Η πανδημία απαιτεί τολμηρές αποφάσεις

Η πανδημία απαιτεί τολμηρές αποφάσεις

Νότης Παπαδόπουλος  

Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι, δήλωσε ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη «Καθημερινή». Και παρακινεί με στοιχεία τους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να θωρακιστούν. Από τους 2.245 συμπολίτες μας μεταξύ 60-80 ετών που έχασαν τη ζωή τους το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, οι 2.223 ήσαν ανεμβολίαστοι, σημειώνει. Για να προσθέσει αμέσως: «Δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από τον λαιμό. Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό».

Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι από τα μεγάλα ατού της κυβέρνησης, που προκάλεσε τα εγκώμια όλου του κόσμου. Οι ειδικοί πίστεψαν ότι η χώρα έχει λίγο-πολύ ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό. Ωσπου ήρθε η μετάλλαξη «Δέλτα». Που δείχνει ότι η COVID-19 είναι εδώ και καλπάζει. Αν η εικόνα που επικρατεί τώρα στην Κρήτη αλλά και στην Αττική συνεχίσει και γενικευθεί, η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι με γεμάτες Εντατικές ανεμβολίαστων. Που θα φέρουν μαζικές ακυρώσεις στον τουρισμό και ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Γι’ αυτό χρειάζεται να ληφθούν εδώ και τώρα τολμηρά μέτρα. Οταν σχεδόν 1.000.000 ηλικιωμένοι παραμένουν απαθείς βλέποντας επί μήνες συνομηλίκους τους να χάνουν τη μάχη με τον ιό, δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη με κάποια στατιστικά στοιχεία. Τα οποία έτσι κι αλλιώς δείχνουν απολύτως αναξιόπιστα στους αρνητές των εμβολιασμών, που μαθαίνουν τα νέα από τα κοινωνικά δίκτυα και ζουν μέσα στη συνωμοσία.

Χρειάζονται πιο επιθετικές κινήσεις για να εμβολιαστούν 4 εκατομμύρια άνθρωποι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αποστολές πόρτα πόρτα στις περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, εμβολιασμοί στις παραλίες, στις γειτονιές και στις εκκλησίες, σοβαρά αντικίνητρα στους ανεμβολίαστους, να ανοίξει ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 12-17, αλλά ακόμη και υποχρεωτικότητα για κάποιες ομάδες πληθυσμού.

Πηγή: Καθημερινή

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *