Λένιν και γερμανικά μάρκα

Λένιν και γερμανικά μάρκα

1. Οι μπολσεβίκοι του Λένιν άρπαξαν την εξουσία τον Οκτώβριο και την εδραίωσαν τους επόμενους μήνες του 1917. Στις αρχές του 1918 αφού αγνόησαν την ετυμηγορία των εκλογών, που απέρριψαν ξεκάθαρα τους μπολσεβίκους, διέλυσαν βίαια τα σοβιέτ κι εξασφάλισαν πλήρως την εξουσία τους.

Στις 3 Μαρτίου 1918 οι μπολσεβίκοι ως de factο κυβέρνηση της Ρωσίας τώρα, υπέγραψαν την συνθήκη ειρήνης του Μπρέστ-Λιτόφσκ με τους Γερμανούς κι έπαψαν τα ρωσικά στρατεύματα να πολεμούν. Για τους Γερμανούς ήταν θεόπεμπτο δώρο διότι τώρα έκλεισε το ανατολικό τους μέτωπο και μπόρεσαν να μεταφέρουν εκείνα τα στρατεύματα στο δυτικό ενάντια στους Αγγλο-Γάλλους και τις αυξανόμενες δυνάμεις των Αμερικανών που έφταναν ραγδαία.

Επιπλέον, οι μπολσεβίκοι είχαν παραχωρήσει στη Γερμανία ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χλμ, σχεδόν τα μισά ρωσικά εδάφη νοτιοδυτικά της Μόσχας, τους σιτοβολώνες της Ουκρανίας και άλλες εκτάσεις μέχρι τον Καύκασο. Επιπλέον, 245.5 τόνους χρυσάφι!

Αυτό ήταν το τίμημα για τη γερμανική βοήθεια που πήραν οι μπολσεβίκοι. Ποια βοήθεια;

2. Οι Γερμανοί του αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β’ προμήθευσαν ένα σφραγισμένο τρένο που μετέφερε τον Λένιν, τη γυναίκα του Ναντίνα Κρούπσκγαγια και την όμορφη ερωμένη του Ινέσα Αρμάντ, τους Ζηνοβίεβ και σύζυγο, τον Μπουχάριν και άλλους, από την Ελβετία στην Δανία, από όπου πήγαν στη Στοκχόλμη και από κει με άλλο τρένο στο σταθμό Φινλανδίας στην Αγία Πετρούπολη (Απρίλιος 1917).

Στις 2 Απριλίου 1917 ο Γερμανός πρέσβης στη Δανία τηλεγράφησε στους ανώτερούς του στο υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο: «Τώρα πρέπει να κάνουμε το παν για να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δυνατόν χάος στη Ρωσία. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκμεταλλευτούμε τις διαφορές μεταξύ των μετριοπαθών και των εξτρεμιστών. Εμείς έχουμε μέγιστο συμφέρον να επικρατήσουν οι τελευταίοι».

Όντως τελικά επικράτησαν οι μπολσεβίκοι εξτρεμιστές του Λένιν και το σχέδιο των Γερμανών πέτυχε πλήρως. Αλλά πώς ακριβώς;

3. Στο 26. Ταυτότητα: Λένιν και Γερμανοί έδειξα με αδιάσειστα έγγραφα των Γερμανών πως οι μπολσεβίκοι έπαιρναν εκατομμύρια μάρκα από την κυβέρνηση του Κάιζερ για να εδραιώσουν την εξουσία τους και να βοηθήσουν τα γερμανικά στρατεύματα – όπως εξηγώ πάλι πιο πάνω στο §1. Επίσης, έδειξα πως οι Πάρβους, Γκανέτσκι και Κοζλόφσκι 44. Ταυτότητα: Λένιν και Πάρβους και Γκανέτσκι ήταν στενά συνδεδεμένοι με τον Λένιν και μεσάζοντες δίαυλοι για τα χρυσά μάρκα των Γερμανών προς τους μπολσεβίκους.

Η προσωρινή κυβέρνηση του Κερένσκι με τη βοήθεια γαλλικών μυστικών υπηρεσιών μάζεψε πολλά στοιχεία κι έφτιαξε ένα πολύ χοντρό ντοσιέ για αυτές τις δραστηριότητες των μπολσεβίκων. Δεν πρόλαβε να τις αξιοποιήσει όμως. Ήρθε η Οκτωβριανή εξέγερση και ο Λέον Τρότσκι φρόντισε να εξαφανιστούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία αφήνοντας μόνο μερικά αθώα έγγραφα, που στήριζαν την κραυγή του Λένιν πως επρόκειτο για «βρόμικες συκοφαντίες και σκοτεινές φήμες».

Υπήρχε δηλαδή ακόμα και η ελάχιστη πιθανότητα ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι του να ομολογήσουν πως χρηματοδοτούνταν από τους Γερμανούς και μετά να αφήσουν διαθέσιμο το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο; Μόνο ανόητοι θα το πίστευαν.

Ας δούμε όμως μερικά γεγονότα.

4. Ακόμα και οι νεοκομμουνιστές κάθε απόχρωσης στην Ελλάδα (όσοι ξέρουν λίγη Ιστορία) παραδέχονται πως έγινε η συνθήκη ειρήνης με τους Γερμανούς, Μάρτης 1918, όπως και το σφραγισμένο τρένο, που μάλιστα σταμάτησε στο Βερολίνο για πάνω από μισή μέρα ενώ είχε και ταχεία εξυπηρέτηση και προτεραιότητα σε άλλους σταθμούς και σε όλες τις γραμμές. Γιατί άραγε τόση φροντίδα;

Τον Απρίλιο, όταν ο Λένιν και η κουστωδία του έφταναν στην Πετρούπολη, είναι γνωστό πως υπήρχε τέτοια έλλειψη χρημάτων στην Πράβντα με το ένα και μοναδικό της πιεστήριο, που διοργανώνονταν τακτικά έρανοι για την καχεκτική έκδοσή της.

Τον Ιούλιο (3 μήνες μετά την επάνοδο του Λένιν και 3 πριν την εξέγερση) ξαφνικά η κυκλοφορία της εκτοξεύθηκε ημερησίως σε 320.000 φύλλα. Είχε αρκετά πιεστήρια και ανάμεσα στις πολλές εκδόσεις της είχε μια πολωνική και μια αρμενική. Καθημερινά 100.000 φύλλα διανέμονταν στον στρατό – η Soldatskaya Pravda για τους φαντάρους, η Oknopnaya Pravda για τους στρατιώτες στα χαρακώματα του Ανατολικού Μετώπου, και η Golos Pravda για το πολεμικό ναυτικό! Που βρέθηκαν τόσα χρήματα; Άκρα σιγή για το θέμα από τους μπολσεβίκους.

5. Την ίδια εποχή τυπώθηκαν 350.000 φυλλάδια και μπροσούρες που διανεμήθηκαν στις μάζες της Πετρούπολης και της Μόσχας.

Αλλά τώρα παρουσιάστηκε κι ένα ολοκαίνουριο φαινόμενο. Για πρώτη φορά δίνονταν σταθεροί και διόλου ευκαταφρόνητοι μισθοί στους αξιωματούχους του κόμματος. Αυτή ήταν μια πρωτόγνωρη πολυτέλεια για τους μπολσεβίκους που είχαν μάθει να ζουν όπως όπως από ελεημοσύνες κι εράνους κι έσοδα από ληστείες (στις οποίες αρίστευε ο Στάλιν).

Πού βρέθηκαν τόσα χρήματα; Άκρα σιγή από τους μπολσεβίκους.

Μα ένα έγγραφο από το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο, μια εμπιστευτική αναφορά με ημερομηνία 3/12/1917 λέει: «Μόνο όταν οι μπολσεβίκοι εξασφάλισαν από μας μια σταθερή ροή κεφαλαίων μέσω διάφορων καναλιών και υπό διαφορετικούς μεσάζοντες, κατάφεραν να μετατρέψουν το σημαντικότερο όργανό τους, την Πράβντα, σε έναν δραστήριο προπαγανδιστικό μηχανισμό και να διευρύνουν την πολύ στενή βάση του κόμματός τους».

6. Μέχρι τον Απρίλιο 1917 οι εγγεγραμένοι στο κόμμα των μπολσεβίκων αριθμούσαν 23.000 μέλη. Τον Αύγουστο 1917 αυξήθηκαν σε 200.000 περίπου.

Ένα έγγραφο στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών (ημερομηνία 5/2/1918) δείχνει πως διατέθηκαν στους μπολσεβίκους 40.581.000 χρυσά μάρκα «για προπαγάνδα και ειδικούς σκοπούς» και είχαν ήδη δαπανηθεί 26.566.122 μάρκα. Αυτά τα ποσά ισοδυναμούν με εκατοντάδες εκατομμύρια €!

Δεν υπαινίσσομαι πως ο Λένιν ήταν πράκτορας των Γερμανών. Αλλά δεν δίστασε να γίνει προκειμένου να αρπάξει την εξουσία, η δε συνθήκη Μπρεστ-Λιτόφσκ με την οποία εκτεταμένες περιοχές της Ρωσίας και Ουκρανίας και εκατομμύρια Ρώσων και Ουκρανών περιήλθαν στην κατοχή των Γερμανών ήταν μια πράξη εθνικής προδοσίας.

Αυτός ο αιμοσταγής προδότης που ουδέποτε βρέθηκε σε πόλεμο και ουδέποτε πήρε μέρος σε επανάσταση, μα πάντα συνωμοτούσε εναντίον της εκλεγμένης νόμιμης κυβέρνησης και της πατρίδας του εκ του ασφαλούς στο εξωτερικό, θεωρείται “ιδιοφυΐα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *