Βολικό άλλοθι το Μνημόνιο

Βολικό άλλοθι το Μνημόνιο

Του Στελιου Σταυριδη*

Πολλοί ενοχοποιούν το Μνημόνιο για την οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων και τη βάρβαρη φορολόγηση των νοικοκυραίων. Η «συνταγή» όμως αυτή, που έχει δημιουργήσει άνευ προηγουμένου ύφεση στην αγορά, είναι συνταγή εκείνων που δεν τόλμησαν ούτε να μειώσουν προκλητικά προνόμια σε επαγγελματικές ομάδες, ούτε να σταματήσουν την ασύλληπτη σπατάλη και λεηλασία του κράτους. Στην τετραετία 2008-2011 οι κυβερνήσεις δημιούργησαν επιπλέον έλλειμμα 117 δισ. ευρώ! Βολικά δαιμονοποιούμε το Μνημόνιο και με απίστευτη αφροσύνη αποκαλούμε τους Ευρωπαίους «τοκογλύφους και δυνάμεις κατοχής». Με τον τρόπο αυτό αρνούμεθα ουσιαστικά να συζητήσουμε το πρόβλημα, πώς δηλαδή η Ελλάδα θα γίνει χώρα σύγχρονη, ανταγωνιστική και φιλική προς το επιχειρείν. Πώς, δηλαδή, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, πώς θα παραχθεί πλούτος και πώς θα απορροφηθούν οι στρατιές των ανέργων. Προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα μέτρα που ζητεί η τρόικα είναι για να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους οι δανειστές μας και κανείς δεν τονίζει ότι τα μέτρα σκοπό έχουν πρωταρχικά να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και νοικοκυρεμένο κράτος, με ανταγωνιστική οικονομία που θα παράγει πλούτο. Κάποιοι μιλούν για συνταγή (του Μνημονίου) που απέτυχε και αποκρύπτουν επιμελώς ότι το Μνημόνιο απέτυχε γιατί απλά δεν εφαρμόστηκε.

Το Μνημόνιο ζητεί απελευθέρωση «κλειστών» επαγγελμάτων και κατάργηση των σοβιετικού τύπου ρυθμίσεων στις αμοιβές τους. Εμείς αντιπροτείνουμε διαιώνιση της σημερινής άθλιας κατάστασης, όπου η μια συντεχνία προσπαθεί να επιβιώσει εις βάρος όλων των υπολοίπων. Το Μνημόνιο ζητεί έλεγχο και εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να υπερκοστολογούμε, να συνταγογραφούμε ανεξέλεγκτα και να λεηλατούμε. Το Μνημόνιο θέλει περιορισμό του κράτους, κατάργηση άχρηστων οργανισμών και απολύσεις των πλεοναζόντων. Εμείς θέλουμε να συντηρήσουμε τη σημερινή κατάσταση.

Το Μνημόνιο θέλει να μειώσουμε το εργασιακό κόστος στον ιδιωτικό τομέα για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Εμείς συνεχίζουμε να δημιουργούμε καθημερινά χιλιάδες νέους ανέργους.

Το Μνημόνιο θέλει μια Ελλάδα σύγχρονη, δυναμική, αποτελεσματική, παραγωγική, ανταγωνιστική και ευημερούσα. Ομως, οι πασίγνωστοι τσαρλατάνοι της μιζέριας (πολιτικοί, διασκεδαστές, δογματικοί καθηγητές, φιλόσοφοι, οικονομολόγοι, ψυχίατροι, κ.ά.) θέλουν μία Ελλάδα φτωχή, ανήμπορη, χρεωμένη, εξουθενωμένη, χωρίς όνειρα, προοπτική και μέλλον. Θέλουν η κοινωνία να αυτοκτονήσει προκειμένου να… τιμωρήσει το πολιτικό σύστημα. Μία κοινωνία με σώας τας φρένας θα είχε εφαρμόσει τις επιβεβλημένες αυτές μεταρρυθμίσεις εδώ και 2 δεκαετίες.

Ομως στις 7 Μαΐου το καράβι «Ελλάς» πρέπει να κυβερνηθεί. Ο πολιτικός λόγος της ΔΡΑΣΗΣ μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ορθολογικότερη διακυβέρνηση της χώρας. Ο πολίτης έχει πλέον και την ευθύνη και τη δύναμη να δώσει προοπτική στην πολυπόθητη ανάπτυξη και στα όνειρα της νεολαίας μας.

* Επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΔΡΑΣΗΣ www.sstavridis.gr


Πρώτη Δημοσίευση


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *