Η διαπραγμάτευση και οι αντοχές

Η διαπραγμάτευση και οι αντοχές

Κύριο Αρθρο (Καθημερινή 13/12/2013)

Η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας πρέπει πράγματι να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το κλίμα αβεβαιότητας εξανεμίζει τις προοπτικές ανάκαμψης, διαλύει την ψυχολογία της αγοράς και διώχνει τους τυχόν ενδιαφερόμενους επενδυτές. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η αγορά «πάγωσε» από την ημέρα που άρχισε να αναπτύσσεται η φιλολογία των διαφόρων Μέσων Ενημέρωσης περί λήψης νέων μέτρων.

Η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εκπροσώπους των δανειστών ασφαλώς και δεν είναι εύκολη. Πρέπει, όμως, να βρεθεί κοινός τόπος γρήγορα και η τρόικα να αντιληφθεί, επιτέλους, τις δυνατότητες και τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και τα όρια του πολιτικού συστήματος.

Σχόλια αναγνωστών από το web site της εδημερίδας:

Τι εννοείτε «αντοχή ορίων πολιτικού συστήματος»; Μήπως την κατάπαυση διώξεως της φοροδιαφυγής, απολύσεως κηφήνων δημ. υπαλλήλων, μη προσαρμογή στη σωστή διαχειριστική λειτουργία των δανεισμένων χρημάτων τους, άφεση οικονομικών αμαρτιών του παρελθόντος και…φτου και πάλι απ’ την αρχή;
Σχολίασε ο/η ΔΗΜΗΤΡΗΣ | 15:46:56, Δεκέμβριος 13th, 2013

Άντε πάλι η κακιά η τρόικα στο τέλος.
Καταλάβετέ το, το παιχνίδι της ελληνικής πολιτικής τάξης να αρνείται να μεταρρυθμίσει το κράτος και να παίζει κρυφτούλι με την τρόικα δεν οδηγεί πουθενά.
Σταματήστε και εσείς να σιγοντάρετε τους διεφθαρμένους πολιτικούς και απαιτείστε μεταρρυθμίσεις ΤΩΡΑ.
Χωρίς μεταρρυθμίσεις δύο πιθανότητες έχει η Ελλάδα: α) να βγει από το ευρώ και να γίνει Αίγυπτος β) να μείνει στο ευρώ με βιοτικό επίπεδο Ουκρανίας ή Ζιμπάμπουε.
Γιατί στηρίζετε αυτή την κατάσταση;
Γιατί προτρέπετε στο σημερινό σας άρθρο την τρόικα να υποχωρήσει και δεν προτρέπετε τους πολιτικούς να ξεκινήσουν επιτέλους τις ρημάδες διαρθρωτικές αλλαγές και να πάψουν να μας κοροιδεύουν όλους;
Σχολίασε ο/η Fgi | 15:17:27, Δεκέμβριος 13th, 2013

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *