Παιδεία (18): Το αριστερό μίσος κατά της αριστείας

Παιδεία (18): Το αριστερό μίσος κατά της αριστείας

- in Παιδεία
0

1. Η απόρριψη της αριστείας από τους αναρχοαριστερούς τσιπριστές είναι μια ρετσινιά την οποία δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποτινάξουν από πάνω τους. Το ίδιο ισχύει για το μίσος τους προς τη Μεσαία Τάξη (μεσοαστική, ιντελιγκέντσια, μπουρζουά), προς το επιχειρείν, προς τον ιδιωτικό τομέα, προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, προς τον φιλελευθερισμό και την παραγωγή ευημερίας!

Αυτά τα δύο μίση των αναρχοαριστερών με τη νανώδη νοημοσύνη τους είναι οι δύο σχεδόν έμφυτες και σίγουρα αναπόσπαστες συνιστώσες της νοοτροπίας τους, οι δύο λεπίδες της ψαλίδας με την οποία κόβουν κάθε προοπτική ανάπτυξης, ευημερίας και προόδου.

Σήμερα επικεντρώνομαι πάλι στη θλιβερή απόφαση μιας εντελώς πλαστής, απατεωνικής πλειοψηφίας στη Βουλή να απαγορεύσει στους πολίτες να επιδιώξουν την Παιδεία που επιθυμούν στην ίδια τη χώρα τους.

Αναφέρομαι στην απόρριψη ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

2. Την κατάσταση την συνόψισε ωραία μια πρώην υπουργός Παιδείας, η κα Διαμαντοπούλου, που έδρασε η ίδια στη σοσιαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (Καθημερινή 14/2/19):

«Το κυβερνόν κόμμα… αποφάσισε πως για άλλα 10 χρόνια, η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη όπου ο πολίτης δεν θα έχει δικαίωμα επιλογής στην ανώτατη εκπαίδευση μέσα στη χώρα του. Το δικαίωμα αυτό θα συνεχίσει να το ασκεί εκτός Ελλάδας. Για άλλα 10 χρόνια οι νέοι θα σπουδάζουν στις γειτονικές χώρες, η προσέλκυση ξένων φοιτητών στην Ελλάδα θα είναι ανέκδοτο, λαμπροί μας επιστήμονες θα συνεχίζουν να διδάσκουν σε ξένα ΑΕΙ, τα κάθε λογής κολλέγια θα αναγνωρίζουν, ελέω ΕΕ, επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά δεν θα διακινδυνεύουν επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία. Το δημόσιο πανεπιστήμιο… θα ασφυκτιά κάτω από τον αποπνικτικό έλεγχο και τον σχεδιασμό του κράτους, χωρίς δικαίωμα ανάπτυξης, συνεργασιών και ισότιμης συμμετοχής στον διεθνή ανταγωνισμό.»

Πολύ ορθά, μα μια κακόβουλη σκέψη ρωτά: «Γιατί εσείς, κυρία μου, όταν ήσασταν στην εξουσία τόσα έτη δεν κάνατε αυτή τη μεταρρύθμιση;»

3. Δυστυχώς, αυτά τα παραμορφώματα μιας παρανοϊκής πολιτικής και δογματικής ιδεοληψίας, οι τσιπριστές, αυτά αποφάσισαν. Και ποιο το σκεπτικό τους;

Μας το δίνει ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου (Καθημερινή 15/2/19):

«Οι Έλληνες γονείς, μόλις ιδρυθούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα μας, θα σπεύσουν να δανειστούν για να πληρώσουν τα δίδακτρα των παιδιών τους. Έτσι, θα δημιουργηθεί φούσκα σπουδαστικών δανείων, όπως στις ΗΠΑ.»

Θαυμάστε παλαβομάρα και παράνοια!

Τουλάχιστον να έλεγε πως οι πλούσιοι θα είχαν πλεονέκτημα καθώς θα σπούδαζαν τα παιδιά τους σε καλύτερα ΑΕΙ. Μα αυτό, που είναι βέβαια αλήθεια, θα πρόδιδε την απαράδεκτα τρισάθλια κατάσταση των παρόντων δημόσιων ΑΕΙ για την οποία ευθύνεται ο ίδιος, ο πρωθυπουργός του και όλο το τσούρμο τσιπριστών τσαρλατάνων της προηγούμενης κυβέρνησης. Επίσης θα πρόδιδε το γελοίο γεγονός πως όλοι αυτοί οι ψευτο-δημοκρατικοί, ψευτο-σοσιαλιστές, οπισθοδρομικοί πολιτικάντηδες που λαϊκίζουν τόσο ανεύθυνα και κόπτονται δήθεν για «το λαό», είναι πάμπλουτοι, έχουν οι ίδιοι σπουδάσει στο εξωτερικό, στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία εδώ και, μετά, για ανώτερες σπουδές σε ΑΕΙ του εξωτερικού!

Η Νέα Δημοκρατία ανέχθηκε ως δήθεν νομοταγής δημοκρατική παράταξη αυτή την εκδήλωση (μα και πολλές άλλες) προστυχιάς αντί να κατέβουν και να κατεβάσουν σε διαμαρτυρίες τα πλήθη στις πλατείες και στους δρόμους, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας για πολύ αθλιότερες διεκδικήσεις.

Και το μεγαλύτερο όνειδος της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Π. Παυλόπουλος, που τόσο πλατειάζει για τα εθνικά θέματα, αυτός επίσης ανέχεται την οπισθοδρόμηση και καταβαράθρωση της ελληνικής κοινωνίας την οποία θα έπρεπε να προστατεύει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *