Αξιοπιστία του κράτους

Αξιοπιστία του κράτους

Πολύ καλό νέο αποτελεί το γεγονός πως το κράτος άρχισε, επιτέλους, να πληρώνει ένα μέρος από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τους ιδιώτες. Η εγκληματική πολιτική της συσσώρευσης των οφειλών οδήγησε σε ασφυξία τον ιδιωτικό τομέα. Η σταδιακή εξόφλησή τους θα τονώσει την αγορά και για ορισμένες επιχειρήσεις θα κάνει τη διαφορά, καθώς αντιμετώπιζαν το απόλυτο αδιέξοδο. Πρόκειται όμως και για μια κίνηση που ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους, το οποίο στέλνει στη φυλακή όσους του χρωστούν, έστω και αν αυτό οφείλεται σε αδυναμία και μόνον, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να χρωστάει χωρίς καμία συνέπεια.

– – – – Σχόλιο αναγνώστη:


Μακάρι να είναι όπως τα λέτε και να κάνω εγώ λάθος. Ξέρω ήδη κάποια έτομα που τα συνέλαβε η αστυνομία γιατί αδυνατούν να πληρώσουν στο κράτος ένα Χ ποσό τη στιγμή που το κράτος τους χρωστά Υ, όπου Υ > Χ. Και το κράτος αρνείται να κάνει συμψηφισμό.

Τώρα από που εσείς αντλείται την αισιοδοξία σας δεν ξέρω. Ισως έχετε πληροφορίες εκ των έσω που δεν έχω εγώ. Εγώ προσωπικά βρίσκω το κράτος ανορθολογικό (που δεν κάνει συμψηφισμό στα χρέη κάποιου προς αυτό όσα το ίδιο του χρωστά αλλάπαέι και συλλαμβάνει) και ταυτόχρονα διεφ8αρμένο γιατί ενώ δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη του σε νοικοκυραίους εξακολου8εί και σιτίζει περιτούς δημοσίους υπαλλήλους που δεν έχουν αντικέιμενο εργασίας.

Σχολίασε ο/η fgi

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *