Πανηγυρίζοντες σταλινίσκοι…

Πανηγυρίζοντες σταλινίσκοι…

του Σήφη Πολυμίλη

Μπορεί ο Στάλιν να εγκατέλειψε τα εγκόσμια εδώ και δεκαετίες αλλά οι σταλινίσκοι της αριστεράς ζουν και βασιλεύουν.

Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους, όποιος πολύ περισσότερο εκφράζει δημοσίως την αντίθεση του με τις θέσεις και τις απόψεις τους, πρέπει με την… πλουραλιστική λογική που τους διακρίνει να εξαφανιστεί από το προσκήνιο ή ακόμα καλύτερα να οδηγηθεί στον πυρ το εξώτερον, τη δημόσια χλεύη…

«Διώξαμε την ανκοργούμαν Τρέμη, διώξαμε και τον διευθυντή ειδήσεων Παναγιωτόπουλο, μας έμεινε ο Πρετεντέρης, εντάξει, δύο στα τρία, δεν είναι κι άσχημα».

Με αυτόν το άκρως δημοκρατικό τρόπο πανηγύριζε ο βασικός αρθρογράφος της «Αυγής» τις αλλαγές στο δελτίο του Μέγκα. Και συνέχιζε εξηγώντας μας την μέθοδο που χρησιμοποίησαν για να πετύχουν το στόχο τους: «Φάγαμε τους δύο, με τον καλό και τον τρίτο. Τους φάγαμε όλοι μαζί, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε σάιτ, μπλογκς, twitter, facebook, ένας ψηφιακός στρατός που παρακολουθούσε κάθε κίνηση, κάθε φράση, κάθε ανάσα του δελτίου. Παρακολουθούσε κάθε ανάσα του ΜΕΓΚΑ και έβγαζε ραπόρτο, με σχόλια, με αστεία, με εικόνες, με βιντεάκια, με κράξιμο, να μην πέφτει τίποτα κάτω, να μαθαίνουν όλοι τα καμώματα του σφαγείου των 8».

Ατράνταχτη δημοκρατική, πλουραλιστική και κυρίως…αριστερή λογική.

Εμείς μπορούμε να κράζουμε, μπορούμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας να εξοντώνουμε τους αντιπάλους μας, αλλά αυτοί δεν δικαιούνται διά να ομιλούν.

Έρμη δημοκρατία…

Αυτή η αντίληψη διαπερνά δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των φιλόδοξων διεκδικητών της εξουσίας.

Πριν λίγες μέρες η κυρία Δούρου επέπληττε συντάκτη φιλικότατης προς την ίδια και το κόμμα της εφημερίδας γιατί τόλμησε να κάνει κάποιες ερωτήσεις που δεν της άρεσαν.

Κάτι ξέρουν και παλιοί συνεργάτες της Αυγής που ξαφνικά εξαφανίστηκαν από τι στήλες της…

Ένδειξη άλλωστε του πόσο κοινές είναι αυτές οι απόψεις, ότι έσπευσε να αναδημοσιεύσει αυτή την έκρηξη δημοκρατίας και πολυφωνίας, το blogs της παράταξης των δημοσιογράφων που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ…

Μπορεί κανείς να έχει άπειρες – δικαιολογημένες πολλές φορές – διαφωνίες για τηλεοπτικά δελτία. Έχει τη δυνατότητα να τα αγνοήσει, να κλείσει την τηλεόραση του, να τους ασκήσει όποια κριτική θέλει.

Αλλά να επαίρεται ότι οργανώνει μηχανισμούς ανθρωποφαγίας και προληπτικής λογοκρισίας, μόνο άρρωστοι εγκέφαλοι μπορούν να το κάνουν…

Πηγή: Το Βήμα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *