ΠΟ196: Δικτατορία ή δημοκρατία στο Ισραήλ;

ΠΟ196: Δικτατορία ή δημοκρατία στο Ισραήλ;

1. Είναι συχνή πρακτική στο Διαδίκτυο η (φιλο)αραβική προπαγάνδα να παρουσιάζει το Ισραήλ σαν μια πολεμοκάπηλη καταπιεστική δικτατορία χωρίς ποτέ να αναφέρει πως δύο εκατομμύρια Άραβες (οι πλείστοι μουσουλμάνοι!) ζουν εκεί κι εκλέγουν βουλευτές στην Κνεσέτ και δεν θέλουν να φύγουν.

Και βέβαια αυτή η προπαγάνδα εκθειάζει τους ηγέτες των Αράβων στη Γάζα χωρίς ποτέ να αναφέρει πως αυτοί, μέλη της Παλαιστινιακής Αρχής, δεν έχουν κάνει εκλογές από το 2006!

Στο Ισραήλ αντίθετα γίνονται σε τακτικά διαστήματα εκλογές όπου οι πολίτες και μειονότητες όπως οι Άραβες και Χριστιανοί εκλέγουν τους δικούς τους εκπροσώπους στη Βουλή: ψηφίζουν κόμματα μάλλον παρά άτομα αλλά, φυσικά, πρόσωπα μέλη των κομμάτων όπως σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Δύσης, σε όλα τα δημοκρατικά καθεστώτα.

Υπάρχει μια δέσμη θεμελιακών νόμων αντί ενός Συντάγματος που εξασφαλίζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων των πολιτών. Και αν οι πολιτικοί επιχειρήσουν να περάσουν νόμους που υπονομεύουν το θεμελιακό σύνολο νόμων, τότε παρεμβαίνει το Ανώτατο Δικαστήριο (όπως παρεμβαίνει στην Ελλάδα το Συμβούλιο της Επικρατείας).

2. Άλλο σκέλος αυτής της προπαγάνδας είναι η (ψευδής) κατηγορία πως οι στρατιωτικές (ενίοτε αστυνομικές) δυνάμεις της δικτατορίας του Ισραήλ πυροβολούν ή βομβαρδίζουν άμαχους Άραβες στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη και στον Λίβανο.

Και τους παρομοιάζουν με τους Ναζί.

Εδώ η παράνοια φτάνει στην κορύφωση της διότι, πρώτον, οι Ναζί εξόντωναν μαζικά, γενοκτονικά, τους Εβραίους και, δεύτερον, είναι οι Άραβες που συνεργάστηκαν με τους Ναζί πριν τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι ίδιοι επιστράτευσαν Ναζί μετά τον πόλεμο (Αίγυπτος και Συρία) να τους βοηθήσουν να καταστρέψουν το νεότευκτο κράτος του Ισραήλ.

Είναι αλήθεια πως κατά καιρούς Ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει και τραυματίσει αμάχους, μα τέτοιες περιπτώσεις ήταν ατυχήματα και όχι αποτελέσματα πολιτικής, όπως είναι οι τρομοκρατικές επιθέσεις Αράβων και φίλο – Αράβων και οι τακτικές εκτοξεύσεις πυραύλων σε πόλεις ή άλλες κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ.

3. Η αντίθεση μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτικών και αεροπορικών επιχειρήσεων κατά τρομοκρατών και αραβικών τρομοκρατικών ενεργειών κατά Ισραηλινών αμάχων είναι όπως μέρας και νύχτας.

Η πρακτική των Αράβων φανατικών πολεμιστών είναι να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους άμαχους πολίτες, ακόμα και μη Ισραηλινούς, ακόμα και μη Εβραίους, και να καταστρέψουν οχήματα και κτίρια.

Η πρακτική των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (και της Μοσάντ) είναι να επεμβαίνουν με τη μεγαλύτερη (χειρουργική) ακρίβεια και να εξοντώνουν τρομοκράτες και σχεδιαστές τρομοκρατικών επιθέσεων ώστε να εμποδίζουν όσο μπορούν την απώλεια αθώων πολιτών. Όπου έχουν γίνει ωμές παραβάσεις οι αξιωματικοί και πολιτικοί υπεύθυνοι ομολογούν το λάθος τους και παραιτούνται.

Είναι πασίγνωστο πως οι Άραβες κρύβονται πίσω από γυναικόπαιδα και μέσα σε ασθενοφόρα και στήνουν τους εκτοξευτήρες τους σε σχολεία και νοσοκομεία ακόμα και τζαμιά. Τον Νοέμβριο του 2018 εκτόξευσαν από τη Γάζα πάνω από 500 ρουκέτες και όλμους σε γειτονικές κοινότητες του Ισραήλ.

4. Μετά την ρίψη των όλμων ή πυραύλων είναι σχετικά εύκολο να εντοπιστούν οι θέσεις εκτόξευσης και οι Ισραηλινές δυνάμεις μπορούν να δράσουν – μόνο που ώσπου να φτάσουν εκεί οι δράστες έχουν φύγει.

Το ζητούμενο είναι να εντοπιστούν οι εκτοξευτές και οι εκτοξευτήρες προτού γίνει η εκτόξευση. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Προσθέτω πως τον Δεκέμβριο 2003 οι Ισραηλινοί πιλότοι έστειλαν επιστολή στην Διοίκηση της Αεροπορίας δηλώνοντας πως δεν θα υπηρετήσουν αν τους ζητηθεί να βομβαρδίσουν θέσεις όπου ενδέχεται να υπάρχουν και άμαχοι.

Μα οι Υπηρεσίας Άμυνας (οι IDF) του Ισραήλ έχουν εγκαταστήσει κρυφούς παρατηρητές και πράκτορες μέσα στη Γάζα και ιπτάμενα σκάφη πάνω από τη Γάζα και μαθαίνουν γρήγορα επικείμενες επιθέσεις κι έτσι μπορούν να επέμβουν με ακρίβεια εκεί που πρέπει.

Γι’ αυτό και η Χαμάς, βλέποντας πως δεν κερδίζουν και ο Παλαιστινιακός λαός τους έχει βαρεθεί, προπαγανδίζουν περί γενοκτονικής δικτατορίας στο Ισραήλ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *