Ψ22: Τσιπρική ευφυία!

Ψ22: Τσιπρική ευφυία!

- in Ψυχολογία
0

1. Περιορισμός στη νοημοσύνη (βρέστε άλλες λέξεις εσείς, ευπρεπείς) χαρακτηρίζει όλους τους πολιτικάντηδες μας ανεξαίρετα. Αν υπάρχει κάποια εξαίρεση, αυτός/αυτή θα είναι πολύ χαμηλών τόνων. Οι περιορισμοί διαφέρουν από ένα σημείο κι έπειτα. Είναι αλλιώτικοι στην κεντροδεξιά ή δεξιά και ακροδεξιά και αλλιώτικοι στην κεντροαριστερά, στην αναρχοαριστερά και στη σταλινική σκλήρυνση του Περισσού.

Πολύ λίγοι φανφαρόνοι της Δεξιάς με κάνουν να γελώ. Δεν μπορώ να συνηθίσω τα βαριά τερτίπια και τη βαρετή χαζομάρα τους τόσα χρόνια.

Μα η τσιπρική αναρχοαριστερά έχει μια εντελώς φυσική ροπή, μια εγγενή, έμφυτη κλίση προς αρλούμπα και γελοιοποίηση, δηλαδή να με κάνουν να διασκεδάζω – όσο είναι αντιπολίτευση, βέβαια.

Μα προκαλούν και αγανάκτηση με την κυνική ψευδολογία τους. Ο κ Τσίπρας δεν μπορεί να πει μια σύντομη πρόταση δίχως στρέβλωση και ψέμα. Όπως όταν διέδιδε αρχές Ιουνίου πως ο Μητσοτάκης είχε φέρει την ύφεση πριν την εισβολή του κορωνοϊού!!!

2. Οι Συριζαίοι έχουν επιδοθεί πάλι στην παραμυθία του παλαιού Πασοκικού “λεφτά υπάρχουν”: έχουν θαλερότατο στη φαντασία τους το λεφτόδεντρο! Είναι κρίμα που δεν φυτρώνει πουθενά αλλού (Υποθέτω προσπαθούν να ξεπεράσουν την ΕΕ που μας δίνει πάλι κάπου 60-70 δις!).

Πρόσφατα, στην εξεταστική για τον αδικημένο Παπαγγελόπουλο, όταν ο Πολάκης ρωτήθηκε από κάποιον γιατί δεν εκδόθηκε το 2015 δελτίο τιμών φαρμάκων, αυτός ο πρωτάνθρωπος των Κρητικών σπηλαίων είπε: “Πολλά άλλα πράγματα δεν μπορούσαν να γίνουν… Τον Αύγουστο δεν έγινε το άνοιγμα των θυρίδων, γιατί υπήρξε μπλοκ… Εκεί υπήρχαν κρυμμένα δισεκατομμύρια”!!!

Καταλαβαίνετε πρώτον τον περιορισμό στη νοημοσύνη και δεύτερον το σπηλαιώδες πλησίασμα στις τραπεζικές θυρίδες. Δεν νομίζω δε πως το είπε για να φοβερίσει, αν και ήταν και σαν προειδοποίηση. Απλώς του ξέφυγε. Νοσταλγούσε ένα όνειρο που έσβησε!

3. Δεν είναι όμως μόνο ο Πολάκης αντιπροσωπευτικός του τσιπρισμού. Είναι λίγο πιο πέρα ο σεμνός και σοβαρός Δραγασάκης.

Μα και ο καθηγητής, όπως και κάθε καθηγητής, πετά κατά καιρούς την ασουλούπωτη αρλούμπα του.

Αυτός εξήγησε αναλυτικά γιατί ο Σύριζα καταψήφισε την ανανέωση της θητείας του Στουρνάρα στη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας. Εξήγησε πως επρόκειτο για ένα πρώην υπουργό (ΠΑΣΟΚ) ο οποίος δεν θα μπορούσε να διοικεί ως ανεξάρτητη αρχή, που είναι ο θεσμικός του ρόλος.

Ίσως να έχει γεράσει πια και να μη θυμάται πόσες φορές ο Στουρνάρας βοήθησε τους ανίκανους τσαρλατάνους να ξεπεράσουν κακοτοπιές. Έπρεπε να συνειδητοποιήσουν πως τον Στουρνάρα τον ενδιαφέρει η προκοπή της χώρας, όχι ενός ή άλλου κόμματος. Μπα, δε βαριέσαι!

Ο Πολάκης στη θέση του θα εξέφραζε μονολεκτικά το κίνητρο για την απόρριψη – που δεν πέρασε: εκδίκηση!

4. Δυστυχώς αυτή η μνησικακία κι εκδικητικότητα συντροφεύεται από δεινό κίνδυνο καθώς η εξουσιομανία τους τους οδηγεί στην εγκληματική παραπλάνηση των μαζών για πολλά θέματα.

Ένα μείζον θέμα τώρα είναι η δική τους ανακάλυψη πως ο κορωνοϊός δεν ήταν το επικίνδυνο φαινόμενο που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας και οι άλλοι επιστήμονες (που επέλεξε ο Μητσοτάκης, ο ανίκανος εκπρόσωπος της καπιταλιστικής Δεξιάς). Ήταν μια ήπια επιδημία σαν τόσες άλλες … γρίπες. Και τη διέσπειραν τα εργαστήρια των πλουσίων για να βγάλουν περισσότερα λεφτά από την κρίση – και ας χρεοκόπησαν χιλιάδες πλούσιοι!!!

Κι έχουν τα τάγματα των τρολ και των άλλων μαϊντανών δημοσιογράφων που βγήκαν από την αφασία της αφάνειάς τους για να επιδείξουν πάλι την ύπαρξή τους και να διασπείρουν τη νεότερη ψευδολογία τους.

Ποια επιδημία κοινής γρίπης θανάτωσε τόσες εκατοντάδες χιλιάδες σε τόσες χώρες και συνεχίζει ασυγκράτητη;

Είναι όντως προδότες όσοι δίνουν σε ξένους κρίσιμα μυστικά της πατρίδας τους. Είναι χειρότεροι προδότες αυτοί που διαδίδουν κρίσιμες ψευδέστατες, παραπλανητικές πληροφορίες στους συμπολίτες τους για να επιπλεύσουν.

Για να λειτουργεί απρόσκοπτα η Δημοκρατία χρειάζεται να εκπαιδευθούν οι μάζες έτσι που να μην ξεγελιούνται από τέτοια καθάρματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *