Δ207: Ουκρανικά Εδάφη στον ΟΗΕ

Δ207: Ουκρανικά Εδάφη στον ΟΗΕ

- in Διεθνή
0

Το έχουμε δηλώσει πολλές φορές. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες είναι καθυστερημένοι, κουφιοκέφαλοι. Και το επιδεικνύουν στην επί δεκαετίες ανοχή τους προς τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες που γίνονται τζιχαντιστές εγκληματίες και προς την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που εκδηλώθηκε το 2014 με την κατάληψη της Κριμαίας.

Θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει και τις δύο αυτές εγκληματικές εκδηλώσεις ευθύς εξαρχής μα δεν το έκαναν από δειλία.

Τώρα πάλι είναι διχασμένοι σχετικά με την ρωσική εισβολή. Οι μεν υποστηρίζουν αμέριστα τους γενναίους Ουκρανούς, οι δε θέλουν μια λύση “ειρήνης” επιτρέποντας στην Ρωσία να κρατήσει ουκρανικά εδάφη. Αυτοί ξέχασαν, πως ο κατευνασμός αρπακτικών όπως οι Χιτλερικοί στην δεκαετία 1930 δεν έφεραν ειρήνη.

Είναι λυπηρό που ανάμεσα στους δεύτερους είναι και οι Τσέχοι οι οποίοι έπεσαν τότε θύματα του κατευνασμού, διότι οι Γάλλοι και οι Βρετανοί φοβούνταν να πολεμήσουν την Γερμανία του Χίτλερ, δέχτηκαν πρώτα να πάρουν οι Γερμανοί εδάφη και μετά να εισβάλουν και να καταλάβουν ολόκληρη τη Τσεχοσλοβακία. Οι Σύμμαχοι τότε δεν έκαναν τίποτα! Οι Τσέχοι τώρα, ο πρόεδρος τους Petr Pavel δήλωσε (Σεπτέμβριος 2024) πως οι Ουκρανοί θα μπορούσαν ν’ αφήσουν τα από τους Ρώσους κατειλημμένα εδάφη στην Ρωσία κι έτσι να υπάρξει ειρήνη.

Αυτό που θα υπάρξει είναι μεγαλύτερη όρεξη των Ρώσων για μεγαλύτερη επέκταση και εισβολή σε άλλες χώρες.

Και να σκεφτεί κανείς πως στην Τσεχία απαγορεύτηκε το ΚΚ και ξεριζώθηκαν τα κατάλοιπα της Σοβιετικής κατοχής.

Από την άλλη, ευτυχώς, μερικοί σκέφτονται πιο ρεαλιστικά. Η πρωθυπουργός της Δανίας μίλησε στον ΟΗΕ. Η κυρία Mette Frederiksen μίλησε και καταδίκασε σθεναρά την αντίληψη πως η Ουκρανία θα πρέπει να παραδώσει στην Ρωσία δικά της εδάφη για να σταματήσει ο αισχρός πόλεμος που συνεχίζουν οι βάρβαροι Ρώσοι.

Ευτυχώς και οι Πολωνοί και άλλοι Ευρωπαίοι συντάσσονται με τους Δανούς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *