Ισ137: Δαιμόνιοι σούπερ Έλληνες

Ισ137: Δαιμόνιοι σούπερ Έλληνες

- in Ιστορικά
0

1. Συνεχίζω για άλλη μια φορά την παραμυθία των σούπερ Ελλήνων μας ότι στην αρχαιότητα, προτού ακόμα οι Έλληνες να κατέλθουν στην Ελλάδα (Αχαιοί, Δωριείς, Ίωνες κλπ. ), όπως λένε οι εξειδικευμένοι ιστορικοί γύρω στο 1800 ή 2300 πκχ, στο 3000 (ίσως και 7000) μετανάστευσαν από την Ελλάδα και πήγαν στην Ασία (Ινδία και Ιαπωνία) και στην Αμερική (σημερινές ΗΠΑ και Χιλή)!!!

Οι σύγχρονοι αυτοί μύθοι πλάθονται με βάση αφενός τα Διονυσιακά του Νόννου, ενός ελληνο-αιγύπτιου χριστιανού του 4ου ή και 5ου αιώνα κχ. το οποίο δεν έχει καμία άλλη ιστορική υποστήριξη, μια ανθρωπολογία λαϊκής αγοράς και μια γλωσσολογία καφενείου.

Ο Νόννος έγραψε ένα μακροσκελέστατο επικό (ακολουθώντας τον Απολλώνιο Ρόδιο) στο οποίο περιγράφει σε καλούς ομηρικούς στίχους τη ζωή του θεού Διονύσου και την εκστρατεία του στην Ινδία με απηχήσεις από την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

2. Οι σύγχρονοί μας ευφάνταστοι Ελληναράδες επέκτειναν την εκστρατεία των διονυσιακών Ελλήνων και τους έστειλαν στο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας το οποίο αποίκησαν ως Αϊνώ ή Αϊνού (=Ίωνες) γύρω στο 2000 πκχ. Τα ρούχα τους έχουν ακόμα σχέδια με παραλλαγές του μαίανδρου και συχνά φορούν στα κεφάλια τους στεφάνια διονυσιακά από κισσό και άμπελο. Για την καταγωγή τους και τη σχέση τους με τα άλλα Ιαπωνικά φύλα έγραψα νωρίτερα.

Αυτοί έχουν ως προστάτιδα θεά τη Μητεράσου που μπορεί να προέρχεται από το Μητέρα-σου ή μη-α-τέρα-σου. Ένα χωριό λέγεται «Ιτάμι», όνομα που προέρχεται από το Ίταμος, το βουνό στην αρχαία Θεσσαλία. Άλλο λέγεται «Αρία» όπως η ελληνική «Αρεία» από το Άρης. Ένα τρίτο είναι το Ογκάκι, από το «Όγκα», επίθετο της θεάς Αθηνάς στην Θήβα.

3. Θα μπορούσαν με την ίδια ετυμολογική επιδεξιότητα να αναλύσουν το Ιαπωνία ως Ιάπητος και Ιωνία. Ακόμα και τη μεταγενέστερη Χιρο-σήμα σε «σήμα-χειρός/χοίρου».

Μα η δημιουργική φαντασία τους πήγε και στην Αμερική.

Στη Βόρειο Αμερική οι περιπετειώδεις πρόγονοί μας εγκαταστάθηκαν στη χώρα των Ναβάχο που είναι γλωσσική παραφθορά των ελληνικών Ίωνες Βάκχιοι = Ίονα-Βάκχιο = Ναβάχο!

Μερικοί μετανάστευσαν νότια. Αυτοί ήταν οι Ίωνες Εκάτιοι που έγιναν Ιν(-ωνες-Ε-)κατείς = Ιν-κας! Ο δε Δρ. Hugo Weaving μόνος αποκρυπτογράφησε τη μυστηριώδη γραφή της πόλης Τιτουάνκο βρίσκοντας (μόνος αυτός) πως είναι κάποια Αιολική μας διάλεκτος.

Άλλος καθηγητής, ο Δρ. Don Davis εξήγησε πως οι κάτοικοι της Τιτουάνκο εξαφανίστηκαν σε μια νύκτα διότι ανέπτυξαν διαστημόπλοια και πήγαν να αποικίσουν το διάστημα. Αυτούς ίσως να μιμήθηκε και να θέλησε να αναζητήσει ο κ. Νίκος Παππάς επί τσιπρικής κυβέρνησης όταν επιδόθηκε στα διαστημικά του προγράμματα.

Εγώ δεν πιστεύω τίποτε από όλα αυτά. Μα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάποια ελάχιστη πιθανότητα πως είναι πραγματικότητα.

Τις πληροφορίες τις πήρα από το Διαδίκτυο (Newsmag) σε ένα ιστολόγιο Ανώνυμων και μια καθηγήτρια, Αθηνά Κεχαγιά. Επίσης ένα βιβλίο κάποιου Ομήρου Ερμείδη, κι ένα από κάποιον μυστήριο Greek Odyssey!

Αυτά όλα δεν εμπνέουν πολλή αξιοπιστία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *