Η Βαβέλ του Σύριζα

Η Βαβέλ του Σύριζα

Ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές ο ορίζοντας  με τις εξαγγελίες και τους στόχους των κομμάτων σε κρίσιμα θέματα οικονομικής πολιτικής όχι μόνο παραμένει θολός, αλλά η σύγχυση επιτείνεται. Ιδιαίτερα από την πλευρά του Σύριζα, του κόμματος που προηγείται στις δημοσκοπήσεις παρατηρείται ένα πραγματικό κομφούζιο με αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις στελεχών του, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα  για το τι θα περιμένουν.

Είτε πρόκειται για τον ΕΝΦΙΑ, είτε για τους φορολογικούς συντελεστές,είτε για τη ρευστότητα της οικονομίας και τις δόσεις που καθυστερούν από τους  δανειστές μας,εκπέμπεται μια αντιφατική εικόνα, που ούτε τη στρατηγική του ίδιου του κόμματος εξυπηρετεί, ούτε το γενικότερο κλίμα στην οικονομία.

Καλώς ή κακώς η σοβαρή πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από ένα κόμμα τής αριστεράς, δημιουργεί σε ένα τμήμα τουλάχιστον της κοινής γνώμης, αλλά και σε ευρωπαίους εταίρους, ερωτηματικά για το πως ακριβώς θα διαχειριστεί μια σειρά κρίσιμα προβλήματα της οικονομίας.

Και αυτή η Βαβέλ υποσχέσεων και πολιτικών  που παρατηρείται, είναι αναπόφευκτο να προκαλεί περισσότερες απορίες και ερωτηματικά.

Είναι προς το συμφέρον της χώρας, αλλά  και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μπει φρένο στις αντιφατικές δηλώσεις, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο και δίνοντας σαφείς απαντήσεις  για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Οι εύκολες  και επιπόλαιες προεκλογικές υποσχέσεις, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν και ιδιαιτέρως σε αυτή την περίοδο της κρίσης, δεν ωφέλησαν κανένα απλώς διόγκωσαν την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Ένα κόμμα της αριστεράς που διεκδικεί την εξουσία,διακηρύσσοντας ότι θέλει να αλλάξει τα κακώς κείμενα χρόνων,δεν μπορεί να χρησιμοποιεί μεθόδους παλαιότερων εποχών, για να προσελκύσει ψηφοφόρους.

Οφείλει να γνωρίζει ότι αυτή την πρακτική θα την βρει πολύ γρήγορα μπροστά του, με οδυνηρές συνέπειες για όλους, όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη και παλιότερη ιστορία.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Θα γίνει μάθημα η τραγωδία;

Ιωάννα Μάνδρου Για την τραγωδία στα Τέμπη, για