Τ26: Λένιν και Γερμανοί

Τ26: Λένιν και Γερμανοί

- in Ταυτότητα
0

1. Κάποιος άγνωστος μου Έλληνας, μα γνωστός γνωστού, μου έγραψε πριν μερικά χρόνια από τη Νέα Υόρκη για κάποιο θέμα οικονομολογικό. Στη συνέχεια, αποδείχθηκε πως ήταν οπαδός της Χρυσής Αυγής και με πληροφόρησε πως οι χιτλερικοί δεν είχαν στρατόπεδα συγκέντρωσης και δεν φούρνιζαν Εβραίους και όλες οι λεγόμενες μαρτυρίες (φωτογραφίες σορών πτωμάτων, ιστορίες επιζησάντων, αφηγήσεις αιχμαλωτισθέντων φρουρών, εγγράφων των Ναζί, του ίδιου του Μέιν Καμπφ του Χίτλερ κλπ, κλπ) ήταν κατασκευάσματα των “σιωνιστών”! Αγνοώντας τον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Βρετανοί και Αμερικάνοι κατά του Χίτλερ, ισχυριζόταν πως ο μόνος εχθρός των χιτλερικών ήταν οι κομμουνιστές στην ΕΣΣΔ!

Έτσι και οι νεοκομμουνιστές σαν τον Πούτιν ή τους Έλληνες νεοκομμουνιστές εξακολουθούν να θεωρούν τους Λένιν και Στάλιν σπουδαίους ηγέτες και ισχυρίζονται πως μαρτυρίες σαν του Χρουστσόφ και άλλων καθώς και των εγγράφων στα Ρωσικά Αρχεία και τις χώρες δορυφόρους όπως η Ρουμανία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία κλπ, είναι σκευωρίες!

Είναι σαν να ακούς ορισμένους αδαείς ανθρώπους να επιχειρηματολογούν πως ο ήλιος ανατέλλει και δύει γύρω από μια επίπεδη γη!

2. Οι απανταχού νεοκομμουνιστές απηχώντας τις αγανακτισμένες αρνήσεις των μπολσεβίκων (Λένιν κλπ.) το 1917 αρνούνται πως ο Λένιν και το κόμμα του λάμβανε εκατομμύρια μάρκα από τους Γερμανούς για να προωθήσει την Επανάσταση στη Ρωσία κι έτσι με την κατάληψη της εξουσίας να αποσύρει τις ρωσικές δυνάμεις από τους Συμμάχους που πολεμούσαν τον Κάιζερ.

Κάποιος Καρλ Μουρ (Karl Moor), Ελβετός σοσιαλδημοκράτης γερμανικής εθνικότητας, πέθανε τον Ιούνιο 1932 στο Βερολίνο και ο μπολσεβίκος Ράντεκ έγραψε στις 14 έναν επικήδειο στην Izvestia όπου ομολογεί πως ο Μουρ είχε βοηθήσει χρηματικά τους Μπολσεβίκους πριν την επανάσταση. Και όπως αποδείχτηκε, ο Μουρ ήταν τότε πράκτορας των Γερμανών που είχε δώσει 83.513 δανέζικες κορώνες στον Γκανέτσκι, βοηθό του Λένιν.

3. Υπάρχουν και γερμανικά έγγραφα. Στις 3/6/1918 ο κόμης Mirbach, Γερμανός πρέσβης στην Μόσχα, τηλεγράφησε στο Βερολίνο ζητώντας 3 εκατομμύρια μάρκα τον μήνα για να πολεμηθεί η προπαγάνδα των Συμμάχων μέσα στην Ρωσία. Ο δε αξιωματούχος Trautmann του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε πως χρειαζόταν να σταλούν στη Μόσχα 40 εκατομμύρια μάρκα! Υπάρχουν και άλλα.

Τον Ιούλιο 1915, πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917, κάποιος Γερμανός αξιωματούχος στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο von Jugow, ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να στείλει 5 εκατομμύρια μάρκα για να εντατικοποιηθεί η επαναστατική προπαγάνδα στη Ρωσία και η αποστολή διεκπεραιώθηκε τον ίδιο μήνα. (Σελίδες 3-4, 10, 14 στο Germany and the Revolution in Russia, Λονδίνο 1958 Z.A.B Zerman).

4. Όταν η Προσωρινή κυβέρνηση του Κερένσκι το καλοκαίρι του 1917, δηλαδή λίγο πριν την Επανάσταση, κατηγόρησε τους Μπολσεβίκους Γκανέτσκι και Κοζλόβσκι ότι έπαιρναν χρήματα από τους Γερμανούς, ο Λένιν απέρριψε τις κατηγορίες ως “συκοφαντική βρωμιά” (26-27 Ιουλίου) δηλώνοντας πως οι Γκανέτσκι και Κοζλόβσκι δεν ήταν Μπολσεβίκοι αλλά στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Πολωνίας πως ο ίδιος και οι δικοί του δεν είχαν καμιά χρηματική συναλλαγή με τον Γκανέτσκι και πως επρόκειτο για σκευωρία, “ένα βρώμικο κόλπο” των ανακριτικών αρχών!

Στην πραγματικότητα, όταν ο Γκανέτσκι συνελήφθη επί Στάλιν το 1937 (κι εκτελέστηκε με την γυναίκα του και τον γιο του ) αποκαλύφθηκε πως ήταν κομματικός από την δεκαετία 1890: Οπότε ο Λένιν ψευδόταν με τον συνηθισμένο κυνισμό του!

Και όταν ο Λένιν στην επιστροφή του από την Ελβετία έφθασε στο Trolleborg της Σουηδίας (Απρίλης 1917) και από κεί πήγε με τη συνοδεία του στη Στοκχόλμη, ο Γκανέτσκι τους υποδέχτηκε και πλήρωσε για όλα τα έξοδά τους στη Σουηδία, ακόμα και για τα καινούργια ρούχα και παπούτσια του Λένιν και για το εισιτήριο επιστροφής του στη Ρωσία. Οπότε και σε αυτό το σημείο ψευδόταν ο Λένιν: είχε όντως χρηματικές συναλλαγές με τον Γκανέτσκι!

Και βέβαια οι Γερμανοί παραχώρησαν στον Λένιν και μερικούς συντρόφους του κλειστό τρένο που τους πήγε μέσω Γερμανίας από την Ελβετία στη Σουηδία για να κάνει την επανάστασή του και να αποσύρει τον Ρωσικό στρατό από τον πόλεμο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *