Ισ171: Ιαπωνική Μονάδα 731

Ισ171: Ιαπωνική Μονάδα 731

- in Ιστορικά
0

1. Αυτή ήταν το Unit 731, κατά τους Αμερικανούς, που οι Γιαπωνέζοι είχαν εγκαταστήσει στη Μαντζουρία (ανατολική Ασία, βόρεια της Κίνας, τώρα μέρος της βόρειας Κίνας) την οποία είχαν κάνει αποικία τους στη δεκαετία 1930 με το όνομα Manchukuo.

Ήταν μια μονάδα για πειράματα πάνω σε ανθρώπους. Όπως του Μέγκελε πάνω σε Εβραίους στη χιτλερική Γερμανία.

Η λίστα φρικαλέων πειραμάτων είναι ατελείωτη και πολλά δεν θα μπορέσουμε να τα μάθουμε πια. Διότι όλα καταστράφηκαν πριν τη λήξη του πολέμου (1945) – πολλά από τα κτήρια, αρχεία και άνθρωποι – πειραματόζωα και μικρά παιδιά.

Εδώ αναφέρω μερικά στοιχεία μόνο για να συμπληρωθεί η φοβερή εικόνα των φρικαλεοτήτων που διέπραξε αυτό το έθνος.

2. Η μονάδα ιδρύθηκε το 1935 στην περιοχή της Harbin, μεγαλύτερης πόλης στη Μαντσουκούο.

Διοικητής ήταν ο γενικός χειρουργός Shirō Ιshii ο ανώτατος υγειονομικός αξιωματικός στον αυτοκρατορικό στρατό. Αυτός είχε ξεκινήσει τα πειράματα για βιολογικό και χημικό πόλεμο νωρίτερα νοτιότερα στην ίδια περιοχή στο Zhongma Fortress μα το έκλεισε μετά από μια έκρηξη (σαμποτάζ) και τη δραπέτευση πολλών εγκλείστων.

Υπήρχαν και άλλες μονάδες, όλες χρηματοδοτούμενες αδρά από το κράτος, σε μερικές πόλεις στη βορειοανατολική Κίνα που είχαν κατακτήσει οι Γιαπωνέζοι.

Σε μονάδες στην Κίνα απασχολούνταν τουλάχιστον 1.000 Ιάπωνες γιατροί και βιολόγοι. Μα το σύνολο γενικά ήταν 3.600 με φύλακες.

Όλες ανήκαν στο «Τμήμα Στρατού για την Πρόληψη Επιδημιών και τον Καθαρισμό Υδάτων» ή, πιο απλά, «Μονάδα 731».

Οι άνθρωποι-πειραματόζωα ήταν αντιπροσωπευτικοί της κοινωνίας: συμπεριλάμβαναν κοινούς κακοποιούς, αιχμάλωτους ληστές ή παρτιζάνους της περιοχής, πολιτικούς αιχμαλώτους, καθυστερημένους και όσους θεωρούσαν εχθρούς της Ιαπωνίας.

3. Χιλιάδες άντρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη αναγκάστηκαν να υποστούν ζωοτομία – σε διάφορες απάνθρωπες επεμβάσεις (συχνά δίχως αναισθησία) που συνήθως επέφεραν θάνατο.

Η πρώτη επισήμανσή μας είναι πως οι φύλακες βίαζαν τους έγκλειστους ανάλογα με τα γούστα τους.

Μετά οι πειραματισμοί και δοκιμές αφορούσαν έρευνες για αρρώστιες και χειρουργικές επεμβάσεις αφενός και για βιολογικό πόλεμο αφετέρου.

Οι βιασμοί γυναικών είχαν συχνά ως αποτέλεσμα την εγκυμοσύνη και αυτές οι γυναίκες τώρα προσβάλλονταν ξεπίτηδες με διάφορες ασθένειες όπως π.χ. η σύφιλις για να διαπιστωθεί κατά πόσο η ασθένεια θα μεταδιδόταν στο έμβρυο. Μετά παρακολουθούνταν. Αργότερα αυτή η διαδικασία αφέθηκε και οι βακτηριολόγοι ανάγκαζαν μολυσμένους αιχμαλώτους να κάνουν σεξ με υγιείς. Μετά καθώς η αρρώστια προχωρούσε, τα θύματα υποβάλλονταν σε εγχειρήσεις για να εξεταστούν τα διάφορα εσωτερικά όργανα.

4. Όταν γεννιούνταν τα βρέφη και αυτά υποβάλλονταν σε διάφορα πειράματα ωσότου πέθαιναν. Το ίδιο γινόταν και με μικρά παιδιά και εφήβους.

Μερικοί έγκλειστοι αφήνονταν έξω τις νύχτες σε δυνατό κρύο ή είχαν χέρια και πόδια σε παγωμένο νερό, για να πάθουν κρυοπαγήματα στα άκρα και μετά οι ερευνητές έχυναν ζεστό νερό ή τους έβαζαν κοντά σε φωτιά για να δουν τις συνέπειες. Κάποτε χτυπούσαν τα παγωμένα μέλη!

Σε άλλες περιπτώσεις οι έγκλειστοι έμεναν δίχως τροφή και νερό για να διαπιστωθεί πόσο χρόνο θα άντεχαν προτού πεθάνουν.

Άλλους τους έβαζαν μέσα σε δωμάτια με υψηλή πίεση ωσότου τα μάτια τους πετιούνταν έξω.

Σε άλλους οι ερευνητές έκοβαν χέρια ή πόδια για να διαπιστώσουν την απώλεια αίματος. Κάποτε το κομμένο όργανο το ξανατοποθετούσαν στην άλλη πλευρά του σώματος. Σε μερικούς αφαιρούσαν το στομάχι και συνέδεαν άμεσα τον οισοφάγο με τα έντερα!

Σε πολλές άλλες περιπτώσεις αφαιρούσαν τμήματα οργάνων ή ολόκληρα τα όργανα (εγκέφαλο, πνεύμονα, συκώτι κλπ) και παρακολουθούσαν τις συνέπειες.

5. Καθόλη τη διάρκεια της κατοχής της Κίνας, οι Γιαπωνέζοι χρησιμοποίησαν βιολογικά όπλα εναντίον των Κινέζων. Μια συχνή δράση τους ήταν να ψεκάζουν περιοχές με ψείρες που έφεραν πανώλη. Αλλού έριχναν μικρόβια τύφου ή χολέρας σε πηγάδια και παρακολουθούσαν την εξάπλωση της επιδημίας. Σε μια περίπτωση μολύνθηκαν και πέθαναν 1.700 Ιάπωνες!

Έφτιαχναν επίσης και χρησιμοποιούσαν σε μικρές ομάδες αιχμαλώτων βόμβες με βακίλους. Τις έριχναν επίσης σε γεωργικές περιοχές και σε υδραγωγεία.

Υπολογίζεται πως 400.000 Κινέζοι πέθαναν από αυτές τις επιδημίες.

Άλλοι άνθρωποι αιχμάλωτοι χρησιμοποιήθηκαν ως στόχοι για χειροβομβίδες από διαφορετικές αποστάσεις, για φλογοβόλα ή ακόμα και για ξιφολόγχες.

Άλλοι πάλι υποβάλλονταν σε ηλεκτροπληξία ή καίγονταν ή θάβονταν ζωντανοί!

6. Μονάδα 731 δείχνει φρικιαστικά πόση απάνθρωπη σκληρότητα έκρυβαν οι Ιάπωνες – και μάλλον και τώρα. Διότι πολλά από αυτά τα δήθεν «ιατρικά» πειράματα (που ούτως ή άλλως ήταν φριχτά) δεν είχαν καμιά σχέση με ιατρική ή πρόληψη ασθενειών. Σε μια περίπτωση π.χ. έκαναν ένεση ούρων αλόγου κατευθείαν στα νεφρά κάποιου!

Η δικαιολογία, λοιπόν, που οι Ιάπωνες ιστορικοί επινόησαν για τις αγριότητές τους στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ότι δηλαδή οι Ρώσοι είχαν θανατώσει όλους τους Ιάπωνες στο Νικολάγεφσκ-να-Αμούρ και συνεπώς και οι ίδιοι δεν έπαιρναν αιχμαλώτους, δεν ευσταθεί καθόλου. Είναι μια πολύ φτηνή δικαιολογία.

Αυτά τα φριχτά πειράματα, ο τόσο εύκολος βασανισμός και η εκτέλεση τόσων ανθρώπων δείχνει μια έκφυλη σαδιστική τάση στη ψυχοσύνθεσή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *