Παιδεία (20): Οι διδάσκαλοι του Έθνους

Παιδεία (20): Οι διδάσκαλοι του Έθνους

- in Παιδεία
0

Η ΟΛΜΕ που είναι ουσιαστικά οι συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών της Μέσης Βαθμίδας δεν ήθελαν να περάσουν στην αιωνιότητα με βιντεοσκόπηση καθώς κάνουν τα μαθήματα στις αίθουσες διδασκαλίας που θα μεταδίδονταν στα σπίτια μαθητών, που για λόγους ευπαθών συγγενών θα έπρεπε να μένουν σπίτι. Θα περίμενες πρώτοι οι αγαθοί δάσκαλοι, που τόσο κόπτονται για τη βελτίωση των πολυαγαπημένων τους μαθητών, θα έσπευδαν να βρουν τρόπους πρόσθετους στην αναμετάδοση των μαθημάτων δια βιντεοσκόπησης. Όχι μόνο δεν έσπευσαν, μα ξερά και απερίφραστα είπαν ΟΧΙ σε κάθε πρόταση του υπουργείου Παιδείας – παρότι το 95% των διδασκόντων στην απεργία της ΟΛΜΕ απείχαν και συνέχισαν με τα κανονικά μαθήματα.

Δεν είναι φυσικά παράξενο που οι τσιπριστές συμφωνούν με την ΟΛΜΕ ούτε που ο Δ. Κουτσούμπας (Γεν. Γραμ. ΚΚΕ) τάχθηκε μαζί τους!

Είμαι βέβαιος πως ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες θέλουν ακόμα να βοηθήσουν τους μαθητές να έχουν καλή παιδεία, μα συναντούν πολυποίκιλα εμπόδια. Λίγοι πρέπει να είναι οι αναρχοαριστεροί τραμπούκοι μα αυτοί, δυστυχώς, είναι αδίστακτοι και παθιασμένοι με τις επιδιώξεις διολίσθησης στη βαρβαρότητα.

Ας δούμε μερικές επιδόσεις μαθητικές στην κατάταξη της διεθνούς PISA:

Στις τρεις μεγάλες κατηγορίες η επίδοση των Ελλήνων δείχνει μια συνεχή πτώση από το 2009 ως και το 2018. Παίρνω μόνο το 2018 και τις 5 πρώτες χώρες:

Αν οι βιντεοκάμερες μπουν στις τάξεις και μεταδώσουν τα μαθήματα θα καταλάβουν όσοι τύχει, ή θελήσουν από περιέργεια, να παρακολουθήσουν γιατί απέχουν τόσο τα Ελληνόπουλα από τις 5 πρώτες βαθμολογίες.

Δεν φταίει μόνο η ΟΛΜΕ. Φταίει και το υπουργείο Παιδείας και άλλοι παράγοντες, μα πρώτιστα φταίνε οι γονείς που δεν κυνηγούν με πέτρες και σκουπόξυλα τους πολιτικούς και τους συνδικαλιστές και τους ιεράρχες.

Είναι αδιανόητο να διακατέχονται από τόση αδιαφορία για τα ίδια τα παιδιά τους.

Δυστυχώς, η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Θα χειροτερέψει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *