O κούνελος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας

O κούνελος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Τη Δευτέρα, ο Τζανακόπουλος υπόσχεται στους ψηφοφόρους του διώξεις διαφωνούντων στο Δημόσιο, όταν με το καλό. Την Τετάρτη, ο Τσίπρας δηλώνει ότι η κυβέρνηση ξεστοκάρει τα αζήτητα Aστρα Ζένεκα στους τριαντάρηδες. Τι έχασαν αυτές τις ημέρες θα φανεί σε καμιά δεκαπενταριά μέρες, όπως τα κρούσματα των κορωνοπάρτι στις πλατείες. Μα τι έχουν πάθει; Τίποτε δεν έπαθαν. Αυτοί ήσαν κι αυτοί είναι. Σε τι διαφέρει ο τύπος που λέει ότι πάει για Πάσχα στο χωριό γιατί είναι έγκυος η πεθερά του, από τον άλλον που ταξίδευε στη Βενεζουέλα για να ανταλλάξει ζαρζαβατικά με πετρέλαιο. Αυτοί δεν άλλαξαν. Eνα μεγάλο μέρος του κοινού της δημοκρατίας άλλαξε. Υπάρχουν και οι ορθοφρονούντες βέβαια. Αυτοί που επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει και μπορεί να αλλάξει. Να βρει τον τίμιο αριστερό που κρύβει μέσα του. Επειτα από τρεις εκλογικές ήττες στα δημοκρατικά κόμματα μπαίνει θέμα ηγεσίας. Ή αλλάζει η ηγεσία, ή αλλάζουν ηγεσία. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε τίποτε από τα δύο. Δεν τους πτοούν ούτε τα αποτελέσματα των εκλογών ούτε οι αριθμοί των δημοσκοπήσεων. Αυτά αφορούν τους υπηρέτες της αστικής δημοκρατίας. Κι αυτοί δεν είναι υπηρέτες κανενός. Ούτε τον εαυτό τους δεν μπορούν να υπηρετήσουν.

Οι ορθοφρονούντες τους τελευταίους μήνες ξέχασαν τη στροφή προς τη σοσιαλδημοκρατία. Κι ας ήταν ωραίο θέμα μεταπτυχιακού – οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι πανεπιστημιακοί ή περίπου. Oμως δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Eχουν με το μέρος τους τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοφιλέστερος από τον αρχηγό του. Ξεχνούν ότι ο αρχηγός και η παρέα του αγνοούν τις δημοσκοπήσεις. Και το κυριότερο. Δεν μας έχουν πει ποιος είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι δημοφιλέστερος από τον αρχηγό του. Υπόθεση εργασίας κάνω. Ας πούμε ότι φεύγει ο Τσίπρας, παραιτείται ηρωικώς ή καθαιρείται. Ποιος θα τον διαδεχθεί; Ο Τσακαλώτος, ο Βούτσης, ο Φίλης, ο αφανής σύντροφος από τη συνιστώσα Ρόζα; Υπάρχει κι ο Πολάκης. Ή οι συνταξιούχοι πανεπιστημιακοί, πρώην παρατρεχάμενοι του Σημίτη που έγιναν παρατρεχάμενοι του Τσίπρα. Αυτοί όμως μόνον ως παρατρεχάμενοι υπάρχουν. Μόνοι τους δεν μπορούν. Και ποιος θα είναι αυτός;

Μάλλον ο περίφημος «Κανένας» των δημοσκοπήσεων. Κανένας που να τον ξέρουμε εν πάση περιπτώσει. Εκτός κι αν μας τον βγάλουν σαν κούνελο απ’ το καπέλο. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει χωρίς τον Τσίπρα και την παρέα του. Ποιος θα μιλήσει στους κουφοντινιστές και ποιος θα έχει το θάρρος να ποντάρει το πολιτικό του μέλλον στους νεκρούς της πανδημίας; Oσοι ονειρεύονται εκείνη την «άλλη αριστερά» του Σαββόπουλου, που δεν θα χάσει και την ηγεμονία του χώρου, ας σκεφτούν ότι ο Τσίπρας τους την έδωσε κι αυτός τους την αφαιρεί αργά και βασανιστικά. Θα μου πουν ότι τα πράγματα είναι πιο σύνθετα από όσο τα παρουσιάζω. Πανεπιστημιακοί είναι. Τι περιμένεις.

Πηγή: Καθημερινή

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *