Ισ297: Τέσσερα Ξενοδοχεία

Ισ297: Τέσσερα Ξενοδοχεία

- in Ιστορικά
0

Ένα από τα παραδοσιακά ξενοδοχεία-πανδοχεία: το πρωτότυπο κτήριο Mountain Home στην πολίχνη Windfall, κοντά στην πόλη Clifton, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης το 1890. Οι χοιρινές μπριζόλες θα προέρχονταν από τα γουρούνια που ταΐζονται μπροστά στην είσοδο! Και ο ιδιοκτήτης κ. J. W. McAleese στέκεται και κοιτά με κάποια υπερηφάνεια. (Δάνειο από τον Alex Neuenfeld, Διαδίκτυο)

Για το επόμενο δείγμα μας πάμε στη μακρινή Ιαπωνία. Εδώ έχουμε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, το οποίο είχε το ξεκίνημά του πίσω στο έτος 718 κε, αλλάζοντας ανάλογα με τις συνθήκες της εποχής. Το πιο αξιοθαύμαστο σημείο είναι πως πέρασε από γενιά σε γενιά στην ίδια οικογένεια (περίπου 50 γενιές!) ως την εποχή μας! (Δυστυχώς, η Kathleen Pennell που το πόσταρε στο μπλογκ της στο Διαδίκτυο δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες – ονόματα και ακριβή τοποθεσία. Πάντως και κτήριο και τοποθεσία μοιάζουν πολύ ωραία.)

Το επόμενο βρίσκεται στην Κίνα. Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με μια αποικία μανιταριών, μα με λίγη προσοχή διακρίνεται το βασικό ξενοδοχειακό κτήριο στο οποίο έχουν παρεμβληθεί τα ποικιλόχρωμα μυκητοειδή κτίσματα δίνοντας μια αίσθηση παραμυθιού – όπως στην επαρχία των Χόμπιτ. Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Κίνα, Guizhou, Xingyi, Guizhouchun Scenic Area.

Και τώρα επιστρέφουμε στην Αμερική για το τέταρτο ξενοδοχείο, το Old Faithful Inn & Geyser (= πίδακας: εκτινάσσεται κάθε 90 λεπτά) που βρίσκεται στο Yellowstone National Park, στην Πολιτεία Wyoming. Κατασκευάστηκε το 1903 και είναι το μεγαλύτερο οικοδόμημα φτιαγμένο από κορμούς και ξυλεία στον κόσμο. Υπάρχουν πολλές ιστορίες φαντασμάτων με προεξέχουσα την Ακέφαλη Νύφη.

Άλλες φυσικές ομορφιές για εξερεύνηση σε αυτό το Εθνικό Πάρκο σε διαφορετικές εποχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *