ΠΟ211: Διαφθορά νοοτροπίας (3)

ΠΟ211: Διαφθορά νοοτροπίας (3)

1. Συνεχίζω με το θέμα διότι, ενώ η σήψη απλώνεται σε ολόκληρο τον οργανισμό του Έθνους, οι πολίτες δεν το αντιλαμβάνονται στη μεγάλη πλειοψηφία τους. Συμπεριφέρονται σάμπως και όλα κυλούν ομαλά, φυσιολογικά – στην “κανονικότητά” τους, όπως ισχυρίζονται οι πολιτικάντηδες και υπουργοί και πρωθυπουργοί, που εκφράζουν μόνο τη δική τους ευχή μα θεληματικά παραπλανούν τον κόσμο, όντας οι ίδιοι παραπλανημένοι.

Είναι η δημοκρατία, η πανάκεια για κάθε κακό στην κοινωνία, στην οικονομία και πολιτική και, φυσικά τη ζωή των μαζών των πολιτών.

Αυτό το σύστημα έχουμε και με αυτό θα συνεχίσουμε την πορεία μας στον χρόνο διότι έχουμε λαθεμένα πεισθεί πως είναι το καλύτερο, μα και διότι τεμπελιάζουμε νοητικά και δεν εμβαθύνουμε (εκτός από τις τσέπες μας σε μάλλον δύστροπη περίοδο) σε τίποτα για να κατανοήσουμε την πραγματικότητα της ανθρώπινης κατάστασης.

2. Παρά την πολύπτυχη κρίση που πιέζει τη χώρα (και κάθε άλλη χώρα) οι απαιτήσεις των πολιτών δεν έχουν μειωθεί. Συνεχίζουν στον ίδιο περίπου ρυθμό.

Οι διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις που εκφράζουν αυτές τις απαιτήσεις επίσης συνεχίζουν ακούραστα.

Είναι βασικό συστατικό της δημοκρατικής νοοτροπίας πως πρέπει να διαμαρτύρονται οι πολίτες με (καταλήψεις και) διαδηλώσεις έτσι που να εμποδίζουν τους άλλους συμπολίτες τους να απολαμβάνουν τις πανανθρώπινες εγγυημένες (!) από το Σύνταγμα, δημοκρατικές ελευθερίες τους.

Είναι παράξενο, μα όλοι αυτοί που κόπτονται τη δημοκρατία και τα αγαθά της δεν επισημαίνουν αυτή την σχιζοφρενική αντίφαση και έτσι αυτή δεν διορθώνεται. Και οι διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις διαιωνίζονται.

Και ακόμα χειρότερα, μικρές ομάδες μπαχαλάκηδων ξεκόβουν από την “ειρηνική” πορεία διαμαρτυρομένων και επιδίδονται σε μοδάτες μιλιταριστικές εχθροπραξίες κατά μαγαζιών, αυτοκινήτων, αστυνομικών και, ενίοτε, αμάχων περαστικών.

Και αν αυτοί συλληφθούν (συνήθως λιγοστοί) πολύ σύντομα εξεγείρονται τα ανθρωπιστικά συναισθήματα, που έθρεψε η αναρχοαριστερά, για την κτηνωδία των δυνάμεων καταστολής και για συμπαράσταση στους αδικοσυλληφθέντες νεαρούς.

3. Εδώ έχουμε μία δεύτερη σχιζοφρενική αντίφαση. Διότι δεν είναι μόνο η επάρατη Δεξιά που κυβέρνησε και έστειλε τους ένστολους κάποτε με γκλομπ και με δακρυγόνα να αποκαταστήσουν την τάξη. Το σοσιαλιστικό (=αριστερό) ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε πολύ περισσότερα χρόνια και το γνήσιο αναρχοαριστερό κόμμα του τσιπρισμού (ο Σύριζα) για 4,5 χρόνια. Και αυτές οι κυβερνήσεις έστελναν ένστολους να επιβάλλουν την ταραγμένη τάξη.

Μα οι ανθρωπιστές της διεφθαρμένης δημοκρατικής νοοτροπίας ζητούν την άμεση απελευθέρωση των ταραξιών και τη δίωξη των αστυνομικών!

Και βλέπεις τους σοσιαλιστές πολιτικάντηδες είτε έχουν έδρα στη Βουλή είτε όχι να σπεύδουν στα κανάλια εκφράζοντας συμπαράσταση υπέρ των νεαρών και εχθρότητα κατά των αστυνομικών και να φωτογραφίζονται στα δικαστήρια με δηλώσεις όμοιου τύπου.

Αυτή η διαφθορά μεταπηδάει από όργανο σε όργανο σε όλο το κοινωνικό οργανισμό και σαν σηψαιμία τον καταστρέφει αργόσυρτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *