Ε953: Ο μεγαλύτερος απατεώνας…

Ε953: Ο μεγαλύτερος απατεώνας…

Π. Πετριάς 

1. Ελάλησε κι είπεν ο γάιδαρος τον πετεινό “κεφάλα”! Μόνο που στην περίπτωσή μας πρόκειται για το λάλημα του αρχηγού της “αξιωματικής” αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα στη συζήτηση στη Βουλή τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ελάλησε, λοιπόν, ο λαλίστατος Αλέξης και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ως “μεγαλύτερο απατεώνα” που σκορπά ψέματα διότι ενώ υποσχέθηκε στον αφελή λαό μας “ανάπτυξη” αυτός έφερε “υπανάπτυξη”.

Πολύ σωστά. Έφερε ο Μητσοτάκης και τον κορωνοϊό και τα πολεμικά πλοία των Τούρκων να μας απειλούν και δημιούργησε τις επιθυμίες των Γκρίζων Λύκων για τα Δωδεκάνησα!

Και φυσικά έφερε μείωση στον τουρισμό, πυρκαγιά στη Μόρια των δύσμοιρων μεταναστών, δυσλειτουργία στη σχολική έναρξη και γενικά χάος εκτός από υπανάπτυξη.

Ενώ αν βρισκόταν ο ίδιος ο Αλέξης στο Μαξίμου πόσο και πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα!…

2. Υποθέτω, δίχως καμιά βεβαιότητα, πως σε κάθε κριτική, καλόπιστη ή κακόβουλη, ο Αλέξης θα υπέδειχνε με την ακαταμάχητη λογική που τον διακρίνει πως δεν μπορούσε, όπως καμιά άλλη χώρα στην υφήλιο, να προβλέψει την ύπουλη κι απρόσμενη έλευση της πανδημίας που σκότωσε σε 6-7 μήνες σχεδόν ένα εκατομμύριο κόσμο στον πλανήτη. 

Επίσης, πως άλλες χώρες με ισχυρότερες οικονομίες γλίστρησαν σε ύφεση μετά τα μέτρα λοκντάουν ενάντια στην πανδημία: Γαλλία 13,8%, Ισπανία 18,5%, Βρετανία 20,4%, Ινδία 23% και πάει λέγοντας. Και τι να ειπωθεί για τις εκατοντάδες χιλιάδες θυμάτων στην Αμερική και στη Βραζιλία…

Επίσης πως είχε δαπανήσει 20 δις (το μαξιλάρι που ο ίδιος είχε με εργατικότητα μύρμηγκα συσσωρεύσει) για να ανακουφίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στηρίζοντας επιχειρήσεις κι εργαζομένους. 

3. Όσο για τους φίλους γείτονες που, μάλιστα, του είχαν δώσει και δοκτοράτο (ενώ τα ελληνικά πανεπιστήμια τον είχαν αγνοήσει) – θα συνεκμεταλλευόταν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, θα άνοιγε σύνορα χερσαία, θαλάσσια και ουράνια τονίζοντας την οικουμενικότητα του ανθρώπου, κι αν χρειαζόταν θα χάριζε μερικές άχρηστες βραχονησίδες – όπως τα Δωδεκάνησα!

Στο προσφυγικό θα εμφυσούσε την ανθρωπιά που είχε επιδείξει ως πρωθυπουργός σε κάθε συμφορά, όπως στη Μάνδρα ή στο Μάτι – και βέβαια θα αντιμετώπιζε ΝΑΤΟ κι Ευρωζώνη με την ίδια αποφασιστικότητα όπως τότε που απειλούσε με Γκρέξιτ. Και φυσικά οι κουτόφραγκοι θα έσπευδαν να χορέψουν στα κλαρίνα και νταούλια της πανάρχαιας ελληνικής παράδοσης πολιτισμού.

4. Ο Αλεξάκης παραμένει το ανφάν τερίμπλ (infant terrible) της Ευρώπης, ο ενήλικας που ακόμα δεν ενηλικιώθηκε. 

Ανήκει με τον Κουτσούμπα, τον Βελόπουλο, την κα Φώφη, τον Πάνο Καμμένο, τον Καρατζαφέρη και τόσους άλλους “σωτήρες” που δεν ήξεραν που πάνε τα τέσσερα.

Θα έπρεπε να ψάξει τρόπους να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν αυτές οι κρίσεις για τις οποίες κανείς Έλληνας δεν ευθύνεται, να συνεργαστεί με λογική και ζήλο να κρατηθεί όσο γίνεται το ηθικό του λαού ψηλά και να κυλήσουν οι δύσκολες μέρες κάπως πιο εύκολα, πιο άνετα για όλους. 

Ξέρει πολύ καλά πως ούτε ο Μητσοτάκης ούτε η Ευρώπη φταίει για τις συσσωρευμένες συμφορές. Αλλά, δεν ξέρει πώς να βοηθήσει με κάτι θετικό! Κι έτσι θα συνεχίσει να κακαρίζει κακόφωνα, κακόβουλα!

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *