ΠΟ285: Νεοσυντηρητισμός…

ΠΟ285: Νεοσυντηρητισμός…

Πρώτα χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας: το πέταμα αντιλήψεων που έχουν σκουριάσει και μολύνουν όλο τον ψυχισμό.

Αυτά που έγραψε ο κ. Αλεξανδρής στην Καθημερινή 18/11/23 είναι πολύ σωστά! Ιδίως η τελευταία πρόταση!

Για να καταλάβεις γιατί η αύξηση της φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών είναι καταστροφική, πρέπει να έχεις υπάρξει ελεύθερος επαγγελματίας ή να έχεις κάνει ένα γενναίο και περιεκτικό πέρασμα από την πραγματική αγορά ως εργαζόμενος· πρέπει να έχεις εμπειρία από την καχεκτική ελληνική οικονομία και από τα προβληματικά συναλλακτικά ήθη του εγχώριου εργασιακού βιότοπου, να γνωρίζεις πόσο μικρό είναι το περιθώριο κέρδους για έναν επαγγελματία χωρίς οικογενειακές ή άλλες πλάτες, να αντιλαμβάνεσαι το ισοζύγιο κερδοφορίας – δαπάνης στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα για έναν άνθρωπο που δουλεύει για να βιοποριστεί και όχι από χόμπι. Για να καταλάβεις πόσο μεγάλη σκιά άπλωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών στη δημοκρατία και στην κρατική αξιοπιστία, πρέπει, ως μη προνομιούχος πολίτης, να έχεις έρθει κάποτε αντιμέτωπος με το πανίσχυρο κράτος διαθέτοντας μόνο μερικά θεσμικά αντίβαρα ως όπλα. Για να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια (στη γειτονιά, στον δρόμο, στο πανεπιστήμιο), πρέπει να έχεις μια καθημερινότητα που βρίθει διακινδυνεύσεων και χρήζει προστασίας. Το πρόβλημα της κυβέρνησης στη δεύτερη θητεία της είναι σε μεγάλο βαθμό αυτό που ήταν και στην πρώτη: η ελλιπής επαφή της με την πραγματικότητα των πολιτών· ο συντηρητικός ελιτισμός της που την ωθεί στην αδιαφορία και στην αδράνεια.

Αυτές τις ανοησίες κάνουν και δικαιολογούν με γελοίες εξηγήσεις οι διάφορες κυβερνήσεις οποιασδήποτε παράταξης ή χρώματος για να καλύψουν τη άγνοια και αδιαφορία τους για τις πραγματικές αρχές διακυβέρνησης και τη συνακόλουθη αδράνειά τους όσον αφορά μεταρρυθμίσεις που έχουν υποσχεθεί στον λαό. Όλες τους είναι ουσιαστικά νεοσυντηρητικές αφού πρεσβεύουν κρατική παρέμβαση.

Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εφαρμόσουν τη Γεωφορολόγηση που έχουμε προτείνει κι εξηγήσει κουραστικά δεκάδες φορές.

Μα όπως ρώτησε ο Στέφανος Μάνος – “Αν διατυμπανίσουμε αυτό το μέτρο, θα φέρει ψήφους;”

Όχι δεν θα φέρει. Πρέπει πρώτα να γίνει γνωστό και κατανοητό. Και πρώτα από αυτούς που θα το διατυμπανίσουν.

Μα πρώτα χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας: το πέταμα αντιλήψεων που έχουν σκουριάσει και μολύνουν όλο τον ψυχισμό.

Οι πολιτικάντηδες που ζητούν την ψήφο μας δεν έχουν διάθεση να μάθουν νέες ιδέες περί Δικαίου και καλής διακυβέρνησης. Θέλουν μόνο ψήφους για να συνεχίσουν την άχρηστη (πολιτική) ζωή τους!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *