Ψ6: Αλλαγές και αλλαγές!

Ψ6: Αλλαγές και αλλαγές!

- in Ψυχολογία
0

1. Ούτε η αφέλεια των έγκριτων αναλυτών και δημοσιογράφων, ούτε η πονηριά των πολιτικών θα πρέπει να εκπλήσσει νουνεχείς πολίτες. Διότι και τα δυο φαινόμενα είναι σχεδόν ανιαρά στη συχνότητά τους

Πολλοί κορδωνόμαστε και κομπάζουμε για την εξαιρετική συμπεριφορά μας σε αυτή την υγειονομική και οικονομική κρίση. Και οπωσδήποτε τα νούμερα κρουσμάτων και θανάτων στην πανδημία δείχνουν σε όλους, εκτός από τους πωρωμένους των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, πως πράξαμε ορθά. Έστω και αν οι περισσότεροι πράξαμε από φόβο πόνου και θανάτου (ή και φόβο μη βρεθούν στα ράντζα του ΕΣΥ, όπως λένε είτε σοβαρά είτε αστεία μερικοί).

Οι ξένοι παντού το αναγνωρίζουν και η φήμη της χώρας έχει τώρα υψηλά θετικά εύσημα. Και τα αξίζει. Και θα της είναι πολύ χρήσιμα στις μέρες που θα ακολουθήσουν με τους κινδύνους εξ Ανατολής και εξ Οικονομικής επανεκκίνησης σε μια ΕΕ όπου οι πάντες έχουν υποστεί πολλαπλή ζημιά.

2. Αλλά οι αντιδράσεις των πολιτικάντηδών μας δείχνουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο δείκτη πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στη νοοτροπία κι επομένως στη συμπεριφορά των νεότερων Ελλήνων που πασκίζουν με κάθε τρόπο να κερδίσουν για τον εαυτό τους λίγη από τη δόξα που είχαν οι πρόγονοί τους.

Οι πολιτικάντηδες μέσα κι έξω από τη Βουλή εκπροσωπούν το έθνος (ή το λαό!!!) στο σύνολό του. Όλες οι τάσεις (εκτός από μια που είναι πολύ μικροσκοπική για να έχει προφανή σημασία) εκφράζονται σε αυτήν την ομάδα πολιτών, ιδίως στους εκλεγμένους βουλευτές.

3. Στις τελευταίες μέρες Απριλίου, όταν πια πάρθηκε η απόφαση για τη σταδιακή άρση των μέτρων που έσωσαν χιλιάδες ζωές, εμφανίστηκαν στην τηλεόραση αξιωματούχοι της κυβέρνησης και μίλησαν για τα προγράμματα που θα ακολουθήσουν. Οι περισσότεροι μίλησαν με μια ευπρέπεια που, στην πενταετία των Συριζανελλήνων και κυρίως των τσιπριστών εξοχότατων, ξεχάσαμε πως υπήρχε σε αυτή τη χώρα των χαζοχαρούμενων. Που σημαίνει πως υπάρχει ακόμα μια διαστρωμάτωση πολιτών με καλή μόρφωση κι ευπρέπεια.

Παρουσιάστηκαν και μερικοί δίχως την ευπρέπεια διότι πίσω από τα ευπρεπή λόγια μάντευες μια αγιάτρευτη αλαζονεία και αυταρέσκεια. Δυστυχώς υπάρχουν τα βαρίδια στο κόμμα που κυβερνά και θα υπάρχουν.

4. Μα είναι κυρίως οι πολιτευτάδες της αντιπολίτευσης που την ίδια εποχή φανερώνουν την παρακμή των άλλων στρωμάτων του πληθυσμού. Είναι ο Ηλίας Γρηγόρης, μεγάφωνο του χυδαιότερου τσιπρισμού, τον οποίο κανείς τσιπριστής δεν παρουσιάστηκε να καταδικάσει για την απίστευτη βρομοστομία του. Είναι η βαρβαρότητα στο ναδίρ της.

Από τον ίδιο τον Τσίπρα δεν θα περίμενα την παραμικρή κριτική. Ο ίδιος τέτοιος είναι στην ασυναρτησία της αμορφωσιάς του. Στην αρχή της πανδημίας απαιτούσε με τη συνήθη παράνοιά του να διακόψει πλήρως τις εργασίες της η Βουλή. Τώρα πάλι απαιτεί να επανέλθουν και οι 300 – δίνοντας ένα υπέροχο παράδειγμα ηλιθιότητας.

Μα άκουσα και την κα Φώφη να μιλάει και να μη λέει τίποτα.

Άκουσα και τον Βελόπουλο να δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, δεν έχει πρόγραμμα. Αυτός αντιπροσωπεύει μια θεόμουρλη και απίστευτη Δεξιά.

Ο Κουτσούμπας έλεγε τα εμμονικά του περί Πρωτομαγιάς κλπ.

Τον Βαρουφάκη δεν τον είδα ή άκουσα μα ελπίζω να είναι ζωντανός. Αμφιβάλλω αν έχει κι αυτός αλλάξει στο ελάχιστο.

Τουλάχιστον παραμένουμε σταθεροί στην αργόσυρτη ολίσθησή μας.

Ευτυχώς μένει και κείνη η τάξη της πανανθρώπινης ευπρέπειας και μόρφωσης που μπορεί να μας κερδίσει λίγο χρόνο Χάρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *