Απαιδευσίας πυροτεχνήματα

Απαιδευσίας πυροτεχνήματα

Πέτρος Μακρής

Οι πανεπιστημιακοί διδάσκοντες και ερευνητές, που συνυπάρχουν ως κοινοβουλευτικά ή υπουργικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μια τύχη, αλλά και μια ατυχία: Την τύχη να ζουν κάτω από τον ίδιο «φωτοδότη» αριστερό Ήλιο. Και την ατυχία, κυριολεκτικά να σέρνονται σε αυτοσχεδιασμούς της τελευταίας στιγμής, από τον πρωθυπουργό τους, που αρέσκεται να θυσιάζει την επιστημονική διαλεκτική των στελεχών του (θέση+αντίθεση=σύνθεση), για καθαρώς επικοινωνιακούς-ψηφοθηρικούς στόχους.

Με τον τρόπο αυτό, πρώην έμπειροι διδάσκοντες, κατά το πλείστον και ασμένως αποδεκτοί από τους διδασκομένους, στα νέα καθήκοντά τους του πολιτικού, να δέχονται τις επικρίσεις και τα πυρά τόσο από την Αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, όσο και από την Κοινή Γνώμη, διότι ταλαιπωρούν και ζημιώνουν την ελληνική κοινωνία, με παρελκυστικές κυβερνητικές παλινωδίες.

Ο κύριος Κώστας Γαβρόγλου, πιστό και παλαιό στέλεχος της τω όντι ή κατά δήλωσιν ανανεωτικής Αριστεράς, με προϋπηρεσία στα εκπαιδευτικά, αναγκάσθηκε μόλις πριν από λίγα 24ωρα, να κόψει την επικοινωνιακή φόρα του κυρίου Τσίπρα, ο οποίος, ως συνήθως, μεταξύ σοβαρού και φαιδρού, εξήγγειλε κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, χωρίς να προσδιορίζει, με τι θα αντικατασταθεί το ισχύον και εν πολλαίς αμαρτίαις μεταλλασσόμενο εξεταστικό σύστημα.

Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός ενήργησε σαν τον γραφικό ηγέτη που εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους, που εκρήγνυνται και διαλύονται 2 έως 3 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή τους, σκορπώντας απογοήτευση αλλά και θυμηδία…

Ορθότατα πράττοντας, ο κύριος Γαβρόγλου επιφυλάχθηκε να διευκρινίσει ότι η νομιμοποίηση ενός παρόμοιου εγχειρήματος απαιτεί εις βάθος μελέτη και συνεργασία με τους αρμόδιους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.

Προφανώς, ο πρωθυπουργός ποντάρισε, ψηφοθηρικά για μιαν ακόμη φορά, στους 17ρηδες, που τους νομιμοποίησε ως εκλογείς, όχι φυσικά για να εξυψώσει το κοινωνικό τους πρόσωπο, αλλά για να τους χρυσώσει με το παραισθησιογόνο χάπι του αξιώματος της «ήσσονος προσπαθείας». Δηλαδή ν’ απολαμβάνουν τα πάντα με ελάχιστο ή και μηδαμινό κόπο! Και φυσικά να ανοίγουν την πόρτα των ΑΕΙ ανεξέταστοι!

Φαίνεται όμως να προσποιείται, ότι ξεχνά ο ιδεολογικά κομμουνιστοτραφής πρωθυπουργός, ότι αυτό το δόγμα της …καρποφόρου αδράνειας και του «επαίνου της μωρίας», οι πρώτοι που το κατέκριναν, (άλλοτε με ειλικρίνεια και άλλοτε με υστεροβουλία), ήταν οι κομμουνιστές ηγέτες των πρώτων δεκαετιών του κομμουνιστικού συστήματος, που επέβαλαν το σύνθημα: «Πρώτοι στους αγώνες-Πρώτοι στα μαθήματα»…

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *