Ισ135: Έλληνες και Ιάπωνες

Ισ135: Έλληνες και Ιάπωνες

- in Ιστορικά
0

1. Εκτός από την κατάρα της διχόνοιας, έχουμε και την κατάρα της αλαζονείας και του κομπασμού.

Πριν χρόνια είχα διαβάσει ένα σύντομο βιβλίο ενός Θεσσαλονικιού πανεπιστημιακού (δεν θυμάμαι τα ονόματα) που ισχυριζόταν πως ο Έλληνας Ορφέας πήγε στην Ιαπωνία πριν 9.000 έτη και τους εκπολίτισε.

Έκτοτε είδα πολλά κείμενα και άκουσα πολλούς να κάνουν παρόμοιους ισχυρισμούς προσπαθώντας να διαλαλήσουν πως οι Έλληνες είναι ο αρχαιότερος λαός και ο πιο πολιτισμένος και η Ελληνική γλώσσα η μητέρα των γλωσσών.

Αυτά όλα είναι ανοησίες που βασίζονται στα παραμύθια του Νόννου και μερικών άλλων συγγραφέων της ύστερης Ελληνιστικής και της Ρωμαϊκής Περιόδου. Ο Νόννος ο Πανοπολίτης ήταν ένας χριστιανός επικός ποιητής, που καταγόταν από την Πανόπολη (Αχμίμ σήμερα) στην Άνω Αίγυπτο, μα έζησε στην Αλεξάνδρεια γύρω στο 400 κχ. Το κύριο έργο του είναι το Διονυσιακά στο οποίο περιγράφεται η μυθική εκστρατεία του θεού Διόνυσου στην Ινδία μα περιέχει απηχήσεις από τις εκστρατείες του Αλεξάνδρου και πολλά άσχετα μυθολογικά θέματα.

2. Ο Διογένης Λαέρτιος επίσης στέλνει πολλούς Έλληνες στην Ανατολή (το ίδιο και ο Ηρόδοτος σε μικρότερο βαθμό). Αυτοί όμως (Πυθαγόρας, Πλάτων κλπ) όχι για να εκπολιτίσουν ή να κατακτήσουν, μα για να διδαχθούν!

Οι μυθολογικές διαδόσεις της εποχής μας βασίζονται επίσης στην εξαιρετικά ευερέθιστη και παραφουσκωμένη από αλαζονεία φαντασία των σούπερ Ελλήνων που δεν ξέρουν πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος και πόσοι λαοί ανέπτυξαν υψηλό πολιτισμό πριν τις δικές μας εποχές – τη Μινωική ή Μυκηναϊκή.

Η Μεσοποταμία και η Αίγυπτος είχαν πολύ ανεπτυγμένο πολιτισμό με προηγμένη αρχιτεκτονική, με πλούσια γλώσσα και λογοτεχνία, 1000 χρόνια πριν την Κρήτη και τις Μυκήνες. Στην κοιλάδα του Ινδού επίσης υπήρχε ανεπτυγμένος πολιτισμός με γεωργία και κτηνοτροφία, με αρχιτεκτονική και γλυπτική και διεθνές εμπόριο, ακόμα νωρίτερα. Και στην Μάλτα είχαν εγερθεί μεγαλιθικοί ναοί στην 5η χιλιετία πκχ.

3. Πριν μερικά χρόνια έκανα μια ομιλία στην Κόρινθο και μετά στο γεύμα πληροφορήθηκα με μεγάλη έκπληξη πως η αρχαία Ινδική γραφή είναι παρμένη από την Ελληνική.

Μου το έλεγαν με μεγάλη βεβαιότητα δυο νεαροί Ελληναράδες.

Είχε λίγο νωρίτερα βρεθεί σε υποθαλάσσιες έρευνες δυτικά της Βομβάης μια σανίδα με διάφορα σύμβολα χαραγμένα πάνω της. Ένα εξ αυτών είναι ένα ολοστρόγγυλο “θήτα” Θ.  Έτυχε κάποια γνωστή τότε να μου δείξει ένα περιοδικό, Δαυλός, το οποίο ειδικεύεται στην προβολή αυτού του ξιπασμένου σούπερ-ελληνισμού. Και εκεί, ναι, υπήρχε ένα άρθρο που διαβεβαίωνε πως οι Ινδοί πήραν το αλφάβητό τους από τους Έλληνες. Ο Νόννος και το επικό του δικαιώθηκαν!

Όλοι αυτοί οι Ελληναράδες πρέπει να είναι αμόρφωτοι όπως και εθελοτυφλούντες αναρχοαριστεροί και οι φανατικοί ορθόδοξοι.

Στην κοιλάδα του Ινδού υπήρχε γραφή από το 3000 περίπου, δηλαδή πολλούς αιώνες νωρίτερα από τις γραμμικές Α και Β και το αλφάβητο που δανειστήκαμε από τους Φοίνικες!

4. Πρόσφατα είδα ένα άρθρο (ανυπόγραφο) στο Διαδίκτυο με τίτλο «Αϊνώ, οι θρυλικοί Έλληνες της Ιαπωνίας».

Ο συγγραφέας είναι σαφώς αμόρφωτος. Με τη συνηθισμένη ξεδιαντροπιά των σουπερελλήνων γράφει πως η λέξη “Αϊνώ” είναι «Ίωνες» και αυτοί μετανάστευσαν ή το 2000 ή (πιο πιθανό) το 3000 πκχ. Ζουν έκτοτε στο Χοκάιντο, το πιο βορινό μεγάλο νησί της αλυσίδας που συναποτελούν την Ιαπωνία. Μα, προσθέτει, ζουν και στη «Φορμόζα» (γνωστή ως Ταϊβάν) που είναι νησί νότια της Κίνας στο οποίο κατέφυγε ο Τσανγκ Κάι Σεκ με τον στρατό και τους δεξιόφρονες οπαδούς του το 1949 όταν ηττήθηκε από τον Μάο. (Δεν υπάρχουν Ιάπωνες στην Ταϊβάν – Αϊνώ, ή άλλη φυλή).

5. Γύρω στο 11000 πκχ οι Jōmon, οι πρώτοι αρχαίοι Ιάπωνες, ανέπτυξαν έναν πολύ απλό πολιτισμό με απλή κοινωνική ζωή βασισμένη στην καλλιέργεια ρυζιού και σε ανιμιστική λατρεία λείων ογκόλιθων.

Αυτοί όντως ήταν σαν Καυκάσια φυλή (στρογγυλομάτες όχι σχιστομάτες) και ήρθαν στο Χοκάιντο από άγνωστο μέρος στη 18η χιλιετία πκχ! Αυτοί κάποια ώρα χωρίστηκαν σε φυλές Αϊνώ και Emishi (και 2-3 άλλες).

Το 1300 πκχ ήρθαν από τη Νότιο Κορέα ομάδες Yayoi στο νησί Kyushu και εξαπλώθηκαν στο μεγάλο νησί Χόνσου όπου έσμιξαν με τους Τζόμον που είχαν κατέλθει από το Χοκάιντο.

Οι Yayoi είναι σχιστομάτες με σχεδόν καθόλου τρίχωμα στο πρόσωπο. Οι σημερινοί Ιάπωνες έχουν ως επί το πλείστον 80% DNA από τους Yoyoi. Μόνο στο βόρειο Χόνσου και στο Χοκάιντο υπερτερεί κάπως το Τζόμον DNA. Στην πραγματικότητα οι καθαρά Καυκάσιοι τύποι των Τζόμον εξαφανίστηκαν στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα – όχι προτού εφευρεθούν οι φωτογραφικές κάμερες που τους αποθανάτισαν.

Σήμερα κυριαρχεί ο τύπος Γιαγιόι – με ορισμένες περιπτώσεις να έχουν πιο έντονα Καυκάσια χαρακτηριστικά.

Οι Ελληναράδες μας συνεχίζουν στην ακαμψία τους ως προϊστορικά απολιθώματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *