναλάβει θέση αντιπροέδρου, την ώρα που όπως μαθαίνω συμμετέχει επικουρικά και συμβουλευτικά στις συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Επίσης ο Κ. Πουλάκης που δεν εξελέγη βουλευτής διορίζεται Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικων.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *