Ο διαχειριστής πολυκατοικίας

Ο διαχειριστής πολυκατοικίας

του Διονύση Γουσέτη

Τις προάλλες, ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της προπαγάνδας του για την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων, χάρισε στον δήμαρχο Γ. Καμίνη τον τίτλο «διαχειριστής πολυκατοικίας», που τον θεώρησε απαξιωτικό σε σχέση με τον εαυτό του που παράγει πολιτική. Τι πολιτική όμως παράγει; Θυμάμαι την πολιτική του κ. Σπηλιωτόπουλου που κατάφερε, κάνοντας μεγάλη φασαρία, να ματαιώσει μαζί με άλλους το συνέδριο με θέμα «Ο χάρτης των περιφερειακών γλωσσών», που διοργάνωνε το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο Αρης ανησύχησε μήπως ανακαλυφτεί ότι υπάρχουν μειονοτικές γλώσσες στην Ελλάδα και κινδυνεύσει η πατρίς. Με αυτά τα μυαλά θα διαχειριστεί την πολυπολιτισμική πρωτεύουσά μας;

Ανάλογα μυαλά διαθέτει ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν ο «διαχειριστής» έστειλε εγκύκλιο με έκκληση να μη ρυπάνει την Αθήνα η πολιτική προπαγάνδα, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε στρώνοντας τους τοίχους με προπαγανδιστικές αφίσες που προβάλλουν το μπούστο του. Τα κουρέλια τους αναδεύονται και σήμερα στο ανοιξιάτικο αεράκι. Αυτός ο άνθρωπος ούτε μπορεί ούτε θέλει να διαχειριστεί την ευπρέπεια της πόλης μας. Το μόνο που θέλει είναι να συμβάλει στις «εκλογές – δημοψήφισμα» του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Ευρώπης.

Ο υποψήφιος κ. Κακλαμάνης μας στέλνει βίντεο με τα επιτεύγματά του ως δήμαρχος. Αναπλάσεις, καλλωπισμοί κ.λπ. Παρά τρίχα γλιτώσαμε την ανέγερση νέου δημαρχείου στον Ελαιώνα, που είχε εξαγγείλει. Ωστόσο, για όλα αυτά άφησε «φέσι» 289 εκατ. Ο «διαχειριστής» κατέβασε το φέσι στα 200 εκατ. παρά τη μείωση των εσόδων του δήμου λόγω κρίσης (413 εκατ. έναντι 535 του κ. Κακλαμάνη) και παρά την αναβάθμιση των παροχών του δήμου με νέες δομές, όπως ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας και τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη.

Πώς τα κατάφερε αυτά ο «διαχειριστής»; Οχι με φορολογική επιδρομή, όπως είχε το δικαίωμα και όπως δυστυχώς έπραξε η κυβέρνηση, που κατάφερε να έχουμε το Γενάρη 2,5 εκατ. φορολογούμενους με απλήρωτους φόρους, που φτάνουν το 1 δισ. Αντί της φοροεπιδρομής μείωσε τις δαπάνες. Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές κόστισαν το 1/10 απ’ όσο στον κ. Κακλαμάνη. Μειώθηκαν τα ενοίκια των κτιρίων του δήμου, το κόστος των υπερωριών, η επιδότηση προς τις δημοτικές επιχειρήσεις, ο αριθμός των εργαζομένων -ιδιαίτερα του 9.84- η «γραφική ύλη και αναλώσιμα» και άλλα.

Εκτός από την επιτυχή διαχείριση, όμως, ο «διαχειριστής» είναι ο μόνος από τους υποψήφιους δημάρχους της Αθήνας που έχει οράματα για απογαλακτισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία μοιράζεται με άλλους τέσσερις δημάρχους.

Τελευταίο, αλλά ίσως το κυριότερο: είναι απαραίτητη η συσπείρωση του μεταρρυθμιστικού χώρου σε ενιαία παράταξη, ώστε να παύσει ο κ. Τσίπρας να παίζει την αξιωματική αντιπολίτευση και να μετατρέπει τη Βουλή σε αμφιθέατρο. Ομως, τα κόμματα και οι οργανώσεις του μεταρρυθμιστικού χώρου δεν καταφέρνουν να συνεννοηθούν. Μόνο ο «διαχειριστής» κατάφερε να τους συσπειρώσει όλους γύρω από το άτομό του. Τέτοιοι διαχειριστές λείπουν όχι μόνο από την Αθήνα αλλά από τη χώρα.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *