Και οι 9 καταληψίες ήταν υπέροχοι, κατά κ. Τσίπρα

Και οι 9 καταληψίες ήταν υπέροχοι, κατά κ. Τσίπρα

Tου Αποστολου Λακασα

Νομιμοποιείται ο κ. Αλέξης Τσίπρας να επιπλήττει τους πανεπιστημιακούς και να εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εννέα φοιτητές του Φυσικού Κρήτης, οι οποίοι τιμωρήθηκαν από τους καθηγητές τους με την ποινή του αποκλεισμού από τις εξετάσεις ενός εξαμήνου; Νομιμοποιείται, διότι έχοντας περάσει τα φοιτητικά του χρόνια από τον κόσμο των φοιτητοπατέρων, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι είναι αδιανόητο κάποιος φοιτητής να τιμωρηθεί για παράπτωμά του. Ποιοι είναι αυτοί οι άθλιοι πανεπιστημιακοί, που τολμούν να τιμωρούν νεαρούς «συναδέλφους» τους; Ετσι επέπληττε τους απείθαρχους καθηγητές όταν ήταν νέος στα μετερίζια της Αριστεράς -και μαζί με τους ομοίους (όλων των αποχρώσεων) κατάντησαν τα πανεπιστήμια ξέφραγο αμπέλι-, δεν θα το κάνει τώρα που είναι και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

«Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους εννέα φοιτητές του Φυσικού Κρήτης, που διώκονται άδικα, γιατί μαζί με όλους τους συμφοιτητές τους διεκδίκησαν το αυτονόητο: να μη χαθεί η εξεταστική περίοδος μετά τις κινητοποιήσεις το φθινόπωρο του 2011. Η νέα γενιά, που τόσα υφίσταται στη Μνημονιακή περίοδο, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται επιπλέον με τιμωρητική διάθεση. Στο πρόσωπο των εννιά νέων, φοιτητών του Φυσικού Κρήτης, στηρίζουμε τη νέα γενιά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο, την ίδια τη Δημοκρατία» είπε ο κ. Τσίπρας. Βέβαια, ήλθε η πληρωμένη απάντηση στον κ. Τσίπρα από τη γενική συνέλευση του Φυσικού Κρήτης που λέει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβλέπει να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

– Οι αποκαλούμενες «κινητοποιήσεις» αφορούν την κατάληψη από μικρή μερίδα φοιτητών του κτιρίου του Φυσικού επί 4 ημέρες, πράξη παράνομη η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ομαλής εξέτασης για το σύνολο των φοιτητών σε μερικά από τα μαθήματα της εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2011.

– Η αποκαλούμενη «διεκδίκηση» των φοιτητών αφορά την απόφαση μερικών εξ αυτών να κρατήσουν βίαια σε ομηρία 17 καθηγητές του Τμήματος Φυσικής επί δώδεκα ώρες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος.

– Η αποκαλούμενη «άδικη δίωξη» είναι αποτέλεσμα εφαρμογής του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης από τα αρμόδια όργανα.

Βέβαια, ο κ. Τσίπρας δεν είχε να πει κάτι για όλους εκείνους του Πανεπιστημίου Αθηνών που δεν κάνουν μαθήματα επειδή κάποιοι άλλοι (ομοϊδεάτες του) έχουν κάνει κατάληψη στη σχολή τους. Η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης Νομικής, που συγκεντρώνει φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, πρότεινε κατάληψη της σχολής και αναβολή της εξεταστικής περιόδου κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων! Για πότε δηλαδή; Οποτε θελήσουν τα «παιδιά» της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης Νομικής.

Εν ολίγοις, φοιτητές και πανεπιστημιακοί είναι καταδικασμένοι. Δεν τους φτάνει που «τόσα υφίστανται στη μνημονιακή περίοδο», έχουν να υφίστανται και τα γυμνάσια του ΣΥΡΙΖΑ!

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *